Nagrody Półroczne

Podobno na "wschodzie " już dzielą- może ktoś wie jakie to będą kwoty- wakacje idą.

No to jak już coś ędzie wiadomo co i ile w danej izbie mają płacić to piszcie. ja nic na razie nie wiem

ble,ble

Przemyśl, jak zwykle, hojną ręką dzieli w izbie i urzędzie. Swołocz na kilku (bagatela) przejściach granicznych, po eliminacji tych z L4 i zawieszonych, dostaje ochłapy ze stołu pańskiego (nie dot. kierowników zmian i kier. sekcji).

Jest to tradycyjny w tej izbie sposób motywowania funkcjonariuszy celnych do wyrobniczej pracy w czasie wakacji, tzn. kto urlopu nie dostał, sam go sobie bierze, wedle zasady: Jaka płaca, taka praca.

Dobrze, że tak zabiega się o zadowolenie f.c. na granicy. Zapewne jest to realizacja polityki SSC, który ciągle obiecuje dodatki dla celników pełniących swoje obowiązki na przejściach granicznych.

Czy tych przypadkowych kierowników i naczelników ktoś wreszcie nauczy doceniać i szanować potencjał ludzi, którzy mają pecha (czyt.: brak garba) pracować na granicy?

u nas tzn. w warszawie, totalna cisza - jak zawsze, cała Polska dostanie, na u nas na końcu tzn. około 20 lipca!!!
czy w innych izbach jest to samo???

Głośno było o tym, że MF miał dołożyć kilkaset złotych do naszych trzyprocentówek. Mówili już o tym księgowi poszczególnych izb. Wszystko wskazuje jednak na to, że podobnie jak przy "zajączku" tak i teraz SSC woli wydawać te pieniążki na kontynuację bezsensownej alokacji oraz dla MGK-SR.

Biała Podlaska

w Białej Podlaskiej proponowana najmniejsza nagroda to 800 zl brutto - na dniach kasa bedzie pewnie na kontach ewnualnie wieksze dla tych co byli na zesłaniu w Hrebennym lub Dorohusku - maja dostac po 160zl wiecej (srednio)

W Gdyni podobno 560 brutto(tyle wychodzi średnio)natomiast jak podzielą to kierownicy to już inna kwestia.Podobno ma być na początku lipca

Dochodzą informacje z całej Polski o skandalicznym sposobie podziału nagród przez niektórych kierowników. Niestety pozwala na tego typu samowolę i tendencyjność regulamin podpisany za Banasia na poziomie MF. Nie jest on jednak wiążący pracodawców czyli dyrektorów.
Dlatego ZZ Celnicy PL zaproponuje w większości izb celnych nowy Regulamin. Wiele będzie zależało od innych ZZ, bowiem jeśli te poprą projekt Regulaminu, który jest korzystny dla ogromnej większości funkcjonariuszy(wiadomo, że ci którzy finansowali całe wczasy z całą rodziną za zaledwie 60% premii nie będą zadowoleni) to dyrekcja nie ma zbytniego wyboru, wszak prawo jest po naszej stronie.
W obecnym podziale środków, z uwagi na brak czasu na zmianę regulaminu, nie uczestniczymy w większości IC, jednak jak napisałem zaproponujemy zmianę na przyszłość.
Mam nadzieję, że wpłyniecie na działające wciąż u Was ZZ na poparcie tej inicjatywy.
Podsumowując: jeżeli inne ZZ poprą naszą propozycję nie będzie takich sytuacji, ze ktoś nie dostaje nagrody, albo dostaje marne 300-400 zł a inni w tym w większości wyższa kadra kierownicza otrzymuje po kilka tysięcy złotych.
Pytam za co? Czy za to, że swoją polityką, zachowaniem, traktowaniem ludzi doprowadzili do styczniowego protestu?
Są oczywiście pozytywne wyjątki wśród kadry, ale część działa wciąż na takich samych zasadach jak przed styczniem br. NIC A NIC ICH TA LEKCJA NIE NAUCZYŁA. Coraz częściej słychać, że w takim razie wypada ją powtórzyć.

Ostatnia edycja:
Nie jestem cudotwórcą i na wszystko potrzebujemy trochą czasu. Nic tez nie możemy poradzic na to, że w wielu miejscach oprócz pracodawcy musimy walczyć z ZZ o sprawy oczywiste dla funkcjonariuszy.

Panie Sławku do niczego nie dojdziemy jeśli nie zadziałamyz tym protestem wcześniej.Chyba, że damy czas SSC i judaszom którzy czekają już w spec grupach na nasz prtoest bo będą mieli dodatkową kasę.Co do tych judzszy to najwięcej jest w IC Poznań-czyżby poznańska gospodarność czy chciwość zadecydowała o tak licznej grupie Armii Zbawienia SSC.Tylko jak się ta grupa dowiedziała, że kaski nie będzie co m-c to nagle chciała uciec z AZ ale nic to nie dało i zaczęły się jęki i stęki że ich starszono i mobinngowano...Nic z tych rzeczy -nie powiedziano im prawdy jak to zwykle bywa w naszych szeregach.Zawsze są niedomówienia a potem płacz...Puste obietnice itp.Dlaczego mnie juz to nie dziwi...Dla 1500 zł brutto tak wielu z naszych współtowarzyszy zostało tanimi dzi...mi w haremie SSC...
Dlatego nie ma kasy na nasze nagrody i są coraz większe krętactwa w ich podziale...
MOim zdaniem będzie tak bardzo długo...

Pozdrawiam i życzę wielu sporów przy podziale kasy i ukrywania przed kumplami ile dostaliśmy...

Ponieważ dyskusja troche odbiegła od zasadniczego pytania więc powtórzę: czy gdzieś już wypłacili półroczną premię, jak tak to pochwalciesie ile.

Back
Do góry