NIK kieruje sprawę spirytusu w IC Przemyśl do prokuratury.

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja też jestem wariatem.

Nie wierzę gdy mi mówią, że nie było afery hazardowej, nie wierzę, że nie ma afery spirytusowej, nie wierzę, że reforma cła którą wykonano była prawidłowa, nie wierzę w oficerskość oficerów po 2 tygod.kursie, zwłaszcza tych z kiepskim wykształceniem, nie wierzę w eksperctwo wielu ekspertów, nie wierzę w wiedzę i wysokie morale kadry zarządzającej, ani w to ,że dbają o dobro mojego kraju i mojej formacji. Widzę samo dno. Moi koledzy też widzą samo dno. Nie dostrzega go tylko mój DIC, NUC i kierownik, który jest sistrzeńcem dyrektora departamentu w MF. W związku z tym proszę o skierowanie do psychiatry.

A ja wolę być idiotą

...W związku z tym proszę o skierowanie do psychiatry.
No i po co Ci to...?? Zamkną Cie w Tworkach a na wolne miejsce zatrudnia "królika"
a Ty dalej będziesz "widział dno" ale z poziomu oddziału zamkniętego. A ja już wole dalej rżnąć głupa nawet być referatowym idiotą ale na wolności:o Zresztą niektóre oficyjery po 2 tyg. kursie i nawet magistery nie dorastają do pięt co niektórym szeregowcom i myślisz że to się zmieni?:mad:

Będziemy się starali dotrzeć do tych, którzy odkażali płyn, ale nie mamy zamiaru karać tych, którzy go przywozili – mówił wiceminister.

Rozwaliło mnie to. Szukaj Jacku wiatru w polu. Pójdźmy dalej. Nie karzmy ludzi którzy są "przewoźnikami" kokainy, marihuany, sterydów, fajek itd !!!

Pozornie bez związku?

Posłuchajmy. O realiach naszego państwa. O lobby. O ludziach sprawujących władzę.

http://www.youtube.com/user/NiezaleznaTV

Potężne interesy. Polityka transakcyjna.

Prawo. Prawda. Sprawiedliwość. Raport NIK.

Autostrady. Stadiony. Agentura. Lustracja.

Enklawy bogactwa. Morze nędzy. Ci sami u władzy w różnych konfiguracjach.

Bezpieczeństwo energetyczne.

Wróg ludu.

a wpływy z akcyzy do budżetu spadają o kilkanaście % (tak zrozumiałem z interpelacji w Sejmie Posła Steca), a ja się nie dziwię...kontrola wyrobów akcyzowych na podstawie analizy ryzyka, gdzie pewnie pracują historycy,biolodzy czy kierunku pokrewnego, gdzie dla nich %m=%v(i tak pewnie nie wiedzą co to jest), a doświadczeni celnicy po renomowanych uczelniach z wiedzą na temat tych wyrobów odsunięci od takich towarów i to za wiedzą najwyższego kierownictwa, mnie to nie dziwi ...tylko o tyle samo pewnie wzrósł ...przemyt i pewnie będzie wzrastał dalej

W MF nadal luzik i po staremu, "woli" kontrolować legalne urzędowo sprawdzone podmoty, kiedyś w formie stałych nadzorów podatkowych, obecnie w formie stałych kontroli...:rolleyes:

konkluzje.png

Co jest istotą w tej sprawie? Przemiana towaru? A może to ukraińcy się mylą?

I co jest rzeczą zasadniczą w tej sprawie. Fakt zwolnienia płynu z akcyzy z pełnymi tego konsekwencjami, czy możliwość obciążenia akcyzą alkoholu wchodzącego w jego skład?

Wypowiedź (ocena sytuacji) prof. Chmaja w tej sprawie pod linkiem http://www.tvn24.pl/12692,1709647,0,1,raport-nik-ujawnia-gigantyczne-nieprawidlowosci,wiadomosc.html Od 6 minuty 52 sekundy.

Czyżby zauważył cienką czerwoną linię?

Ostatnia edycja:
Back
Do góry