NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
II. 1. Przygotowywany projekt ustawy o zmianie ustawy o Służbie Celnej uchylający restrykcyjne – w porównaniu z uregulowaniami innych służb - przepisy pkt 8a i 8b w art. 25 ust.1 zostanie skierowany na szybką ścieżkę legislacyjną.

2. Przygotowywany projekt ustawy o zmianie ustawy o Służbie Celnej zawierać będzie regulacje określające maksymalnie pięcioletni okres pomiędzy kolejnymi awansami.

III. 1. Do dnia 15 maja 2008 r. Szef Służby Celnej przedstawi do dyskusji projekt ustawy modernizacyjnej, której celem będzie zrównanie warunków pracy Służby Celnej z warunkami innych służb mundurowych.

2. Uregulowania zawarte w ustawie modernizacyjnej wejdą w życie 1 stycznia 2009 roku i będą wdrażane do roku 2011.

A do 2009 większość z nas poleci z Art25

Nie ma porozmienia, dalej protest trwa, należy wybrać nowych negocjatorów.Nie takich baranów jak tam się sprzedali. 1500zeta oraz zmiana ustawy o służbie celnej. i nic mniej, ani 1gr mniej

JAK ROZŁADOWANE BĘDĄ KOLEJKI ,TO WTEDY MOŻEMY POGADAĆ Z NIMI O WSZYSTKIM TYLKO NIE O CLE >TERMIN 15 MAJA ZBYT ODLEGŁY ,BY BYŁ WIARYGODNY COŚ MI SIE ZDAJE ,ŻE ZWIĄZKI ZNOWU NAS SPRZEDAŁY !! PONOĆ NIE MAJĄ NIC WSPÓLNEGO Z TYM ODDOLNYM PROTESTEM???

kilku zwiąkowców w MF uzgodnili podwyzki dla SIEBIE - mnie to nie dotyczy , ja mam UZ.

Negocja z celnikami się zakończyły, a ja się pytam jaki to CELNIK ten pan Ludwiński, przecież jest Pan Ludwiński jak wiem jest z UKS.
Moge sie założyć, że poszli tam tylko po to aby spłaszczyć nasze żądania i wylansować cos sobie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ROZMOWY TYLKO Z CELNIKAMI najlepiej ze ściany wschodniej !!!

a gdzie jeden wspolny mnoznik, gdzie likwidacja kominow itd.
i nie zapominajmy o kolegach nieslusznie oskarzonych i aresztowanych w tej chwili bo od tego sie zaczelo - tu muszą byc wyrazne zapewnienia.

JAK JUŻ WCZEŚNIEJ MÓWIŁEM, JEŻELI TERAZ ODPUŚCIMY TO DO 01.01.2009ROKU MOŻE JUŻ NIE BYĆ POLSKICH SŁUŻB CELNYCH!

pytałem w izbie kompetentnej osoby co dalej....padła odpowiedź..od "poniedziałku wszystko wraca do normy"..dlatego nie możemy odpuścić, nie zmarnować jedynej szansy bo drugiej już nie będzie!

ROZMOWY TYLKO Z CELNIKAMI najlepiej ze ściany wschodniej !!!

a gdzie jeden wspolny mnoznik, gdzie likwidacja kominow itd.
i nie zapominajmy o kolegach nieslusznie oskarzonych i aresztowanych w tej chwili bo od tego sie zaczelo - tu muszą byc wyrazne zapewnienia.[/quote]

No ladnie jak srednia po 500zl to teraz bedą mowić że srednia u nas to 4300 brutto
nie rozumieja problemu ludzi protestujacych !

TO JEST WŁAŚNIE EFEKT TEGO,ŻE NIKT NIE SŁUCHA PROTESTUJĄCYCH A ONI MOGĄ NAJWIĘCEJ POWIEDZIEĆ O SWOJEJ PRACY, SYTY NIGDY NIE ZROZUMIE GŁODNEGO! TO MY PROTESTUJEMY DLA DOBRA CAŁEJ SŁUŻBY CELNEJ, TO MY STYKAMY SIĘ NA GRANICACH Z EKSTREMĄ! TO MY WIEMY NAJLEPIEJ CO NAS BOLI I CAŁĄ NASZĄ SŁUŻBĘ!

PROSIMY WSZYSTKICH, KOLEŻANKI I KOLEDZY! DAJCIE NAM SWOJĄ SOLIDARNĄ POSTAWĄ POPARCIE W UTRZYMANIU PROTESTU DLA DOBRA NAS WSZYSTKICH, PROTEST TRWA!

Interia.pl
MF: 500 złotych podwyżki dla celników oraz większa ochrona prawna - takie propozycje zawiera komunikat wydany przez Ministerstwo Finansów po zakończeniu blisko 12-godzinnych rozmów ze związkami zawodowymi celników.

Według komunikatu, propozycje te będą realizowane jeśli celnicy powrócą do pracy.

Na piątkowe rozmowy resort przygotował projekt zmian w ustawie o służbie celnej, który m.in. znosi kontrowersyjne przepisy, nakazujące zwolnić celnika oskarżonego o umyślne popełnienie przestępstwa. Celnicy skarżyli się, że wystarczy oskarżenie o korupcję przez dwóch przemytników. Jeśli celnik zostanie uniewinniony i pozostanie w służbie, otrzyma część uposażenia wstrzymaną w okresie, w którym był zawieszony zawieszenia.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry