NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
podwyżka

podwyżka taka jak w Straży Gr....
po 500 pln brutto????????/
Straż na rękę 400 pln ( nie płacą skladki emerytalnej )
Słuzba Celna 335 pln na rękę z wszystkimi obciążeniami!!????!!!!!!!!!!

do czasu aż nie bedzie jasno okreslone czy są ustępstwa czy nie ..takiej okazji nie bedzie juz nigdy

TVN24
Bezledy 20godz
Kuźnica 35 godz
Bobrowniki 40 godz
Dorohusk 100godz
Hrebenne 2 doby
Medyka 36 godz

na wirtualnej pojechali po PIS-ie i brudzińskim wielki obrońca celnych gdzie oni byli do tej pory

Poseł Brudziński nie ma żadnego prawa, a przede wszystkim moralnego prawa do zbijania kapitału politycznego na NASZYM PROTEŚCIE

Te 500 to oszustwo:

średnia (według MF) - 3800

moje zarobki to 2450 brutto (wszystkie składniki, w tym duży staż) i wiem, że są tacy co maja znacznie mniej dlatego podaje swoje wyliczenia.

wyliczenie:

składka 2% - 49 PLN
wzrost o 2,3% - 56,35 PLN

podwyżka 245 dla średnie 3800, a dla mnie (2450 to około 65% średniej):
245 * 65% = 159,25 (o ile naczelnik mi nie przytnie, bo ostatni awans to na kc. miałem 6 lat temu).

Więc dla mnie to: 264,6 brutto czyli 180 netto.

Myślę, że jest OK, prawda, zwalniam sie jak nic z tego protestu nie wyjdzie.

i tak trzeba tę rzeczywistość postrzegać, to co robią z nami i co nam proponują to jest wycieranie tyłka szkłem, niech sami spróbują za te pieniądze tyrać po 12 godzin albo i więcej na kilku stanowiskach jednocześnie

Panie Chlebowski z tą ustawą o KAS to nie było tak jak Pan to przedstawił w programie "Kwadrans po 8-mej". Zachował się Pan nagannie.Ustawa o KAS dążyła do integracji Administracji Skarbowej z Administracją Celną. I niech Pan publicznie nie twierdzi,że miała zlikwidować celników.15000 tysięcy wykwalifikowanych i doświadczonych przez wiele lat ludzi. Kto miał ich zastąpić URZĘDNICY SKARBOWI. To proszę bardzo niech Pan weźmie teraz tych urzędników skarbowych i wyśle na granicę.

a słyszeliście co powiedziała Pitera w rmf fm?
że ponoć w piatek już wszystko było uzgodnione a tu nagle sie im (znaczy Wam - celnikom) odwidziało...

to po co delegacja celników,parlamentarzystów z Chełma zanosili obszerne wiadomości dotyczące tego problemy do pani J.Pitery? po to by nas teraz obrażała? myślę,że oni czyli rządzący sami nie mają pojęcia JAK TEN PROBLEM ROZWIĄZAĆ

Koroszczyn jeden celnik na wywozie tylko robi
kolejka tirow 2000 szt jak nic, Policja ustawila tiry w dwa rzedy i odleglosc miedzy kazdym tylko 1m wiec w sumie jest tylko 25km

betony elbląskie w pracy

jak tam grzesiu? fajki smakują?
aruś, a tobie?

znakomita większość na L4

Status
Zamknięty.
Back
Do góry