Kim trzeba być aby awansować?

chyba najwyższy czas, żeby uświadomić WSZYSTKIM że czas przeszły jest historią. Popełnilismy jako grupa zawodowa kiedys bardzo duzy grzech - poprostu (zwłaszcza granica) doiła ile mogła, a mogła duuużo.

I naparwdę nie piszcie już, że "nie wszyscy" bo to jak raz wiemy, ale to że "sporo" również jest nam znane. wszystkim.

Tyle, że spora część tych łapowników już dawno jest na :
A - innych, cieplejszych niż te wtedy posadkach (njaczęściej, "wyżej", nazwy instytucji, zbędnie tu wymieniać)
B - emeryturach
C - drugiej stronie barykady, często po poprzedzającym to wyroku skazujacym
D - baaaaardzo nieliczni slużą do tej pory, ale napewno nie kontynuują tego co kiedyś

od ładnych kilku lat jednak tego procederu juz najzwyczajniej w świecie w naszej formacji NIE MA !!!

aresztowania zdarzały się, ale w 99% albo "polityczni" albo odpowiadali za naduzycia "góry".

TYM BARDZIEJ NALEŻY ZDECYDOWANIE REAGOWAĆ NA TAKIE ĆWIERĆINTELIGENTNE WYPOWIEDZI (PRASA, KOŚCIÓŁ, MEDIA), TYM BARDZIEJ OSÓB KTÓRE SAME O SOBIE MOGŁY BY TEZ SPORO POWIEDZIEĆ...

NIE MOŻEMY POZWALAĆ NA UTRWALANIE CZARNO-ZIELONEJ LEGENDY !

Wszystko ok, mądrze piszesz ale nieszczęśliwie.... jaki patos, powaga.... nie myślałeś żeby do corintii się zatrudnić?? Tam taki styl jest preferowany :D A może to właśnie Ty piszesz te bzdury o "fanatycznym stworze o budowie ptaka z głową byka siedzącego na gałęzi" albo jak to policjanty z CBS bohaterskim celasom tylko "pomagały" w czymś tam? :D

chyba najwyższy czas, żeby uświadomić WSZYSTKIM że czas przeszły jest historią. Popełnilismy jako grupa zawodowa kiedys bardzo duzy grzech - poprostu (zwłaszcza granica) doiła ile mogła, a mogła duuużo.

I naparwdę nie piszcie już, że "nie wszyscy" bo to jak raz wiemy, ale to że "sporo" również jest nam znane. wszystkim.

A - innych, cieplejszych niż te wtedy posadkach (njaczęściej, "wyżej", nazwy instytucji, zbędnie tu wymieniać)
B - emeryturach
D - baaaaardzo nieliczni slużą do tej pory, ale napewno nie kontynuują tego co kiedyś

od ładnych kilku lat jednak tego procederu juz najzwyczajniej w świecie w naszej formacji NIE MA !!!

aresztowania zdarzały się, ale w 99% albo "polityczni" albo odpowiadali za naduzycia "góry".

TYM BARDZIEJ NALEŻY ZDECYDOWANIE REAGOWAĆ NA TAKIE ĆWIERĆINTELIGENTNE WYPOWIEDZI (PRASA, KOŚCIÓŁ, MEDIA), TYM BARDZIEJ OSÓB KTÓRE SAME O SOBIE MOGŁY BY TEZ SPORO POWIEDZIEĆ...

No to chyba pracujemy w różnych firmach...

B - emeryturach

ale rozsmieszyles

B - emeryturach

myślę, że sporo w tym prawdy (ale nie wszystko) - a ignoranci co nie potrafią zaprzeczyć - próbują ośmieszyć

źle mnie zrozumieliście - na spokojnie panowie przeczytajcie to jeszcze raz.

mylicie patos z powagą Słuzby i odpowiedzialnoscią (z tego co wiem to władza i tak zrobiła z nas Służbę, dając nam odpowiedzialność nie dajac nic w zamian, więc od słowa "Służba" próżno szukać ucieczki)

na corintii byłem z dwa razy w życiu (nie pracuję w biurze, tak wiec nie mam dostępu)

wiedziałem, że poprzedni post bedzie wzbudzał takie własnie reakcje, ja jednak tak myslę, wiec to napisałem. może niewygodnie, może niepolitycznie (dla tego forum), ale moje zdanie jest własnie takie, patrz mój opdpis :D

nie należy walczyć z taką legendą?
a może nadal w naszych szeregach szerzy sie łapownictwo i przekupstwo ?
(mówię o naszych szeregach-nizinach, o górze nie mówię bo i dziewiec żyć by zabrakło, co bym tam mógł awansowac)

przecież właśnie przez takie coś jedne z drugim na ambonie beda pierd... takie farmazony, a nasi znajomi na słowa "robię z cle" będą myśleć, " i za rok sobie domek postawi".

macie jakies inne pomysły na poprawę naszego wizerunku na zewnątrz Służby? przeciez w duuuużej mierze od tego zależy jakosc naszego bytu. Dlaczego lekarze i pielęgniarki dostają podwyżki,a my tylko obietnice?

dlatego, że:
-potrafią sie zjednoczyć
-mają baaaaaaaaaaardzo duże poparcie i zrozumienie (zwłaszcza pielęgniarki) w opinii publicznej

nasz wizerunek narazie jest tyle, wart, że jeżeli szary Kowalski dowiedzial by się na ulicy że rozwiazuja nas, stwierdził by:
"najwyższy czas, kolejni co nic nie robią, a kasę biorą"

Wiesz co piesszarik_ileśtam? Po tym co piszesz, nie dziwię się, że Cię nie przyjęli do innej służby. Oszołomów mają już dość:D 3maj się i służ nadal dzielnie w SC. Może niedługo będziesz mógł przejść na kapicówkę albo dostaniesz 30zł brutto podwyżki :p

Wiesz co "piesszarik1323" ?!
Kichaj na "konie pociągowe"! Niektórzy tak się przyzwyczaili do wyglądu naszej "służby" w takich warunkach, że Twoje marzenia o prawdziwej Służbie (przez duże S!) biorą za prowokację.
Lepiej mieć nierealne marzenia, niż nie mieć ich wcale ...

A moim zdaniem kolega "Piesszarik1323" ma sporo racji. A tak jak napisał kolega "Cat" tylko niereformowalne i wrośnięte w "tamten" system osoby potraktują ww. post jako prowokację...

Spoko. To Wy sobie czekajcie, że może kiedyś będzie lepiej, może będzie normalnie, może będą podwyżki itp. Osobiście uważam, że życie jest za krótkie na oczekiwanie na coś tam. Chcę godnie pożyć, zarabiać godne pieniądze. Za dużo było obietnic itp. Wziąłem sprawę podwyżki w swoje ręce i ją mam :D I to nie małą :)

Jak w tytule:
Kim trzeba być aby awansować w stopniu z młodszego rewidenta w styczniu 2009 na aspiranta we wrześniu 2009? :mad:
Jaki jest powód takiego awansu? Korpus oficerów? :mad:

jak to KIM- kto wymysliłytaki wątek ..nie wiesz kim musisz byc by dostawac awanse a teraz dobry stopien? oj dziecko chyba zaczeles sluzbe od 01.09.2009

[FONT=&quot]art.223.3. Funkcjonariuszowi celnemu, który przed dniem wejscia w życie ustawy:[/FONT]
[FONT=&quot]1) pełnił służbe w stopniu aspiranta celnego, starszego aspiranta celnego albo podkomisarza celnego lub[/FONT]
[FONT=&quot]2) zajmował stanowisko, które wiazało sie z podporzadkowaniem słubowym funkcjonariuszy celnych lub pracowników, badz pełnił obowiazki na tym stanowisku oraz pełnił służbe w służbie stałej w stopniu innym niż wymieniony w pkt 1 i w ust. 2
– okresla sie stopien w korpusie oficerów młodszych Służby Celnej.[/FONT]

[FONT=&quot]Co oznacza zwrot: zajmował stanowisko?[/FONT]

[FONT=&quot]-czy oficerem młodszym będzie osoba, która np 5 lat temu była na stanowisku kierowniczym? a obecnie już nie jest? I czy to samo dotyczy osób pełniących kiedyś te obowiązki (tzw p.o. kierownika)?[/FONT]
[FONT=&quot]-czy dotyczy to tylko osób, które w tej chwili zajmują te stanowiska?[/FONT]

Ostatnia edycja:
Inne pytanie - cóż to jest to wiąznie "sie z podporzadkowaniem słubowym"????

Czy kierujący np. 4-o osobową sekcją kontroli wewnętrznej w UC nie kieruje ludźmi? W zarządzeniu "regulaminowym" i powtórzonych rgulaminach UC jest to komórka tzw. konieczna w UC, co z kierującymi sekcjami w oddziałach??? czy też z kierującymi innymi sekcjami w urzędach? ..

Wiem - upominanie się o osoby z tzw. "góry" nie jest na tym forum mile widziane, ale tak sobie to pisze

Back
Do góry