Konkursy Na Dyrów Ic

Pinio czemu ty tak Despero nie lubisz. Wszystko żle, wszystko nie tak. Chyba poskarżę się Dyrektorowi, że Despero tak traktujesz.:)

za to ja ciebie despero lubię i życzę tobie bycia .....alokowanym, chociaż przez rok

Ostatnia edycja:
Moi drodzy, Despero był już alokowany nie raz nie dwa. Jeżeli zostanie alokowany po raz kolejny to nie zrobi to na nim większego wrażenia. Poza tym kol. Despero nie narzeka na brak ofert pracy. I tak ostatnio otrzymał propozycję pracy w Kancelarii renomowanego mecenasa białostockiego oraz ofertę pracy w dużej firmie spedycyjnej. Tyle że Despero nie tyle pracuje co służy, dlatego cały czas jest w cle. Poza ty zarobki w okolicach 2x średnia krajowa nie pozwalają mu myśleć o zmianie pracy.

Taka prawda mecenasie. Gdyby Despero chciał to już by dawno odszedł z EsCe, ale mu się nie chce i poczeka aż pinio sie zwolni. Wtedy to kto wie.
A tak na marginesie, czy to prawda, że na granicy popularne są fundusze aktywnej alokacji ??

a może "prywatne fundusze emerytalne" tylko każdy zbiera dla siebie

Już Despero wie o co chodzi w temacie:)

Samobieżny przeciwpancerny zestaw rakietowy 9k113 „KONKURS” (AT-5 SPANDREL)

konkur16.jpg

Został wprowadzony do uzbrojenia Wojska Polskiego w 1984 r. Jest przeznaczony do zwalczania celów opancerzonych stałych i ruchomych (poruszających się z prędkością do 60 km/h), na dużych odległościach. Zestaw składa się z pięcioprowadnicowej wyrzutni 9P148, zamontowanej na kołowym transporterze opancerzonym BRDM – 2. Z wyrzutni wystrzeliwuje się pociski 9M113 (na odległość od 70 do 4000 m), które są naprowadzane na cel w półautomatycznym systemie kierowania, za pomocą sygnałów przekazywanych linią przesyłową z pulpitu operatora. Mogą być również stosowane pociski 9M111 (o donośności od 70 do 2000 m). Masa zestawu z pełnym wyposażeniem wynosi 7t, kaliber 9M111 – 135 mm, masa pocisku 14,5 kg, a długość 980 mm, średnia prędkość lotu – 205 m/s, grubość przebijanego pancerza – 600 mm, czas przestawienia z położenia marszowego w bojowe – około 25 s. Obsługę stanowi dwóch żołnierzy.

Wybacz Despero tak późną reakcję na Twą powyższą publikację, zle całą noc krzyżem żem leżał, aby niebiosa oświeciły mnie, co ma współnego zaprezentowany wóz bojowy z konkursami na dyrów. No i oświeciło mnie. To przecież zgodnie z obecnym trendem ma być podstawowy model wozu służbowego kierownictwa SC ( na Hammery nas nie stać ). A zatem wycieczka do Iraku opłaciła się.

Pinio czemu ty tak Despero nie lubisz. Wszystko żle, wszystko nie tak. Chyba poskarżę się Dyrektorowi, że Despero tak traktujesz.:)

Generalnie nic do Ciebie nie mam, a Twoje żarty parę razy mi się nawet podobały, ale nie rób sobie non stop jaj, bo te forum służy także do poruszania poważnych kwestii. Zresztą to forum dla wszystkich, którzy wyrażają swą szczerą opinię, choćby nawet mieli wciąż krytykować (a u Nas niestety jest co...)

Back
Do góry