NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
W radiu mówia,że kierowcy Tirów popierają celników i beda blokowac Warszawę,bo nikt nie zajmuje się celnikami ani nie przejmuje sie losem kierowców. Wykorzystajmy to i ciągnijmy to dalej, aż będą jakieś wymierne efekty. Coś czuję,że to nasza jedyna szansa,która może się już długo nie powtórzyć. Jak pracuję w cle 17 lat to takiej spontanicznej akcji jeszcze nie pamiętam. Wrocław w całości jest z wami koledzy z wschodniej granicy.....

Panowie Kierowcy! wiemy, że interesujecie sie naszymi sprawami- dot. akcji protestacyjnej ogłoszonej od paźdżiernika ub. , gdyż nie raz zasiadając przed nasze okienka pytacie "jak tam wasz protest, czy przyniósł jakieś wyniki? i wielu z Was jest nam przychylnym, popieracie nasze postulaty, a gdy pytacie ile zarabiamy to sie bardzo dziwicie, że cyt. " mniej niż my". Nawet wielu ukraińskich kierowców dopytuje się o naszą pracę i wyniki rozmów z MF. To dla mnie dużo i cieszę sie, kiedy siedząc na kwitach usłysze miłe słowo w geście poparcia. Lecz wielu z Was nie potrafi uszanowac naszej ciężkiej pracy i wyładowuje swoją złość podczas odprawy np.powracając z Ukrainy, gdzie go tak wk...i. I czasmi pytają wchodząc do "budy" i pan/pani znowu sama,odp.im " tak znowu wyszło, jest nas coraz mniej, a szefostwo ma to w d..e" . Uważam, że nasze relacje nie sa takie złe i wiem, że możecie nas poprzeć i zrozumieć! Przepraszamy za utrudnienia i prosimy o jeszcz trochę cierpliowści, bo inne możliwości rozmów z naszymi władzami nie przyniosły od lat żadnego efektu! Celnicy z OCDD

JAK WRÓCI SŁAWEK TO MOŻE COŚ NAPISZE. O TYM CO BYŁO NA SPOTKANIU. MAM NADZIEJE ŻE PRAWDĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!

koleżanki , koledzy

dzwońcie do f.c w swojej zmianie , nie wszyscy maja komputery, czytają formum, nie wiedzą jaka siła jest w nas i wychodzą na zmianę zaczynaja panikowc ,trzymajmy sie

Nie wiem co z nim zrobicie. W Gdyni go nie chcemy. Już jeden wrócił z Torunia,i to od razu na naczelnika. Niech sobie małolat chwilę posiedzi w wygodnym fotelu.

napiszę, co mnie dziś spotkało... pracuję na północy w urzędowym referacie. Dzwoni na komórę mój kierownik, który solidarnie dziś z nami jest na UŻ i się tłumaczy, że w poniedziałek musi przyjść, bo naczelnik PROSI i dalej... ale gdybyście chcieli iść na L4 lub na żądanie, to popieram Was i będę z Wami..... są normalni kierownicy... i takich wszystkim życzę, zwłaszcza MIELCOWIIIIIII!!!!!

U nas było podobnie.Kolega zawoził zwolnienie.Był w sekretariacie a tu wpada kierownik OC i do niego "co tu robisz - wyp...................laj na L4"-dobre

Ja również byłem dziś na chwilkę w swoim UC - mam UŻ- podać L4 kolezanki i spotakałem pana naczelnika, zeszło na rozmowę o mojej komórce, na co mu mówię że do takich zadań jest u nas naprawdę za mało ludzi, na co on - z usmiechem - że to chyba nie najlepszy czas żeby wnioskowac o wzmocnienie kadrowe referatu :lol:

Nasz kiero też jest z nami,chociaż nie może tego oficjalnie powiedzić.
Może ma teraz trochę ciężko, ale wiemy że da radę.
TRZYMAJ SIĘ SZEFIE

WÓDZ !!!!

Powracam do tematu na wodza naszego buntu. Mam 2 propozycje. Choć wiem że te osoby nie pójdą na to. Za długo w tym siedzą. P. Bańczak z Nowego Targu i P. Olenderek Z Warszawy. Starzy praktycy i UCZCIWI !!!!!!!!!!

AKTUALNOŚCI
25 stycznia 2008 - 16:22

Medyka > Kierowcy TIR-ów zablokowali drogę
Kierowcy TIR-ów zablokowali drogę krajową pomiędzy Medyką a Przemyślem.

Kierowcy protestują przeciwko długim odprawom na przejściu granicznym.

Na miejscu jest już policja.

Re: WÓDZ !!!!

chlaxa napisał:
Powracam do tematu na wodza naszego buntu. Mam 2 propozycje. Choć wiem że te osoby nie pójdą na to. Za długo w tym siedzą. P. Bańczak z Nowego Targu i P. Olenderek Z Warszawy. Starzy praktycy i UCZCIWI !!!!!!!!!!
to prowokacja?

na stronie MF jest informacja cyt.
"Komunikat
2008.01.25 16:25

Ministerstwo Finansów uprzejmie informuje, że w dniu 25 stycznia 2008 r. odbyło się spotkanie Podsekretarza Stanu, Szefa Służby Celnej Jacka Dominika z dyrektorami izb celnych. Podczas spotkania Szef Służby Celnej przedstawił propozycję nowelizacji ustawy o Służbie Celnej, wprowadzającej m.in. likwidację art. 25 ust. 1 pkt 8a i 8b oraz obligatoryjny system awansów.

Ponadto zapowiedział, że do połowy maja br. zostanie przedłożony wstępny projekt ustawy modernizacyjnej Służby Celnej (na wzór podobnej ustawy modernizacyjnej dot. służb w MSWiA). Ustawa ta w założeniu ma umożliwić zrównanie uposażeń celników z uposażeniami innych służb mundurowych.

Powyższe projekty zostaną przedstawione na spotkaniu Podsekretarza Stanu, Szefa Służby Celnej Jacka Dominika oraz Sekretarza Stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Michała Boniego z przedstawicielami organizacji związkowych, działających w Służbie Celnej oraz przedstawicielami Komitetu Protestacyjnego „Porozumienie Białostockie”.

Propozycja nowelizacji ustawy o Służbie Celnej"

nad przemyslem lata helikopter pewnie monitorują co się dzieje albo jakaś stacja tv...mieszkańcy medyki szybo wracali do domu bo nie byli pewni czy wrócą jak tiry zablokuja drogi ...taka obawa była juz wczoraj....jaki piekny widok by była jakby kolejka tirów siegała do przemysla ...prawda?

czyli nadal żADNYCH konkretów!!!

wsty i hańba!
takimi zabiegami chcą nam zamknąć usta by móc powiedzieć przed kamerami że "coś robimy, tylko oni nie wiadomo czego się domagają"

za stary ze mnie lis na taki ser!

A DLACZEGO nie ma reprezentantów z przejść , które zaczęły i są najwazniejsze:Dorohusk ,Korczowa,Hrebenne.To oni mają najwieksze prawo do rozmów

Konsul: Hrebenne nieczynne od poniedziałku
IAR - dodane 42 minuty temu
Według polskiego konsulatu we Lwowie przejście graniczne Hrebenne-Rawa Ruska nie będzie czynne do poniedziałku. Konsul Waldemar Kowalski powołuje się na informacje o zwolnieniach lekarskich celników pracujących na tym przejściu. W praktyce oznacza to brak odpraw samochodów ciężarowych - mówi konsul.

;)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry