Jawne prześladowanie ZZ Celnicy PL

aquirre

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
203
na stronie głównej jest szokująca informacja o prześladowaniu Sławka Siwego.
za krytykę - szykany.
za klaskanie - odznaki i wyróżnienia.
pozdrawiam wszystkich miętowozielonych.

klaszczemy nadal ?

Już raz gratulowałem, ale chętnie to powtórzę - GRATULACJE DLA PANÓW przewodniczących Z FEDERACJI ZA OTRZYMANIE ORDERÓW !!!!

Myślałem, ze SZMATY sa tylko do powierzchni płaskich, a w tej instytucji nawet do tego się ni nadają, ze względu na szacunek do płytek i paneli.

Gdyby obecny Przewodniczący Federacji był np. w przyszłości szykanowany za działalność związkową bez zastanowienia pospieszyłbym z pomocą.

Funkcjonariusze i Pracownicy Służby Celnej!!!
WSZYSCY

Potrzebuję Waszego wsparcia w tej sprawie.

W imieniu Zakładowej Organizacji Izbowej ZZ Celnicy PL mogę powiedzieć - Gdynia jest z Tobą - Gdynia mówi - NIE PODDAWAJ SIĘ !!! Popieramy Cię w 100%. Myślę, że większość funkcjonariuszy i pracowników gdyńskiej Izby też tak uważa. Odnośnie federacji to raczej na ich pomoc czy poparcie nie możesz liczyć. Bardzo w to wątpię. Przecież Pan J.S. nie zrobi nic aby się sprzeciwić Panu J.K. Nie rozumiem tylko jak można być tak ślepym i być członkiem takiego tworu jak FEDERACJA. Gdzie ci ludzie mają oczy ?!?! Wstyd mi tylko, że mam tak samo na imię jak ci dwaj panowie.

jeśli teraz nie zareagujemy na ukaranie sławka, nie sprzeciwimy się w baaardzo zdecydowany sposób, to nie sądzą by potem znalazł się jeszcze ktoś równie zdesperowany i odważny w walce o nasze prawa, a i nam samym, nie chronionym, będzie dużo trudniej wyrażać swoje zdanie

walcząc o sławka tak naprawdę walczymy o nas - o prawo do krytyki, wytykania błędów, przypadków naruszania prawa, o naszą przyszłość

Jesteś wolny, dopóki nie boisz się wyrażać swoich poglądów. Wskazywać na błędy i patologie także.

Apeluję do wszystkich organizacji związkowych nie tylko w Służbie Celnej o zajęcie stanowiska w tej bulwersującej sprawie.

Proszę o interwencję organizacje pozarządowe zajmujące się ochroną praw człowieka.

Proszę o pomoc wszystkich ludzi dobrej woli.

Sławku myślę, że najwyższy czas, aby ludzie walczący z naszym związkiem ZROZUMIELI SWÓJ BŁĄD .... Do wszystkich ... Celnicy.pl jest jednym z najbardziej zaangażowanych związków w obronę naszych praw, dlaczego więc jeszcze nie wypełnicie deklaracji członkowskich .... Jeżeli będzie nas więcej będzie można zrealizować większość postulatów .... !!!!

od wielkich słów do czynu...myślę, że członkowie ZZ Celnicy.PL we wszystkich Izbach powinni przeprowadzić naradę z przedstawicielami innych organizacji związkowych w celu podjęcia konkretnych działań - im szybciej tym lepiej...SAMO SIĘ NIE ZROBI

Jeszcze dodam: Sławek przepraszam. W imieniu wszystkich. Którzy to zrobili. Którzy mogą coś zrobić.

Sławek Siwy to jakość i marka sama w sobie. Znajomość prawa potrzebnego w cle i działalności, solidność, uczciwość, tytańska pracowitość, głęboki humanitaryzm i duma w dobrym znaczeniu tego słowa. Mało, który przedstawiciel kadry kierowniczej dzisiejszej doby może poszczycić się takimi cechami. Mało który z nich dorasta Sławkowi do pięt - dlatego tak się go boją. A może najbardziej boją się, że Sławek tak pięknie demaskuje całą zgniliznę w tej służbie. W głębi duszy sami przed sobą przyznają, że są nie egesz. Nie widzę sensu organizacji wsparcia dla Sławka wśród innych związkowców. Ci uczciwi pewnie już coś zrobili w jego sprawie. Ci nieucziwi nic nie zrobią, tylko pewnie zacierają sprzedajne rączki z uciechy, że Siwy ma kłopoty. Skutecznie pomożemy Sławkowi licznie przystępując do jego Zwiąku. Liczy się każda deklaracja, każda złotówka ze składki członkowskiej. Tylko przy działalności tego Związku możemy liczyć na starania o ochronę szeregowych celników.

Można by zacytować klasyka: "Źle się dzieje w państwie duńskim". Ale to za mało.

Adresatem drugiej dyscyplinarki, wbrew pozorom, nie jest Siwy. To dyscyplinarka wymierzona w standardy. W ogólnie rzecz biorąc normatywy i etos.

To próba zatrzymania procesów, zmierzających do stworzenia nowoczesnej, kierującej się obiektywnymi przesłankami grupy zawodowej.

To jawny atak na demokrację, ingerencja w niezależność organizacji społecznej, próba ocenzurowania pism i stanowisk niezależnej z mocy ustawy organizacji społecznej, atak na wolność słowa poprzez ingerencję w treść komunikatów związkowych skierowanych do mediów z wykorzystaniem do tego celu narzędzi wynikających z pragmatyki służbowej.

Pomyślmy proszę. Co w takiej sytuacji możemy zrobić my wszyscy, obywatele wolnego, demokratycznego Państwa, w którym ogranicza nam się prawo do swobody wypowiedzi?

Co powinniśmy zrobić?

Najważniejszym sygnałem powinno być to aby wszyscy zbulwersowani tą informacją składali deklaracje członkowskie do naszego ZZ. Jest to najlepsze poparcie dla naszej sprawy. Im więcej nas będzie tym łatwiej będziemy mogli Sławka bronić. Nie pozwólmy aby traktowano nas jak niszowy Związek Zawodowy (jak to określił nas SSC) Zadeklarujcie się !!!! Te 15 złotych miesięcznie to nie są chyba jakieś wielkie pieniądze.

...........Najważniejszym sygnałem powinno być to aby wszyscy zbulwersowani tą informacją składali deklaracje członkowskie do naszego ZZ. ..........

Niestety nie jest to takie proste . W IC Przemyśl funkcjonariusze nie mogą nigdzie dowiedzieć się gdzie i komu składać deklaracje do ZZ. Do Rzeszowa jest za daleko i rezultat jest taki, że Deklaracją ląduje w koszu na śmieci. Nadal nigdzie nie widać że taka organizacja istnieje, a strona intranetowa jest wręcz śmieszna. jako działania ZZ podana jest akcja Pagon, a po otwarciu zakładki "coś o nas" otwiera się strona główna Izby Celnej. Chyba związkowcy z Przemyśla trochę przyspali i nie wiedzą po co zostali wybrani. Zostawcie w końcu Grupę Lubaczowską i zajmijcie się dniem dzisiejszym. Na tablicy ogłoszeń nie ma najmniejszej nawet informacji, ulotki itp. A może trzeba zrobić własną gablotę i tam wieszać biezące informacje, dane kontaktowe? Nie kazdy ma mozliwość korzystania z komputera w pracy, a w domu strona jest niedostępna. ZZ to nie tylko Sławek, wybraliśmy jakiś tam Zarząd i na tym się skończyło.
To zniechęca ludzi i powoduje że patrzy się na ten związek z politowaniem. Sama należę do ZZ i denerwuje mnie że funkcjonariusz chce złożyć deklarację przystąpienia do związku i nie wie gdzie, a ja też nic nie umiem mu powiedzieć. Mam wrażenie, że gdyby zabrakło Sławka to ten związek rozleci się w ciagu tygodnia. Nowi ludzie to poparcie dla związku i Sławka, ale o nowych ludzi trzeba zabiegać i dać im mozliwość przystąpienia do związku a nie łażenia z kartką po Izbie "od Jagi do .."

bardzo trafnie pola ......czasami mam warażenie ze komus ciągle za mało krwi......nie tak dawno delikatnie mówiąc pewne osoby na tym forum myły zatrzymanym celnym z medyki i wenetrznego dupe i co????dzisiaj wrócili do pracy jako niewinni wiec moze energie zaczniemy tracic na wzmocnieniu pozycji ZZ Celnicy pl w Ic Przemyśl ......

Back
Do góry