Kolejne zatrzymania.

• Thread starter Thread starter tropiciel
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
T

tropiciel

Gość
Kolejne zatrzymania w Hrebennem, 5 osób. Idzie przed Świętami Wielkanocnymi jak po sznurku. Jak w noc stanu wojennego Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia. Czasy się zmieniły ale metody pozostały takie same.

w sprawie

Ludzie opamietajcie sie, co Wy tam wyprawiacie.To nie te czasy ani miejsce na takie zachowanie.Dzisiaj juz nikt nikogo nie wybroni.Czasy lat 90-tych powinny odejsc w zapomnienie Po co narazac sie za pare jewro, czy baksow. Przeciez to jest krotkowzroczne i naiwne. Nie przesadzam o winie lub jej braku. Sankcja za podobne sprawy nie bedzie przeniesienie na inny oddzial, czy chociazby nagana lub upomnienie.To nie zarty. Nie dawajcie swoim zachowaniem pretekstu innym sluzbom do wykazywania sie przed opinia publiczna. Najlatwiej jest tym tzw. "sluzbom" zalozyc pare podsluchow,wejsc w uklad z przemytnikami-zastosowac prowokacje itp.Czy slyszeliscie kiedys,zeby takie ABW czy inna tajna policja zajmowala sie lapaniem szpiegow,tropieniem wielkich przekretow.Nie...bo przy tym trzeba troche pomyslec, a Wy jestescie na wyciagniecie reki.Potem odtrabia w mediach jak to bardzo stoja na strazy Najjasniejszej ,tym samym udowadniajac swoja potrzebe istnienia. Zobaczcie na swoich kolegow SG.Uczcie sie od nich troche i..nie wierzcie im .Badzcie po prostu madrzejsi.

Widzę kolego że już tych ludzi osądziłeś :evil:
Jak chcesz to zrobimy eksperyment, po Twoim numerze IP znajdziemy dostawcę internetu, potem adres komputera z którego nadajesz. Następnie podrzucimy razem z wynagrodzeniem jakiemuś pijaczkowi choćby dane osobowe, będź inne dokumenty za ujawnienie których grożą poważne konsekwencje. Podstawiony człowiek powie prokuratorowi że ma je od Ciebie i co ?
Nie wytłumaczysz się.

A na drugi dzień ktoś na tym forum napisze kolejny post zaczynający się od słów "Ludzie opamiętajcie się ..."

tak ale Jozin z Bazin nie bedzie medialny , walka z korupcja jest medialna,
i wiele innych czynników które współdziałaja że celników tak się traktuje

mojego kolegę z wewnątrz też zgarnęli pod koniec ub. roku za sprawę z zach. granicy. dałbym sobie "dupę" uciąć za jego uczciwość. seria pomówień itd. itp. Do dnia dzisiejszego nie mogę się pogodzić z tym co zaszło. Wiele mnie nauczył.

A poza tym przekraczając z rodziną granicę POL-UKR w ubiegłym roku (nieważne przejście) od Pana z kolejki usłyszałem cennik - 5 zeta auto , 2 zeta od osoby w aucie. stojąc na szlabanie po podejściu "kolegi" po fachu zrozumiałem że MYTO się należy. krótkie &%&#* i wyjaśnieniu gdzie , po co i z kim dali spokój i omijali mnie włącznie z Ukraińskimi pogracznikami i tamożnikami. anglojęzyczna osoba której chciałem Lwów pokazać nie mogła zrozumieć całej sytuacji pomimo starań z mojej strony. mnie powaliła bezczelność i pewność siebie. Nikogo jednak nie chciałbym oceniać i ferować wyroków. Każdy w tej Służbie chyba skończył 18 lat i odpowiada sam za siebie i za to co robi. TYLKO NIECH NIE ZWALA SWOJEJ WINY NA KOGOŚ!
cierpią na tym często niewinni.

...to,że są zatrzymywania,aresztowania...to psi obowiązek tych, kyórym to paskudne zajęcie powierzono, tylko zastanawia mnie ich sposób przeprowadzenia, metoda działania....rewizje w domu prowadzone w sposób brutalny...pytania..."czy posiada pan/pani w domu broń, narkotyki lub inne rzeczy pochodzące z przestępstwa"...oficer grupy już ma postanowienie w kieszeni ale go nie pokazuje...wypełnia plik dokumentów, zabezpiecza co się da...lub co mu nakazano..i na koniec pokazuje papier o aresztowaniu.... rewizja jest tylko czczą formalnością...później, kiedy kończy się rozprawa przed "niezawisłym" sądem...kiedy przynosi panienka dysk CD z gotowym ...jednakim sztampowo dla wszystkich orzeczeniem...przewożą aresztanta do więzienia...podczas jazdy z szybkością 160km/h rozklekotanym polonezem mówią przełożonemu..."wieziemy już jeńca do więzienia"...późniejsze przeżycia już na miejscu to osobny rozdział z życia..żaden wyrok uniewinniający i odszkodowanie tego nie wymaże z pamięci, zbyt głęboki ślad pozostał

na koniec zmiany następuje podział łupów

witam, znalazłem w sieci "wiadomości regionalne" o aresztowaniu celników w Przemyślu, jest tam powiedziane o wziętych łapówkach oraz sposobie podziału po zakończeniu zmiany -

- http://ww6.tvp.pl/View?Cat=6967&id=546329

proszę posłuchać, wielce pouczające, może się przydać

zatrzymania

Dzisiaj w TV( Super Stacja) podano"osmiu celnikow zatrzymano na przejsciu granicznym Hrebenne za przyjmowanie lapowek". Ktos jeszcze tam pracuje?

w sprawie zatrzymań

Pracowników ale nie na przejściu. Za domniemanie korupcji. Pracuje resztka kadry z grupą osesków i niemowlaków celnych pod czujnym okiem "specjalistów od stanowisk" w UC -specjalizujących się od lat w niedowidzeniu.

Ma ktoś jakieś wieści na temat prawdopodobnych zatrzymań w B.P.

wszystkich z pasa,bez kierownika.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hańba , hańba!!!!!!

Tak krzyczą dziś w Sejmie ci, ktorych dotknęło to co od wielu miesiący dotyka celników.
Ten który rozpętał to piekło dziś sam jest oskarżony. Tyle tylko, że wobec większości celników nie ma żadnych dowodów, a jedynie pomówienia, a przeciw niemu są. Niech zobaczy jak pachnie arteszt wydobywczy, jak zostanie potraktowany przez prokuratorów i ABW, może wtedy zauważy, jak wygląda prawo do obrony.

Smutni Panowie Znów Wkroczyli

Dzisiaj w Dorohusku smutni panowie zatrzymali siedem osób

Back
Do góry