KONKURS NA STANOWISKA DYREKTORÓW IZB CELNYCH

aby nie być przesadnie złośliwym, teraz pokaleczeni lub obnażeni oburzacie się na nepotyzm, kumoterstwo. dyszycie zemstą choćby osiągniętą na forum. gdzie byliście jak ten syf którego jesteśmy świadkami się narodził ? nie znam obecnych realiów przemyskich ale pamiętam wiele dziwnych person z przeszłości. bieżące sprawy ani wam nie przywrócą pracy ani nie cofną czasu. machina biurokracji ruszyła i teraz nikomu nieśpieszno do zakończenia. dzięki waszym sprawom inne resorty poprzyznają sobie teraz trochę naszego wspólnego grosza za wzorowe wykonywanie obowiązków. później wezmą się za nich i ktoś znowu zarobi kilka złotych na zaległe remonty / itp./ przedstawienie musi trwać Panowie i Panie. Każda "epoka" ma swoich bohaterów. Coraz to bardziej groteskowych ale skoro upadliśmy jako państwo niemal na samo dno to czyż można nie utaplać sie w mule. Pan S.... , Pan K..... . Kogo to za kilka lat będzie obchodzić? Przykro również patrzeć na ludzi z nastoletnim stażem, którzy nie mogą sobie poradzić z prostą kwestią. Historia o was już zapomniała. Ponieważ nigdy się nie liczyliście dla jej biegu. Natomiast nikt wam nie zabierze tego co dla tej macochy zrobiliście przez te wszystkie lata. dacie sobie radę pozdro

do zollnika:

Jak ten syf się rodził, byłem w pracy i bezradnie patrzyłem na ten burdel, który pod płaszczykiem zmian zaczęła wprowadzać nowa kadra. Na mnie również odbiły się te zmiany, ale to nie tyle istotne, bo nie chodzi mi o żadną zemstę, mam tylko nadzieję, że ktoś przyjrzy się temu wszystkiemu co i jakim kosztem wyczyniała nasza wspaniała kadra.

nikt o tym od lat nie chce słyszeć ani nic widzieć. taki jest sens mojego postu co jak widać dobrze odczytałeś. nadzieja że właśnie teraz cokolwiek się zmieni jest złudna. będzie trochę fajerwerków i tyle. niestety to więcej niż pewne bo to nie tylko zasługa ostatniej odsłony zarządców cła. ten teatr zaczął się wiele lat temu. paczocha, sekuła, kwaśniak, czyżowicz, bujak, banaś etc. ja już ich nawet nie jestem w stanie wymienić z pamięci, a co dopiero zdefiniować w krótkiej notce. tylko celni wiedzą z kim mieliśmy doczynienia w te kilka lat. żaden prokurator ani sędzia nic o tym nie wie poza to co doświadczył w swojej własnej branży, czyli tego samego. ale czy to może znależdź wyraz w jego pragmatyce. szczerze wątpię. zawsze znajdzie się środowisko skierowane do "kariery". reszta jak zauważyłeś jest biernym obserwatorem. takie są realia- niestety.

Niestety, realia są takie, że masz rację. Życie jest takie, że wciąż tkwimy w bagnie zamiast iść do przodu. Zawsze jednak - zwłaszcza po kolejnej zmianie kadry - jestem pełen nadzei, że coś się zmieni na lepsze. Może teraz? Pozostaje czekać...

.....

ale co sie stanie.......wszyscy czekamy na to cos w Przemyslu.....i nie ...cisza ....a tym czasem Pan Derektor ......doktór prawa ....prawa...podobno ....robi "turne "po przejściach i obiecuje gruszki na wierzbie :D

Beata K. to Pani, która na pewno nie powinna być dyrektorem!Jak ta Pani zostanie to nie zmieni się naczelnik UC i Kierownik Medyki!a oto najbardziej chodzi!Ta Pani to kontynuacja rządów i nawyków naszego sławnego pilota dyrektora K.!

Back
Do góry