Dyrektor G.Smogorzewski przedstawił z pocz. października ogólne założenia dot. wydatkowania środków z uchwały modernizacyjnej
http://zz.celnicy.pl/tekst-171.html
http://zz.celnicy.pl/tekst-171.html
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
oto postawa godna poparcia . a jakie są inne propozycje ?Walenie w bambuko. Takich opracowań można stworzyć 100 i więcej i niech motłoch wierzy, że coś się dzieje i niech siedzi cicho. Panie Sm. dziękujemy Panu. Nie jesteśmy debilami jak niektórzy w MF myślą. I tak nic z tego i z innego nie będzie. Ważne że wasze stołeczki się zachowają.
nie wiem co Cię tam cieszy, mnie np. nie bardzo odpowiada podwyżka od lipca przyszłego roku, również nie bardzo odpowiada mi emerytura za 25 lat, również od lipca przyszłego roku......itd. nie chce mi się nawet dalej pisać co mi nie odpowiada.........ogólnie wszystko , z czego się tu cieszyć, po raz kolejny nas ładują w ....... przykre to, ale ładowanie źle wpływa na stan zdrowia, szczególnie w styczniu
Jak to? ano tak to , przecież już poszły pisma, że podwyżki od stycznia dostaniemy w wys. ok. 2%, wprowadzenie pozostałych środków będzie możliwe po wejściu w życie ustawy tj. w lipcu 2009 hehe
PS. Wystarczy przeglądać serwisy www, czytać pisma w pracy i już będzie wiadomo jak to
Moim zdaniem nie ma na to szans żeby wprowadzić w obecnych służbach mundurowych emerytury po 25 latach, a więc i my możemy zapomnieć że właśnie takie emerytury(25) zostanął wprowadzone u nas. Krótko mówiąc pewnie nic się nie zmieni- ani nam nie dadzą odejść wcześniej a już napewno inne służby nie zgodzą się na dłuższą pracę. Rozmawiałem ze swoimi kolegami z SG i straży pożarnej że być może takie są plany żeby wydłużyć wiek emerytalny w ich służbach i wówczas może i my (SC)się załapiemy- aż zawrzało jak o tym rozmawialiśmy, oni za nic w świecie nie chcą pracować 25 lat.Emerytur po 25 latach, nie ma w tym projekcie, MF dopiero zapowiedział, że będą w kolejnym, gdy Rząd zreformuje emerytury w innych służbach i przy załozeniu że tam uda sie wprowadzić to w taki sposób, jak sobie zaplanowali. Równie dobrze, ze względu np. na kampanię wyborczą mogą odstąpić od tego pomysłu i nie będą wdrażać tych rozwiązań w Policji czy SG, wówczas nawet o tych 25 latach można zapomnieć.