Kto do cywila, a kto w kamasze

despero

Użytkownik
Punkty reakcji
2
Podwyżki podzielone to już wszyscy przycichli. Nawet związkowcy się nie udzielają. Niektórych Despero rozumie, bo obsługa komputera to rzecz niełatwa. Następne krzyki pewnie już wkrótce się zaczną przy typowaniu do przejścia do cywila, dlatego Despero wyprzedzając historię, już dziś oczekuje dyskusji w tym temacie. Despero głosi postulat ucywilnienia całej Izby i urzędów. Niech kto chce to zostanie mundurowym na granicy w OCD albo w Bobrach. A jak to komu nie odpowiada to niech wstąpi do harcerstwa albo młodzieży sokolej. Despero, odwiecznemu pacyfiście nie potrzebne emerytury mundurowe, karabiny, przywileje i inne pierdoły co to mają kabuzy. Despero chce spokojnie pracować do 65 roku życia i godnie zarabiać, czyli 4 klocki na renię. Nie musi Despero wykonywać powierzonych mu zadań w mundurze, posiada on bowiem pełną szafę różnych kreacji najlepszych projektantów. Wie Despero, że znowu za jego bezczelne wypowiedzi posypią się gromy, ale cóż taki jego los. Apeluję zatem do SSC i Dyrektora o jak najszybsze wskazanie tych co zostają w kamaszach i panterkach i tych co w związku z odejściem do cywila moga zacząć szyć chusty.

Ostatnia edycja:
Ja w przeciwieństwie do tych, którzy chcą w kamasze ale do zielonego munduru się nie nadawali z powodu kategorii D swoje odsłużyłem. Podobnie jak dla Despero jest mi obojętne czy zostane odziany ponownie w kamasze czy tez nie. Jedyne co mnie interesuje to wynagrodzenie, które dostanę za swoja pracę.

Ci co mają D jak DESPERO powini iść do kadr albo do finansów tam są panienki, a panowie z A w kamasze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Niech kto chce to zostanie mundurowym na granicy w OCD albo w Bobrach. (...) Despero, odwiecznemu pacyfiście nie potrzebne emerytury mundurowe, karabiny, przywileje i inne pierdoły co to mają kabuzy. (...) Apeluję zatem do SSC i Dyrektora o jak najszybsze wskazanie tych co zostają w kamaszach i panterkach i tych co w związku z odejściem do cywila moga zacząć szyć chusty.

Muszę przyznać, że Despero dobrze kombinuje. "Odarty" z munduru szybko za np. "umoczenie kity" w biurze na pasy by nie trafił. ;)

Klopsie, odnoszę wrażenie, że jesteś zagorzałym fanem zespołu Ich Troje, a zwłaszcza ich vicelidera Jacka Łągwy.

Jacek przyćmiewał swoim geniuszem skromnie utalentowanego Michała W :P
Ich Troje zawsze kojarzy mi się z majówkowymi wymiotami opłen er.

Back
Do góry