NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
droga do Koroszczyna zablokowana w trzech miejscach - rmffm
Z innego źródła wiem ze przy okienku na odprawach siedzi dwóch celników, jeden na wwozie i jeden na wywozie.

W związku z działaniami podejmowanymi przez Rząd oraz
przystępowaniem coraz większej liczby celników do pracy na wschodnich przejściach granicznych, Komitet Protestacyjny Ogólnopolskiego Związku Pracodawców Transportu Drogowego podtrzymał decyzję o zawieszeniu akcji protestacyjnej, przy równoczesnym dalszym utrzymaniu gotowości.

Komitet swoje dalsze działania uzależnia od rozwoju sytuacji.

Jednocześnie zwracamy się z prośbą do wszystkich przewoźników o skontaktowanie się ze swoimi kierowcami oczekującymi na odprawy graniczne, by samodzielnie nie podejmowali żadnych działań blokujących ruch na drogach dojazdowych do granic. Wiąże się to z bezpieczeństwem na drogach oraz dalszą skuteczną działalnością Komitetu Protestacyjnego.

Przewodniczący Komitetu Protestacyjnego
Bolesław Milewski

Niestety, to na pewno nie pomoże w negocjacjach. Chyba już wiem, o czym Schetyna rozmawiał z kierowcami.

jeśli uzgodnił że nie będą blokować, bo załatwi, ze wrócimy do pracy ... to może owszem - wrócimy i co?? 7-8-o dniowe kolejki w ile można rozładowac?? ... 2-3 miesiące?

cierpliwości, zaczekajmy na wynik rozmów, martwi mnie tylko jedno...oby o wyniku naszego prostesu nie zdecydowali ludzie, którzy nic nie mają wspólnego z nami

inspektor celny napisał:
oby o wyniku naszego prostesu nie zdecydowali ludzie, którzy nic nie mają wspólnego z nami

No taaaaak, patrząc na składy trudno założyć, ze 90% z nich mają z nami coś wspólnego :)

PAMIĘTAJCIE KIEROWCY ! CELNICY TEZ WARUNKOWO POWOLI PRACUJĄ. JAK ICH RZĄD W WAWIE ZLEKCEWAŻY TO ZA MOMENT BĘDZIE PIEKŁO I WSZYSTKO STANIE. OBIECUJEMY. A WTEDY Z PRETENSJAMI DO NIEODPOWIEDZIALNEJ STRONY RZĄDOWEJ.

Dokładnie tak , nawet jak wrócimy do pracy , a warunki się nie zmienią to.... jaka płaca taka praca...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry