szeregowy z granicy
Użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
MOIM ZDANIEM ZZ CELNICY. PL ( PRAWNICY ) POWINNI W TEJ SPRAWIE PODJĄĆ DZIAŁANIA W SĄDACH !!!!!!!!!!!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Art. 231. obowiązującej ustawy o Służbie Celnej w ust. 2 nakazuje traktować dotychczasowe okresy służby w Służbie Celnej oraz zatrudnienia w administracji celnej jako pełnienie służby w rozumieniu przepisów ustawy.
W zw. z powyższym czy nie jest zasadne zwrócenie się do Wydziałów Kadr Izb o wydanie dokumentu (zaświadczenia) potwierdzającego dotychczasowy okres pełnienia służby od chwili jej podjęcia do daty wystawienia zaświadczenia z uwzględnieniem okresu pełnienia służby w szczególnych warunkach lub w szczególnym charakterze (tak, tak kiedyś ustawodawca traktował funkcjonariuszy).
Uważam, że należy to zrobić pilnie z uwagi na strategię dalszych konkretnych działań. Proszę o wypowiedzi.
Każdy wariant, a jest ich wiele, jest analizowany prawnie, także taki jak w tym piśmie.MOIM ZDANIEM ZZ CELNICY. PL ( PRAWNICY ) POWINNI W TEJ SPRAWIE PODJĄĆ DZIAŁANIA W SĄDACH !!!!!!!!!!!!!!
Każdy wariant, a jest ich wiele, jest analizowany prawnie, także taki jak w tym piśmie.
Na uwadze mamy opcję zero, ucywilnienie, propozycje, które nie będą do zaakceptowania przez funkcjonariusza, ale nie odmówi przyjęcia i będzie chciał skorzystać z drogi prawnej i emerytury.
To jest oczywiste, że robimy to wszystko po to, aby postawić ostatecznie sprawy przed wymiarem sprawiedliwości i TK.
Mamy oczywiście na uwadze terminy. Zdążymyto juz chyba czas zaczynac...
... dowiedziałem się, że SN uznał, iż Prokuratorzy, których ostatnimi głośnymi zmianami ustawowymi pozbawiono drogi sądowej, mają prawo do sądu, z racji tego, że mają akty mianowania ...
A jednak ...
Sławku.
Bądź łaskaw jeszcze wyjaśnić pewnym niecierpliwym osobom, że z wieloma sprawami
na razie nie da się działać bez zaistnienia pewnych faktów. Chyba niektórzy już teraz
chcą "iść do sądów" z powodu nieotrzymania propozycji - mimo, iż nikt jeszcze nigdzie
nie rozpoczął "weryfikacji". (?!)
Sławku, bądź łaskaw wytłumaczyć pewnym osobom, że juz teraz można wiele zrobić, tylko, że oni jeszcze tego nie sa w stanie zobaczyć. Moja propozycja jest nastepująca: skoro RPO wystapił do Prezydenta o niepodpisywanie ustawy lecz o skierowanie jej do TK, to logiczne jest, że RPO widzi potrzebę wypowiedzenia się TK w sprawie KAS. Czy można zawnioskować do RPO by zaskarżył KAS do TK? To co można juz TERAZ robić, to rozmawiać z RPO.Mamy oczywiście na uwadze terminy. Zdążymy
Sławku, bądź łaskaw wytłumaczyć pewnym osobom, że juz teraz można wiele zrobić ...
Bądź łaskaw gościu nie pouczać innych i wciąż tylko od nich wymagać.A jednak ...
Sławku.
Bądź łaskaw jeszcze wyjaśnić pewnym niecierpliwym osobom, że z wieloma sprawami
na razie nie da się działać bez zaistnienia pewnych faktów. Chyba niektórzy już teraz
chcą "iść do sądów" z powodu nieotrzymania propozycji - mimo, iż nikt jeszcze nigdzie
nie rozpoczął "weryfikacji". (?!)
Pisałem o tym tutaj kiedyś, teraz pora przejść od słów do czynów. Zamieszczam tutaj kopię na wypadek gdyby się nagle okazało, że byłem agentem SB, że jestem zamieszany w aferę korupcyjną, że jestem potomkiem KPP, że bylem w KBW, lub że Dzierżyński to mój ojciec chrzestny....
"Nie chcę i nie mogę reprezentować państwa, które pod obecnymi rządami,
przestało być demokratycznym państwem prawnym." - to chyba jest coś jakby brak demokracji?
A tu: [...] "jedyną kompetencją będzie ideologiczna wierność pozakonstytucyjnemu i pozaprawnemu
ośrodkowi władzy".
Sorry, ale jaka by nie była ta władza, to jednak jest wybrana w wolnych wyborach.
Rozumiem rozgoryczenie (sam tego doznaję, jednak z nieco innych powodów), ale są pewne granice przyzwoitości.
Mimo wszystko, życzę Ci abyś nie żałował swego odważnego gestu. Powodzenia.
W 1933 w Rzeszy Niemieckiej również wybrano władzę w wolnych wyborach... W którym miejscu piszę, że wybory nie były wolne i demokratyczne ?Zgadzam się z Tobą, że są pewne granice przyzwoitości i te granice zostały przekroczone przez wybrane w wolnych, demokratycznych wyborach władze. Delikty konstytucyjne popełnione przez Prezydenta RP i Premier Rządu dają mi pełne prawo do stwierdzenia, że Rzeczpospolita Polska przestała być demokratycznym państwem prawnym. Dla nikogo, mającego odrobinę choćby inteligencji i orientacji w bieżącej sytuacji politycznej naszego kraju nie jest tajemnicą, że faktyczną władzę sprawuje jednoosobowo Prezes partii Prawo i Sprawiedliwość. Faktyczną, co nie znaczy oficjalną - pozostaje on więc, ten jeden człowiek, pozakonstytucyjnym i pozaprawnym ośrodkiem władzy, tak długo jak długo nie przyjmie na siebie roli Prezesa Rady Ministrów. Czy teraz to sformułowanie jest dla Ciebie jasne? W poprzedniej wypowiedzi użyłeś słowa "brednie", w tej jak widać słusznie je pominąłeś. Ja wierząc w Twoją inteligencję pomijam wykład na temat 10 artykułu naszej Konstytucji.
"Nie chcę i nie mogę reprezentować państwa, które pod obecnymi rządami,
przestało być demokratycznym państwem prawnym." - to chyba jest coś jakby brak demokracji?
A tu: [...] "jedyną kompetencją będzie ideologiczna wierność pozakonstytucyjnemu i pozaprawnemu
ośrodkowi władzy".
Sorry, ale jaka by nie była ta władza, to jednak jest wybrana w wolnych wyborach.
Rozumiem rozgoryczenie (sam tego doznaję, jednak z nieco innych powodów), ale są pewne granice przyzwoitości.
Mimo wszystko, życzę Ci abyś nie żałował swego odważnego gestu. Powodzenia.
Może i ta władza została wybrana w wolnych wyborach ale za pomocą kłamstwa i oszukiwania takich ludzi jak ja. Uwierzyłam im a oni mnie oszukali.