NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
collllll napisał:
Jesli chcesz aby żyło ci się lepiej ZOSTAŃ W DOMU - PROTEST TRWA NADAL DO ODWOŁANIA!!! . "COLL" . Wyślij do trzech znajomych SMS-em.
osobiscie zbankrutuje na rachunek w tym miesiacu :-)

A TVP (dez)info podało przed chwilą, że w Chełmie celnicy? dogadali się i wracają do pracy. to było na pasku u doła ekrana. Ciekawe ??? Teraz pytanko czy ktoś ma kontak z nimi by to sprawdzić???

TO SIĘ OKAZE CZY POTRAFIĄ WE WTOREK JEŚLI TUSK NIC MOWEGO NIE WYMYSLU...LUB W ŚRODĘ .....I TE 50- LATKI NIE SA GORSZYMI FACHMANAMI OD 30-LATKÓW.....TROSZKE SZCUNKU......GDYBY TYCH STARYCH NIE ARESZTOWALI TO WASZA ODWAGA BYŁABY TAKA JAK PRZEZ OSTATNIE 9 LAT W SŁUZBIE...WIEC TROCHĘ POKORY PROSZĘ ....ALE I TAK WSZYSCY JESTESCIE FAJNI..BEZ WZGLEDU NA WIEK

NIE WIERZCIE MĄCICIELOM
DO CHWILI ZAKOŃCZENIE NEGOCJACJI ZE ZWIĄZKOWCAMI NIE WRACAMY DO PRACY
LUDZIE ZWYCIĘSTWO TAK BLISKO
JESZCZE JEDEN DZIEŃ>
RZĄD CELOWO GRA NA ZWŁOKĘ

dziadyga bez zembuf napisał:
A TVP (dez)info podało przed chwilą, że w Chełmie celnicy? dogadali się i wracają do pracy. to było na pasku u doła ekrana. Ciekawe ??? Teraz pytanko czy ktoś ma kontak z nimi by to sprawdzić???
Niestety prawda. Kolejna ekipa już odpuściła.

Wrocław

Ryszard Margas napisał:
Koleżanki i Koledzy Celnicy

Dzisiaj w południe Szef Służby Celnej złożył propozycję nie do odrzucenia funkcjonariuszom
"służby mobilnej" w całym kraju - wyjazd na granicę wschodnią w celu odblokowania przejść granicznych. 'Mobilne" chłopaki (i dziewczyny!!) zachowali się przytomnie i gremialnie złożyli podania o dzień wolny (wtorek) na żądanie. Teraz M.F. szuka łamistrajków gdzie indziej.

Oto wieść gminna (dobrze poinformowana) niesie, że jutro ( wtorek)funkcjonariusze Izb Celnych z wnętrza i zachodu kraju, którzy przyjdą do pracy w swoich komórkach - zostaną nagrodzeni... !! To ONI, zamiast "mobilnych", pojadą na wschód odprawiać owe tysiące tirów... Dla tych, którzy dadzą się tak złapać życzymy szczęśliwej drogi i najlepiej już tam zostańcie...

My natomiast zostajemy w domu. W domu, powtarzam - bo tak właśnie teraz trzeba.
Ta doba będzie przełomowa.Zwycięstwo naprawdę jest blisko.
Liczy się decyzja KAŻDEGO z nas. Twoja też.
Kto ma uszy niech słucha.
Za Zarząd Związku Zawodowego FiPSC IC we Wrocławiu
Ryszard Margas.

Poinfotrmuj innych !!

Funkcjonariusze i funkcjonariuszki UC Wrocław
chciałbym Wam przekazać wiadomość uzyskaną u źródła zamiast wieści gminnej przekazanej przez p. Ryszarda Margasa. Chcę wierzyć, że autor informacji został wprowadzony w błąd a nie dopuścił się świadomej manipulacji.
Nieprawdą jest, że osoby, które pojawią się jutro w pracy w nagrodę (jak to określa p.Margas) zostaną oddelegowani do pełnienia służby na granicę wschodnią. Prawdą jest że przyszły do izby 4 pisma podpisane przez dyrektorów i zastępców dyrektorów departamentów polecające Dyrektorowi IC Wrocław oddelegowanie funkcjonariuszy z grup mobilnych na wschód. Wskazano w nich na mozliwość oddelegowania f.c. z innych komorek organizacyjnych, gdyby zaistniała taka potrzeba. Natychmiast zareagowałem na te pisma, informując dyrektora izby o przewidywanych skutkach zawartych w nich informacji (mogącej się pojawić obawie przyscia do pracy) Poinformowaliśmy o przewidywanych skutkach MF prosząc o sprostowanie tych poleceń. Osobiście zadzwoniłem do dyr.A. Janiszewskiego z MF (jednego z autorów pism) i uzyskałem potwierdzenie, że nie ma mowy o "przymusowym" delegowaniu. Oddelegowani mogą zostać tylko Ci, którzy dobrowolnie wyrażą taką chęć. Te pisma i nasze odpowiedzi przedstawię zainteresowanym jutro na spotkaniach
Do dziś pozostawiłem Państwa samych sobie w ocenie aktualnej sytuacji w cle gdyż nie chciałem, żebyście poczuli, iż wywieram presję na Wasze decyzje. Dzisiaj uznałem, że nadszedł już czas, żeby przekazać Państwu wszelkie dostepne mi informacje o aktualnej sytuacji (jak wiecie w niedzielę byłem na spotkaniu z Ministrem Finansów i Szefem SC) i mojej ocenie tego co się dzieje i dlatego zaproponowałem kier.OC spotkanie z wszystkimi funkcjonariuszami, którzy będą odczuwali taką potrzebę. Z docierających do mnie głosów wiem, że takich informacji ode mnie oczekujecie.
Przybycie na spotkanie nie obliguje Was do podjęcia pracy w tym dniu. Ci, którzy będą chcieli skorzystać z urlopu na żądanie będą mieli taką mozliwość. Wierzę, że po tym spotkaniu będziecie dysponowali większą wiedzą, która pozwoli Wam podjąć decyzję o przystąpieniu do pracy lub dalszym korzystaniu z urlopu. Wielokrotnie juz pokazaliście, że potraficie podejmować racjonalne decyzje
Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek świadomie wprowadził Was w błąd, mówiłem zawsze prawdę, nawet wtedy gdy była ona bolesna.
Daję Wam słowo, że nie ma żagrożenia o którym pisze p. Margas. Gdyby było inaczej to oprócz tego, iż bym był nieuczciwy wobec Was, działałbym przeciwko swojemu interesowi dopuszczając do osłabienia naszego urzędu (zgdoda na delegowanie funkcjonariuszy przy naszym osłabieniu kadrowym byłaby samobójstwem)Liczę, że uwierzycie w moje zapewnienie o braku zagrożenia "przymusowym oddelegowaniem",
Zatem do zobaczenia jutro.
Bogdan Michajluk
Naczelnik UC Wrocław

ps
Panie Ryszardzie, szkoda, że przed zamieszczeniem tej informacji nie skontaktował Pan się ze mną. Do dzisiaj sądziłem, że darzymy się - pewno nie bezgranicznym ale jednak zaufaniem

Brawo Bogdan!
Wreszcie zdemaskowałeś oszołoma i populistę! Szkoda, że tak późno!
:oops:

Anonymous napisał:
A co mogą jeszcze wygrać? Abonament na stołek premiera?

Anonymous napisał:

nikt nie odpuścił Dorohusk pracuje na 25%, i protest trwa do momentu rozpoczęcia negocjacji z rządem.

Odnosnie obietnic to kilka razy obiecałem żonie ze nie bedę pił z kolegami i ........... koleżankami. No i mi nie wychodzi, po tylu latach.
A od rządu chcemy po pierwszej randce gwarancji!!!!!!!!
A gdzie zazdrość i zdrada?

--------------------------------------------------------------------------------

Korsarz napisał:
Do koleżanek i kolegów f.c z całej Polski właśnie wróciłem ze spotkania z szefem S.C w Chełmie.Przyjechał do nas celników z Dorohuska dopiero teraz.Nie patrzcie na informację z TVN24, że wracamy do pracy.Jutro t.j 29.01.08 koledzy nasi (wypróbowani koledzy) będą ostatecznie negocjować z szefem S.C ostateczne rozwiązanie naszych postulatów,przynajmniej w części.Poczekajmy na informację od nich i uzależnimy nasze działania od ustaleń.Prawdopodobnie informację o tych ustaleniach przekaże Pani Iwona Fołta w tv i radiu.Pozdrawiam wszystkich ,którzy się do nas przyłączyli.DOROHUSK !Dziękujemy za to.Ze szlabanowym pozdrowieniem "Wschodni Korsarz".
P.S Mam prośbę do admina aby to szybko weszło na inne fora

Z całym szacunkiem ale spotkanie z przełożonymi którzy na pewno zadeklarują zrozumienie dla naszych problemów i na pewno w taki czy inny sposób będą baaardzo grzecznie i delikatnie namawiać nas do powrotu na stanowiska dla "wspólnego dobra" jest niewskazane. Oczywiście do czasu oficjalnego podania informacji o ewentualnej ugodzie przez celników obecnych na spotkaniu w MF-ie.

Represje na pracowników! Dyrekcja i kierownicy w Urzędzie celnym w Białymstoku zastraszają nas, że jeżeli nie stawimy się w pracy, grozi nam to zwolnieniem lub przeniesieniem do innego oddziału daleko, daleko od miejsca zamieszkania. ZAINTERWENIUJCIE!!!!

Zdesperowana napisał:
Represje na pracowników! Dyrekcja i kierownicy w Urzędzie celnym w Białymstoku zastraszają nas, że jeżeli nie stawimy się w pracy, grozi nam to zwolnieniem lub przeniesieniem do innego oddziału daleko, daleko od miejsca zamieszkania. ZAINTERWENIUJCIE!!!!

I TO właśnie uzgodniono na dzisiejszy soptkaniu!!!

Anonymous napisał:
Zdesperowana napisał:

I TO właśnie uzgodniono na dzisiejszy spotkaniu!!!

Zdesperowana napisał:

Wlasnie o tym rozmawial z nimi Donek (ze za co im placi jak nie beda skuteczni to wynocha) maja zrobic b ludzie przyszli do pracy i kolejki znikly.

Anonymous napisał:
Odnosnie obietnic to kilka razy obiecałem żonie ze nie bedę pił z kolegami i ........... koleżankami. No i mi nie wychodzi, po tylu latach.
A od rządu chcemy po pierwszej randce gwarancji!!!!!!!!
A gdzie zazdrość i zdrada?

JAK SIę Z TOBą SPOTKAć MóJ ROMEO

Status
Zamknięty.
Back
Do góry