Jak zostanie rozdysponowane 31 milionów?

wyrównania

Zastępca Dyrektora Departamentu SłuŜby Celnej Pani Maria Wójtowicz, udzieliła odpowiedzi na
zapytanie strony związkowej odnośnie szczegółów wydatków w bieŜącym i kolejnym roku.
Wskazała, Ŝe informacje o wysokości kwot do podziału zostaną przekazane podległym jednostkom
16.11.2010 r. Wyjaśniła równieŜ, iŜ funkcjonariusze, którzy będą mieli otrzymać regulację
uposaŜenia wynikającą z przeprowadzonego procesu opisu i wartościowania stanowisk
funkcjonariuszy celnych otrzymają ją w 2010 r. w około 80 procentach, z wyrównaniem od
01.01.2010 r., a pozostałe 20% od 01.01.2011 r. Od 1.01.2011r. będzie dodatkowo przysługiwał
wzrost uposaŜenia wynikający ze zmiany rozporządzenia w sprawie uposaŜeń zasadniczych
funkcjonariuszy celnych, które zostało obecnie przekazane do uzgodnień.
Dodatkowo poinformowała, Ŝe oszczędności wynikające z planu uposaŜeń i wynagrodzeń są
zbierane na koniec roku, a następnie rozdzielane proporcjonalnie do liczby etatów w
poszczególnych jednostkach.

Tylko wklejam, bez komentarza.

Jakim prawem od 01.01.2010 r. skoro wartościowanie dopiero się kończy, a zadania ciągle są odbierane i dodawane, a wartość stanowiska dopiero dopasowywana. Duża część wykonuje pewne zadania dopiero od listopada, a wyrównanie dostanie od stycznia. No gratulacje dla mistrzów z MF. To jest zwykły skok na kasę.

Wyjaśniła równieŜ, iŜ funkcjonariusze, którzy będą mieli otrzymać regulację
uposaŜenia wynikającą z przeprowadzonego procesu opisu i wartościowania stanowisk
funkcjonariuszy celnych otrzymają ją w 2010 r. w około 80 procentach, z wyrównaniem od
01.01.2010 r., a pozostałe 20% od 01.01.2011 r. Od 1.01.2011r. będzie dodatkowo przysługiwał
wzrost uposaŜenia wynikający ze zmiany rozporządzenia w sprawie uposaŜeń zasadniczych
funkcjonariuszy celnych, które zostało obecnie przekazane do uzgodnień.

TERAZ DOPIERO BĘDZIE JAZDA KTO TO 80% A KTO 20%.PRZYJACIELE KRÓLICZKA.

Przepraszam za błąd ale jazda i tak będzie chyba,że wprowadzą ograniczenia kwot wyrównania bo nie wierze,że wypłacą 80% od 24000 zł brutto wyrównania,a później resztę.

Pismo wiele wyjaśniło. Jest szansa na wypłatę wyrównania przed świętami?

Od czego uzależnione będzie to "około 80%" ?

Od tego czy spadnie śnieg!

Dziękuję za odpowiedź. Za miesiąc są święta i chciałbym zrobić większe zakupy dla rodziny. Wg. wyliczeń mogę liczyć na wyrównanie? to nie mogę się spytać?
Są osoby które dostaną 100zł wyrównania za rok, inni 1000zł, 2000zł a niektórzy nic. Pamiętaj Mati- sprawiedliwie nie znaczy po równo. Dla Mnie 1000zł jest już sporą kwotą i "wbrew pozorom" takiego wyrównania w SC wcześniej nie było.

Dziękuję za odpowiedź. Za miesiąc są święta i chciałbym zrobić większe zakupy dla rodziny. Wg. wyliczeń mogę liczyć na wyrównanie? to nie mogę się spytać?
Są osoby które dostaną 100zł wyrównania za rok, inni 1000zł, 2000zł a niektórzy nic. Pamiętaj Mati- sprawiedliwie nie znaczy po równo. Dla Mnie 1000zł jest już sporą kwotą i "wbrew pozorom" takiego wyrównania w SC wcześniej nie było.

Jest też znakomita większość osób które wyrównania zobaczą jak własne plecy więc nie radzę drażnić i tak już wkur.........

pismo wiele wyjaśniło. Jest szansa na wypłatę wyrównania przed świętami?

Od czego uzależnione będzie to "około 80%" ?

ludzie pomińcie wątek wyrównania- chcą zamydlić nam oczy .... Mlodzież zaciera ręce ze dostanie po ok 12-15 tys wyr (patrz slużba przygoowawcza która wskoczyła na eksperta - nawen nie na ml eksperta lecz pelnego - kiedys 20-15 lat sie na to pracowało)
zamiast sie nakrecac na wyrównania- bojkotujmy caly proces wartościowania...
Juz rok temu zamydlili ścianie wschodniej oczy dodatkami granicznymi - bo była szansa na powtórkę 2008 r - wschód nabrał wody w usta jak dostali dodatki .... Teraz robią to samo - wyrównania? A ilu z nas je dostanie??? Popatrzcie na widełki - ci co maja staz pow 8-10 la raczej sie nie łapią...bo eksperkie stanowiska zapełniła młodzież ..taka ładna wyuczona!!!

Panie Sławku!!!!

Czy zgodne z prawem jest płacenie za coś czego się w roku 2010 nie robiło? Dlaczego wyrównanie za stanowisko ma być płacone od 1 stycznia skoro się wtedy nie było na tym stanowisku?

Czy zgodne z prawem jest płacenie za coś czego się w roku 2010 nie robiło? Dlaczego wyrównanie za stanowisko ma być płacone od 1 stycznia skoro się wtedy nie było na tym stanowisku?

Dobre pytanie- i w drugą strone jeżeli przez pół roku np. od 1.12010 do 31.06 2010 pracowałem na stanowisku które teraz jest eksperckie a od 01.07.2010 pracuje na stanowisku które jest specjalistyczne to czy dostane wtyrównanie do eksperckich poborów za pół roku ?!? .

Dobre pytanie- i w drugą strone jeżeli przez pół roku np. od 1.12010 do 31.06 2010 pracowałem na stanowisku które teraz jest eksperckie a od 01.07.2010 pracuje na stanowisku które jest specjalistyczne to czy dostane wtyrównanie do eksperckich poborów za pół roku ?!? .

Dokladnie. Albo jak ktos cale zycie pracowal na stanowisku st. specjalisty a pozniej wskakuje na ml. eksperta w szemrany sposob. Po ktoryms tam wartosciowaniu

ludzie pomińcie wątek wyrównania- chcą zamydlić nam oczy .... Mlodzież zaciera ręce ze dostanie po ok 12-15 tys wyr (patrz slużba przygoowawcza która wskoczyła na eksperta - nawen nie na ml eksperta lecz pelnego - kiedys 20-15 lat sie na to pracowało)
zamiast sie nakrecac na wyrównania- bojkotujmy caly proces wartościowania...
Juz rok temu zamydlili ścianie wschodniej oczy dodatkami granicznymi - bo była szansa na powtórkę 2008 r - wschód nabrał wody w usta jak dostali dodatki .... Teraz robią to samo - wyrównania? A ilu z nas je dostanie??? Popatrzcie na widełki - ci co maja staz pow 8-10 la raczej sie nie łapią...bo eksperkie stanowiska zapełniła młodzież ..taka ładna wyuczona!!!

Piszesz głupoty pracuję ponad 10 lat i też dostanę wyrównanie. Tak to jest jak ktoś się tyle nachapał do tej pory

Hej eksperci którzy przez tyle lat dostawaliście po 3500 do 4000 na łapkę opanujcie swe smutki i żale i piszcie nowe posty. Moja propozycja to : My nomenklatura mówimy stanowczo nie! itp.

jak rozumiem - pozwiesz go do sądu za określenie "troll" ? to pozwij również mnie za określenie "kurzy móżdżek" ( przepraszam wszystkie Bogu ducha winne i skądinąd przesympatyczne stworzenia kurami zwane)

ps. trole także przepraszam

Back
Do góry