NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Re: coś o sg

gosc1 napisał:
Anonymous napisał:
w ustawie modernizacyjnej f.c - jako slużba UMUNDUROWANA - a nie mundurowa - czytaj komunikat na coryntii str. 2

dlatego związki wkurzone - nie o kase poszlo jak to w mediach prezentują - ale ten zapis!!!!!!!!!!!!!!!!
Drodzy celnicy czy wy wiecie czego naprawde chcecie???cala Polska wczoraj słyszała wypowiedz Pani Fołty. Komu teraz wciskacie takie bzdury.Chytry dwa razy traci...powiedzenie stare jak swiat, ale dokladnie Was dotyczy. Teraz kiedy pojawili sie celnicy z innych placowek Polski to powietrze z was schodzi? Mam nadzieje, ze Rząd juz nie bedzie chciał z Wami rozmawiac i wszystkie rzadowe propozycje zostana zapomniane.Sytuacja na granicach wóci do normy bo juz skonczyły sie Wam urlopy na żadanie, lekarze odmawiaja wydawania zwolnien bo sie boja kontroli...pozostaja Wam tylko wypowiedzenia z pracy za porozumieniem stron...takze zastanowcie sie o co wam konkretnie chodzi! Jak wystapia o odszkodowania firmy transportowe to dopiero Wam sie miekko zrobi...przesłuchania, swiadkowie itd.bedziecie mieli milo! Gratuluje bezmyslnosci...a mogliscie załatwic sobie sporo fajnych ustaw z rzadem.
Pomimo mundurów jesteście urzędnikami państwowymi, nie polegcie MSWiA . A właściwie to czy musicie byc umundurowani???przeciez w słuzbach celnych pracuja również cywile czyli nieumundurowani...mysle ze bylby prosciej jakby cała słuzba celna nie musiała być umundurowana.Ale jak juz macie mundury to powinniście podlegac pod MSWiA i wowczas bylibyście traktowani jak straz zołnierze czy policja z takimi samymi uprawnieniami. Co prawda to niemozliwe bo pozostali mundurowi maja funkcje publiczno-społeczne, a celnicy to tak jak skarbówka, więc jesli pracownicy skarbowosci nie sa umundurowani to i takze samo powinno byc z Wami.
Ponadto Drodzy Celnicy na szacunek trzeba sobie zapracowac!jestescie spolecznie nielubiana sluzba i pomijam fakt, ze sciaganie cel i podatkow wzbudza w polakach niechec, ale na swoja opinie pracowaliscie cale lata...bezczelne zachowanie, pogarda, arogancja, ignorancja wobec klientow, lapowki...to jest suma Waszego szacunku!Kto ma Wam wypracowac szacunek rzad przez podwyzki płac???
Dzisiaj następna "damska twarz celników" chce rozmawiac...gdzie sa mezczyzni celnicy???mam wrazenie , ze te damy celnikom meżczynom opuscily spodnie do kolan i panowie nie moga sie ruszyc. "Na szacunek pracuje sie przez dłuuugie lata, ale traci sie go w mgnieniu oka" Drodzy celnicy pomyslcie o tym, bo Wasze niezdecydowanie i pazernosc mozna dodac do sumy tych cech na które pracowaliscie cale lata. Powstaje takie rownanie...szacunek - (bezczelne zachowanie + pogarda + arogancja + ignorancja wobec klientow+ lapowki)= 500 zł podwyżki ale jeżeli dodamy jeszcze dwie determinanty szacunku....szacunek - (bezczelne zachowanie + pogarda + arogancja + ignorancja wobec klientow+ lapowki + niezdecydowanie + pazernosc) = figa i mam nadzieje, ze rzad na obecna chwile tak Was własnie potraktuje.Zycze Jackowi Dominikowi duzo cierpliwosci!

Brawo!! Brawo!! A herbem naszym TAPIR i Pazury i jąkająca się GWIAZDA TVN- poległy Pan. Przyszły szef Związków Zawodowych Suługusów mediów. Tego pana nie ob..........

Ja to aktualnie sprzedałbym tę stronę... cieszy się większą popularnością niż nasza-klasa :wink:

Art. 1. 1. Tworzy się Policję jako umundurowaną i uzbrojoną formację służącą społeczeństwu i przeznaczoną do ochrony bezpieczeństwa ludzi oraz do utrzymywania bezpieczeństwa i porządku publicznego
to fragment ustawy o policji, poczytaj też inne buraku

Czy to prawda, że POROZUMIE BIAŁOSTOCKI siedzi tera w hotelu i żłopie wódę- a ja wyjeżdzan na wschód do roboty. wóz gnojny. Ci zawodowi działacze na wóz gnojny. Jeszcze jedno, czy to prawda, że to zawodowcy i żyją z celiczych pieniędzy.

nadciąga totalny kataklizm

nadciąga totalny kataklizm -IC BP zmiany zmiany zmiany
na początek generałowie i tak w doł.................

Pozdrawiam wszystkich co protesetowali a teraz pracują. Mam wielki żal do P. Siwegi i P. Fołty i innych, uczestników spotkania w MF. Jestem człowiekiem (jak myślę) inteligentnym, wykształconym i pracjącym na miejscu gdzie cała akcja protestacyjna się zaczeła. Rozmawieł dzisiaj z wieloma kolegami z pracy o aktualnej sytuacji w służbie i jest jeden wniosek: Pan Siwy w którego tak wierzyliśmy bardziej chciał zadbać o swój imige niż nas; zwykłych ludzi z forum; i nie piszmy durnot że to wszystko poszło w dobrym kierunku, bo pana S. i tak nie wezmą do MF; może napiszecie że jestem jakimś agentem; ale powiem wam szczerze: Jestem zwykłym celnikiem, i to co oni (związkowcy) zrobili z nami to jest skandal; mam nadzieję że jeszcze za to zapłacą. Propozycje MF były do przyjęcia ale wiadomym osobom było mało bo musiały wypłynąć na powierzchnię MF; niestety droga ku karierze tym osobom została przerwana. Pan Siwy i Pani Fołta zapomnieli skąd zaczął się protest i z jakiego powodu; jast nam przykro że chcieli się po nas poślizgać, ale u nich w izbach nikogo nie zamykają więc problemów nie mają; a poza tym tak wysoko postawione osoby w związkach i tak mają ochronę. Myślę że czas najwyższy żeby PaN Sławek zastanowił się czy pani Fołta to jest dobra paria do działania.
Życzę Panu Siwemu i Pani Fołcie wszystkiego najlepszego dużo zdrowia, a przede wszystkim owocnej współpracy z rządem bo celnicy (zwykli ci co po pasach chodzą, ważą, rewidują) już mają was dosyć.

Kiedy zacząłem pisać na tym forum cieszyłem się że mam doczynienia z inteligentnymi ludźmi( nie tyczy się uwaga do wszystkich proszę nie brać jej do siebie; do kogo jest kierowana, ta osoba doskonale o tym wie), ale okazało się że inteligentni ludzie są tylko po mojej stronie komputera.
Pozdrówka myślę że ten post przeczyta wiele osób, a szczególnie z OCDD, RSZNP, RKS,RPA z ul. Rejow

Powrót do góry

jest takie zamieszanie ze nie wiadomo czy protest trwa czy go nie ma :)

w TV mówią ze koniec, na forum ze trwa, a w następnym poście że znowu koniec. O CO CHODZI?

A górnicy wywalczyli to co chcieli ...poswięcili świeta ..głodowali ..46 dni strajkowali i zwyciestwo ...celni przegrali a wystarczyło złozyc wypowiedzenia solidarnie i solidarnie protestować jesteście trzęsidupy i nieuki...daliscie się zastraszyć głupimi pomrukami rządu,....

hehhe ogladam teraz TVN24 i dzwodzi jakis gośc i mówi tak cytuję:" Tę podstarzałą lalke barbu z porozumienia białostockiego to wsadzic do tira i niech sie tam myje maluje....." i reszty nie pamietam bo sie tak smiałam ze nie usłyszałam....hehhehe

Górnicy maja dla celników przesłanie... trzeba konsekwentnie żądać to co się słusznie należy to samo dla nauczycieli i innych

to już nie strona nasza tylko MF do zobaczenia na granicach cenzura jest wszędzie trzeba założyć nową stronę bez MF

Oj ( to się tyczy do postu o górnikach) kolega ma wilkie braki z gospodarki i zbytnio nie wie co to jest górnictwo i jakimi prawami się rządzi; prponuję troszeczę lekcji pokory i wypowiedzi na temat górników. Jetem celnikiem i powiem ci jedno, że przez ( tak bardzo pisanych przez ciebie) górników nikt nie zamarzł z braku ciepła; a przez na sz protest ludzie głodują w kolejkach, i to nie mów że to ich sprawa; bo trzeba było zrobić zbiórkę na obiady dla tych; niestety biednych ludzi; a przedstawię ci sytuację:::: miałem zmianę ostatnio nocną i przyszedł do mnie kierowca TIRA, ze łzami w oczach do mnie: czy mógłbym dać mu pieniądze na jedzenie bo on od 2 dni nic nie je; i to nie jest saince-fiction; to jest rzeczywistość gdzie my odgrywamy role główną;; nie chcę się być tą osobą, która będzie na językach setki rodzin, że dzięki nam ich mężowie żyli tygodnie jak szczury w kanale. Ludzie opamiętajmy się, nikt wam nie da 1500 zł, i to nie ma znaczenia czy rządzi PO czy PIS czy LID nikt wam takiej kasy nie da. Myślcie ludzie bo zginiemy, a wtedy tylko zostanie nam Irlandia i to nie w Polsce!!

Od początku ZZ chciały nas wydymać.
- po cholerę ta kwota 1500, która tylko nas medialnia położyła,
- genialny pomysł-płatne nadgodziny i jednocześnie uprawnienia mundurowe-tylko na pośmiewisko nas wystawili.
(Kto w ogóle wpadł na pomysł tych nadgodzin?Przecież to chore i totalnie nieistotne, a argument spełnienia żądań był)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry