Jak zostanie rozdysponowane 31 milionów?

kola

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Jak wam się wydaje a może ktoś wie coś więcej w jaki sposób Ministerstwo ma zamiar wydać 31 milionów z kwoty przeznaczonej na ten rok. Podobno trzeba te pieniądze wydać w tym roku.

Żal żalem, d... d...ą ale co z kasą? To jest około 160PLN na każdą głowę, nawet nieogolonego, od początku roku. x12 to daje ... . I moją d... ściska, bo mi się należy, jak psu buda. A co!

do administratora

A co żal d.. ściska

Witam serdecznie,
proszę o usuwanie takich wpisów , jak ten powyżej . To jakaś niepoważna i w znacznym stopniu ograniczona oraz w znacznym stopniu zakompleksiona osoba, która daje tu upust swoim chorym emocjom. Myślę ,że dla takich osobników winna być stworzona jakaś inna kategoria typu D11, lub Z23 zakazem wypisywania idiotyzmów na forum.

Szanowni koledzy. Pragnę poinformować, że niejaki "kola" jest tzw Trollem, w związku z czym apeluję do wszystkich o ignorowanie kolesia i nieodpowiadanie na jego posty.

Witam serdecznie,
proszę o usuwanie takich wpisów , jak ten powyżej . To jakaś niepoważna i w znacznym stopniu ograniczona oraz w znacznym stopniu zakompleksiona osoba, która daje tu upust swoim chorym emocjom. Myślę ,że dla takich osobników winna być stworzona jakaś inna kategoria typu D11, lub Z23 zakazem wypisywania idiotyzmów na forum.

Nie ma jak to wykształcony idiota, który nie rozumie swych słów. Ty komunisto chce się powrotu czasów cenzury co czerwoniaku?:cool:

Szanowni koledzy. Pragnę poinformować, że niejaki "kola" jest tzw Trollem, w związku z czym apeluję do wszystkich o ignorowanie kolesia i nieodpowiadanie na jego posty.

kola lola , jesteś trollem , który nie łapię ,że chodzi tu nie o cenzurę , a kulturę dyskusji . Biały człowiek po prostu pewnych rzeczy nie robi kolego i tyle.

A kto ci człowieczku dał taką władzę chciało by się porządzić chociaż tutaj co? Wyobraź sobie shreku że ludzie nie dzielą się na głupich czy mądrych czy bogatych lub biednych a pewno ty kmiotku nie należysz do ani mądrych ani ... no na pewno do mądrych nie należysz

kola lola , sam nie wiem co napisać.... , ty jakiś zakompleksiony chłopcze jesteś i podatny na manipulacje.

Żal żalem, d... d...ą ale co z kasą? To jest około 160PLN na każdą głowę, nawet nieogolonego, od początku roku. x12 to daje ... . I moją d... ściska, bo mi się należy, jak psu buda. A co!

Uważam ,że jest to jedyny sposób wydania tych pieniędzy ale będzie to ściśle związane z wartościowaniem aby w 2011r. wejść już z nowym wynagrodzeniem zasadniczym i pochodnymi a pieniądze z uchwały modernizacyjnej na rok 2011 przeznaczy się na dodatki kierownicze i inne oraz awanse.
Gdyby wyciąć numer taki jak w 2009r. i przeznaczyć to na nagrody jako oszczędności z funduszu płac to zabraknie pieniędzy na wartosciowanie.

Dla tych, co słowa są wazniejsze niż fakty.

Widzę, że mój wpis wywołał burzę. Ale oto mi chodziło. Nie chodzi mi słowa ale o dużą kasę!! Niektórym puszczają nerwy, czy to znaczy, że to co chce kolega Siwy tzn. podział tych ~ 31 mln "dla każdego", a nie wg. bardzo chorego wartościowania, miał by się spełnić?
Podobno, nawet w Wigilię nawet zwierzęta mówią ludzkim głosem.

Właśnie, czyżby znowu chodziło tylko o zajęcie nas czymś innym (przyklepane już wartościowanie, walki między sobą, komedia z mundurami), żebyśmy tylko o tych pieniądzach zapomnieli?
Były obiecane na październik i jakoś od tego czasu raptem wszystko ucichło...

Widzę, że mój wpis wywołał burzę. Ale oto mi chodziło. Nie chodzi mi słowa ale o dużą kasę!! Niektórym puszczają nerwy, czy to znaczy, że to co chce kolega Siwy tzn. podział tych ~ 31 mln "dla każdego", a nie wg. bardzo chorego wartościowania, miał by się spełnić?
Podobno, nawet w Wigilię nawet zwierzęta mówią ludzkim głosem.

NIE WIECIE KOMU WYPLACĄ CZĘSC TEJ KASY? TYM KTÓRYM ZWALONO AKTY MIANOWANIA ROK TEMU - RÓŻNICA OTRZYMANEGO A NALEŻNEGO STOPNIA TO ŚREDNIO OK 30ZL. X 12 M-CY = :-) PLUS ODSETKI.
TROCHĘ BYŁEJ KADRY KIEROWNICZEJ KTÓRA NIE OTRZYMAŁA MIN. PODKOMISARZA MAMY W KRAJU
a reszta kasy pójdzie na kucie szabelek dla naszego wodza i całej generalicji

NIE WIECIE KOMU WYPLACĄ CZĘSC TEJ KASY? TYM KTÓRYM ZWALONO AKTY MIANOWANIA ROK TEMU - RÓŻNICA OTRZYMANEGO A NALEŻNEGO STOPNIA TO ŚREDNIO OK 300ZL. X 12 M-CY = :-) PLUS ODSETKI.
TROCHĘ BYŁEJ KADRY KIEROWNICZEJ KTÓRA NIE OTRZYMAŁA MIN. PODKOMISARZA MAMY W KRAJU
a reszta kasy pójdzie na kucie szabelek dla naszego wodza i całej generalicji
ups mialo być 300zl

Zastępca Dyrektora Departamentu SłuŜby Celnej Pani Maria Wójtowicz, udzieliła odpowiedzi na
zapytanie strony związkowej odnośnie szczegółów wydatków w bieŜącym i kolejnym roku.
Wskazała, Ŝe informacje o wysokości kwot do podziału zostaną przekazane podległym jednostkom
16.11.2010 r. Wyjaśniła równieŜ, iŜ funkcjonariusze, którzy będą mieli otrzymać regulację
uposaŜenia wynikającą z przeprowadzonego procesu opisu i wartościowania stanowisk
funkcjonariuszy celnych otrzymają ją w 2010 r. w około 80 procentach, z wyrównaniem od
01.01.2010 r., a pozostałe 20% od 01.01.2011 r. Od 1.01.2011r. będzie dodatkowo przysługiwał
wzrost uposaŜenia wynikający ze zmiany rozporządzenia w sprawie uposaŜeń zasadniczych
funkcjonariuszy celnych, które zostało obecnie przekazane do uzgodnień.
Dodatkowo poinformowała, Ŝe oszczędności wynikające z planu uposaŜeń i wynagrodzeń są
zbierane na koniec roku, a następnie rozdzielane proporcjonalnie do liczby etatów w
poszczególnych jednostkach.

Tylko wklejam, bez komentarza.

Back
Do góry