Mój znajomy zrelacjonował mi pewną rozmowę z funkcjonariuszem kadry kierowniczej. Ten przedstawiciel kadry kierowniczej podobno jest bardzo zadowolony, że na niego mówią ,,Misiewicz,, ponieważ on je przez to ,,bezpieczny,,. Dało mi to trochę do myślenia. I wydedukowałem, że ten Gość ma rację. Symbolem tzw. ,, Misiewicza,, jest nominat partyjny, który wchodzi do danej struktury np. SC czy też SCS oraz ,,rozdaje w niej karty,, !!! My nie mamy u NAS takich przypadków. Może szkoda
Obecni ,,misiewicze,, jak ich w tym wątku na forum nazwaliśmy to ludzie wcześniejszego
UKŁADU ze SC, który dostosował się do zmieniających warunków i nadal RZĄDZĄ I DZIELĄ. Tak samo było jak runął PRL i wszelkiej maści ,,komuszki,, dostosowali się do nowej rzeczywistości i nadal rozdawali karty w IIIRP. Tak teraz jest identycznie w naszym CLE. Poprzedni
UKŁAD wywodzący się za czasów poprzedniego SSC ma się dobrze a obecnie nawet nawet lepiej. A Pan Minister M.Banaś przejdzie do historii nie jako twórca KAS a jako twórca ,,grubej kreski,, w POLSKIM CLE I SKARBOWOŚCI !!! Wiem, że mogę zostać zrugany na forum ALE Ja w szczególności z uwagi na życiorys Pana Ministra M. Banasia mam do niego szacunek ale nie wiem czy
Pan Minister Nie chciał inaczej ??? czy Nie potrafił inaczej ???
PS. określenie Kogoś mianem ,,Misiewicza,, może zaboleć tylko człowieka honoru a dla ludzi z UKŁADU liczą się tylko interesy i zasada TKM !!!