Bo historia lubi się powtarzać, a to już było grane.Czegoś nie mogę zrozumieć,
- dlaczego zarobki staną ?
- dlaczego martwicie się tym, że staną ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Bo historia lubi się powtarzać, a to już było grane.Czegoś nie mogę zrozumieć,
FAKT, tylko z małym sprostowaniem, one nie staną, bo NIE RUSZYŁY, raczej się COFAMY.....dzięki wierze w składane obietnice.Bo historia lubi się powtarzać, a to już było grane.
Tak, albo że ma tyle służby co ja urlopu z lat służby ....Mówiło się kiedyś: Służby tyle co dzieci mają wakacji i to z dojazdem.
Wysłane z mojego LM-X420 przy użyciu Tapatalka
Według mnie nabiera rozpędu. Problem w tym, że rozważają lub odchodzą także Ci którzy ledwie osiągnęli kryteria 15/5. Młodzi, którzy się przyjmują też orientują się w rzeczywistości I duża część mówi do widzenia.ale punkt odniesienia siebędize cofał w miarę odchodzenia funków i przyjmowania do służby na najniższe stanowiska i pobory. Jak ktoś kiedyś miał lepsze mnozniki to właśnie pociąg z nimi powoli odjeżdza
Przepraszam. Nasze zarobki się cofną. Siła nabywcza naszych zarobków się zmniejszy.Czegoś nie mogę zrozumieć,
ten problem jest związany z proporcją młodych do starych (wyższych poborów do niższych). Akurat odchodach młodzi np tacy do 5 lat służby powodują podwyższenie przeciętnej. Odchodzący starsi bez przyjęć młodszych (zdaje się że to teraz ma miejsce z uwagi na bardzo długi okres naborów) nie specjalnie wpływa na przeciętną. No chyba że w przewadze odchodzą specjaliści a zostają eksperci to chwilowo wzmaga przeciętną.Według mnie nabiera rozpędu. Problem w tym, że rozważają lub odchodzą także Ci którzy ledwie osiągnęli kryteria 15/5. Młodzi, którzy się przyjmują też orientują się w rzeczywistości I duża część mówi do widzenia.
Brak polityki kadrowej I lata zaniedbań jeżeli chodzi o kwestie zarobków. Od momentu zatrudnienia cały czas słyszałem, że się nie należy, że się zmieni, że po co celnikowi dawać wyższe uposażenie, on sobie dorobi. Każdy rząd olewał nas. Ten też. To się zaczyna mścić.ten problem jest związany z proporcją młodych do starych (wyższych poborów do niższych). Akurat odchodach młodzi np tacy do 5 lat służby powodują podwyższenie przeciętnej. Odchodzący starsi bez przyjęć młodszych (zdaje się że to teraz ma miejsce z uwagi na bardzo długi okres naborów) nie specjalnie wpływa na przeciętną. No chyba że w przewadze odchodzą specjaliści a zostają eksperci to chwilowo wzmaga przeciętną.
Generalny problem to lata zaniedbań na tle kształtowania ilościowej i wiekowej struktury kadr które doprowadziły słuzbę do przeciętnego wieku 50+ (parę lat temu zdaje się była wykonana taka statystyka) .
Cofają się od 2000 roku, porównaj Swoje dochody np. do tak osławionej emerytury lub np. kogoś ze znajomych nauczycieli...Przepraszam. Nasze zarobki się cofną. Siła nabywcza naszych zarobków się zmniejszy.
OK, czmycham na zakupy...galery oczywiście pozamykane, więc INTERNETOWO....tylko jaki ten mundur (ten z 20 wieku, czy ten obecny)...?Dość ważnym argumentem w pozostaniu w służbie jest - "za mundurem panny sznurem"
Tak na rozweselenie .
Niezbyt jasno zacząłeś to tłumaczyć, a rzecz w tym - że ci, którym jest nieźle - nie śpieszą sięten problem jest związany z proporcją młodych do starych (wyższych poborów do niższych). Akurat odchodach młodzi np tacy do 5 lat służby powodują podwyższenie przeciętnej. Odchodzący starsi bez przyjęć młodszych (zdaje się że to teraz ma miejsce z uwagi na bardzo długi okres naborów) nie specjalnie wpływa na przeciętną. No chyba że w przewadze odchodzą specjaliści a zostają eksperci to chwilowo wzmaga przeciętną.
Generalny problem to lata zaniedbań na tle kształtowania ilościowej i wiekowej struktury kadr które doprowadziły słuzbę do przeciętnego wieku 50+ (parę lat temu zdaje się była wykonana taka statystyka) .
Małe uzupełnienie...."obcym cieniasom"Niezbyt jasno zacząłeś to tłumaczyć, a rzecz w tym - że ci, którym jest nieźle - nie śpieszą się
z odejściem; natomiast mający się "bylejak" i zarabiający "byleco" - wręcz odwrotnie.
Trzeba być jednak naiwnym twierdząc o proporcjonalnym wpływie na statystykę "przeciętnej".
Odchodzenie ludzi ze służby, jest jak rozlewanie mleka - jego śmietankę zbierają "tłuściochy",
a cienka maślanka pozostaje "cieniasom" ...
Czyli z % podwyżki wyższy niż w służbie (tak tylko pro forma), ale STEFAN pewnie za bardzo się z tego nie cieszy....Stefan 12345 , jako ,że termin nagli dołożę kilka wskazówek jak prawidłowo wyliczyć emkę .
ZER liczy wysługę w latach, miesiacach, dniach /w godzinach jeszcze nie!/. Policzą Ci od 15.09.1999 do 28.02.2017 Sl. Celna 17lat,5miesiecy,16dni. Od 01.03.2017 służbę w SCS . Dolicza również służby w innych resortach /jak byłeś np . Wojsko/ Do tego wyliczenie wskaźnika % z 10 lat zarobków i to wszystko razy przeciętne uposażenia .
W tym roku zer wyliczył mi ponad 700zlotych podwyżek z wyrównaniem od lutego .
Z tą średnią uposażenia w służbie naszej to jakaś enigma. Zauważcie, że wartość 3,65 została zaprojektowana i przyjęta na podstawie obiecanek wypłaty pełnej podwyżki. Tak się nie stało, a średnia 3,65 funkcjonuje w obrocie prawnym. Więc powinna być skorygowana na minus o te 1,9 % których nie dostaniemy a nie jest. Czy wiemy jaki jest mechanizm obliczeń tego wskaźnika? Przecież na oko widać, że nawet w tak prostej sprawie jest u nas burdel. Nasza fanka sztuki epistolarnej to nie jest dobry szef do prostowania problemów. Chciałoby się zawołać: "Sekuła wróć!"
tego nie twierdziłęm...
Trzeba być jednak naiwnym twierdząc o proporcjonalnym wpływie na statystykę "przeciętnej".
...
Taka sugestia dla Stefana, jeżeli nadal kręci cię służba, to przecież "możesz np. 09.02.2021 "cofnąć zamiar odejścia", masz 2 miechy...Szanowny Stefan 123456 , termin na 20 luty jest ok . Bardzo dużo profitów osiągniesz .
Niestety w życiu są bardzo ważne trzy rzeczy . Wybór , Szansa , Zmiana .
Musisz dokonać wyboru , skorzystać z szansy jeśli chcesz coś w życiu zmienić .
porozmawiaj z rodziną , dziećmi , znajomymi pewnie otworzą ci oczy .
Nigdy nie chwal się wysokością emki mundurowej. Moi znajomi , teście , dziadki mają niestety z ZUS emerytury dwa razy mniejsze. Miłego gdybania .