Kim trzeba być aby awansować?

Majster

Kubusiu! Szef SC to akceptuje!Jestem Już prawie emerytem,ale zarówno ja ,jak i ty możemy wskoczyć Panu Majstrowi w tej i innych kwestiach.Pozdro.

Przecież nie jesteście przeciętniaki ...

Cieniutko, oj cieniutko Koledzy.
Ja wiem, że nic nie mogę, ale tak naprawdę, to mnie pan Majster może skoczyć !!! Może mógłby mnie nawet tam pocałować, tylko musiałby się wpierw umyć i ogolić!
Szanowni Koledzy!
Jeżeli ludzie rozsądni nie potrafią zjednoczyć wszystkich, to niech działają w swoim małym, prywatnym zakresie. Jeden warunek; ludzie rozsądni pamiętają, by przy "okazji" nie skrzywdzić innych.

w przemyskim urzedzie trzeba było naczelnikowi zaplacic 50 tyś.zlotych zeby awansować,zostać na danym oddziale lub zeby go przeniesli z gorszego na lepszy tzn.w mniemaniu samego zainteresowanego .Druga wersja to ;im więcej doniesiesz, kto co powiedział ,co mu lezy na watrobie, kogo nie lubi ,może nawet awansowac 2 razy w roku jak to bywało w Korczowej ,nie szlo to wcale w parze z inteligencja ,wiedza,

.

Co kościół to co innego gadają, aż się niedobrze robi. W moim mieście w jednym małym kościele zawsze padają słowa "Ladacznice i celnicy bla bla bla..." w bazylice natomiast celników chwali się, że odprowadzają do budżetu ok 40% wszystkich podatków, że to niełatwa praca. W związku z dniem św. Mateusza odprawiono msze w intencji zolli, przytoczono historię ww. świętego. Normalnie cud miód i orzeszki...

A co do podwyżek to zawsze było tak że po co to celnikom je dawać skoro oni i tak biorą łapówki, to samo z lekarzami a później wieeelka afera...:cool:

A jakieś bliższe informacje, który to kapelan dostał taki awans. Mówił kiedyś pewien stary zolnierz, że takie błyskawiczne awanse to byly mozliwe pod lenino albo podczas szturmu Kołobrzegu.

Szok

w przemyskim urzedzie trzeba było naczelnikowi zaplacic 50 tyś.zlotych zeby awansować,zostać na danym oddziale lub zeby go przeniesli z gorszego na lepszy tzn.w mniemaniu samego zainteresowanego
To ile Wy w tym Przemyślu zarabiacie, skoro roczną pensję jestecie w stanie przeznaczyć na taką inwestycję?

....

PS. Nie zauważyłem też komentarzy na forum dotyczących Mszy Św. którą w Bazylice Mariackiej w Gdańsku w dniu 22.09. br. celebrował Metropolita Gdański, Arcybiskup Sławoj Leszek Głódź. W kazaniu nawciskał nam, że Służba Celna jest ostatnią skostniałą, komunistyczną służbą mundurową, a od brania łapówek w dolarach to mamy już zielone oczy. Cytował z ewangelii, że lepiej mieć trupa w domu niż celnika za drzwiami i wiele innych rzeczy. Mówią że było "wesoło"...
i dziwić się potem, że cie ludzie człowieku pytają:
"ile zarabaisz?, a tak poza pensją?"
nic tylko w ryj przyjeb...ć za taki tekst, żeby tak kiecka mu ten gupi łeb wlazła, palant.

i dziwić się potem, że cie ludzie człowieku pytają:
"ile zarabaisz?, a tak poza pensją?"
nic tylko w ryj przyjeb...ć za taki tekst, żeby tak kiecka mu ten gupi łeb wlazła, palant.

Hehehe o to samo zapytała mnie w zeszłym roku osoba z bliskiej rodziny, tylko zamieszkała na drugim końcu Polski. Na moją odpowiedź, że tylko pensja ok. xxx zł. a nawet gdybym chciał to i tak i tak w mojej jednostce organizacyjnej nie ma takiej możliwości , odparła "nie wierzę Ci, nie pier..ol głupot, bo wszyscy wiedzą, że zarabiacie na lewo, tylko widocznie jesteś głupi i nie wiesz skąd urwać kasę albo bierzesz tylko boisz się przyznać". Nie ukrywam, że się mooocno sie wtedy wkurzyłem, oj moooocno... :mad:

A u mnie ksiądz proboszcz nie dość że odczytał pochlebny list pasterski na temat zooli, to jeszcze plakat wywiesił na wrotach kościoła. A odnośnie p.o. świętego - Głodzia, swego czasu czytałem ciekawe rzeczy. Jak dotrę ponownie do tej książki, to wrzucę cytat, tytuł i autora dla zainteresowanych. A zapewniam, że nie pisało tam, że uwczesny kapelan wojskowy umartwia się, postów przestrzega i z odrazą patrzy na płeć niewieścią.

u mnie z kolei na mszy ksiądz mówił, że skoro Pan Jezus jadł z celnikami to i inni też mogą ponadto wychwalał nas w niebiosa jak to muzea dobrze dzięki nam prosperują Miłe to było ;)

Moim skromnym zdaniem nazywać zolli łapówkarzami to tak jak kierowców mordercami.

Oczywiście zdarzają się, ale nie są to wszyscy;)

Back
Do góry