Kurioza, osobliwości, rarytasy z naszej Izby

Chyba macie niezbyt duży staż pracy jeżeli nie zauważyliście, że nieważne co się pisze tylko ważne do jakiej teczki się to wkłada i czy pismo jest odpowiednio zadekretowane oraz czy nadano mu kolejny numer. Podstawa naszej pracy jest ewidencja i tworzenie do niej następnych ewidencji. Z tego jesteśmy rozliczani, a nie z tego czy solidnie sprawujemy nad czymś nadzór.W razie kontroli wewnętrznej co jest sprawdzane?

Z tego jesteśmy rozliczani, a nie z tego czy solidnie sprawujemy nad czymś nadzór.

Też się z tym zgadzam. Dlatego też uważam, że niejaki Shrek powinien być rozliczony za brak nadzoru w Bobrach i za parę innych spraw. W końcu za jego kadencji parę osób poszło siedzieć...I to jest kuriozum.:eek:

Jestem z Przemyśla i mamy ten sam problem!Jednemu takiemu asowi zamknęli wszystkich kierowników, zastępców kierowników i celnych ok. 60 osób w jednym oddziale.Do dzisiaj ten Pan awansuje i zbiera nagrody uznaniowe, to wstyd dla naszej służby na całą Polskę.Nasz wódz JK na forum odpisał na pytanie o tego Pana, że pomagał oczyszczać szeregi z korupcji!TYLKO JAK TO SIę STAłO , żE TA KORUPCJA PRZYBRAłA TAKIE ROZMIARY????? I TO W CZASIE KIEDY TEN PAN TAM RZąDZIł!To tak jak ze strażakiem piromanem , najpierw podpalał potem bohatersko gasił a potem wystawiał pierś do odznaczeń i pochwał!Coś musimy z tymi naszymi skompromitowanymi przełożonymi zrobić!

Najgorsze jest to, że u nas znalazłby się niejedan taki AS. Zawsze najlepiej jest rypać tych na dole a samemu zbierać laury:mad:

czyżby szkończyły się kurioza i osobliwości w naszej Izbie???jakoś nie mogę w to uwierzyć??/

Niewielki powrót

Despero postanowił powrócić na łamy forum, bo jak widać nie wyrósł zaden godny następca. Na dobry restart trochę skocznej muzyki. Swego czasu był to spory hit, jednak tylko Despero zauważył, iż wokalista występuje z rekalmą Oddziału Celnego Kolejowego.
http://www.youtube.com/watch?v=EDrOriKrV3g

W naszej kochanej izbie nic się nie zmieniło tylko my nie traktujemy już niczego jako osobliwość. Debilizmy przyjmujemy jako normalkę, z którą dla własnego zdrowia nie ma co walczyć. A tak przez ciekawość ilu z was kseruje dokumenty, których orginały są w UC, pieczołowicie wkłada do segregatorów i nadaje im tytuł do archiwizacji B10 ? Kuriozum to czy debilizm ?

niezłą osobowiścią jest pewna pani naczalnik z izby - przyjechała do kuźni na szkolenie się z odpraw i przesiedziała przy kawusi bo deszcz padał... ciekawe czy iw zdebce też pracuje tylko wtedy jak słońce świeci? Panie Boże i Panie Dyrektorze, też chcę być NACZELNIKIEM W IC!!!

Znam takich co kontrole funkcjonalne przeprowadzają w następujący sposób - telefon do podległej komórki i polecenie proszę dostarczyć książkę kontroli funkcjonalnej do(w zależności gdzie obecnie przebywa).

sronki internetowe

A w izbie zablokowali dostęp do stron internetowych ... jakich ... np www.celnicy.pl O czym to może świadczyć ?
Czyżby Pan miał jakiś nowy niekonwencjonalny plan który ma zdusić w zarodku ewentualne protesty?
Skoro wpada się na tak cudowny pomysł dowodzi to tego że nadal nasza władza traktuje wszystkich jak tumanów ślepo idących za głosem Pana.

a

Ale widzę jalko, że Ty nie masz z tym problemów i dajesz dobry przykład pisząc z domowego / kawiarenkowego kompa. Skoro chcą nas ograniczać w pracy to niech ograniczają, mówi sie trudno. Oby tylko nie dać się dyrekcji zmienić naszych poglądów i aby nie umozliwić jej kształtowania naszych opinii. Ja próbowalem wchodzić na zakłady bukmacherskie i powiem szczerze ze nie wszystkie są zablokowane ale pewnie już niedlugo mnie namierzą i wszystko poblokują. Life is brutal i co na to poradzisz?

Ale widzę jalko, że Ty nie masz z tym problemów i dajesz dobry przykład pisząc z domowego / kawiarenkowego kompa. Skoro chcą nas ograniczać w pracy to niech ograniczają, mówi sie trudno. Oby tylko nie dać się dyrekcji zmienić naszych poglądów i aby nie umozliwić jej kształtowania naszych opinii. Ja próbowalem wchodzić na zakłady bukmacherskie i powiem szczerze ze nie wszystkie są zablokowane ale pewnie już niedlugo mnie namierzą i wszystko poblokują. Life is brutal i co na to poradzisz?

Nie ma się co łamać na głupotę nie ma rady i już. Współczuje tylko informatykom którzy muszą realizować takie bzdurne polecenia. Cóż taka praca...

Shrek znany również pod wieloma innymi pseudonimami.
Za czasów swojej chwały postrach OC B., pogromca UC Londyn 2.... i znów postrach OC B.... teraz zgadnijcie :rolleyes: No ale, można by jeszcze sporo pisać... choć myślę że przedstawiać nie trzeba :rolleyes:

1. LG - nigdy nic nie ma
2. Egzamin z BHP - jak go nie zaliczycie, to nie dopuszcze was do pracy
3. PC - jak się nie będziecie wykazywać, to pani kierownik nie podpisze wam szkolenia

Back
Do góry