Hmmm...czyżby... konfrontacja?!

Hunter napisał:
"Nasza "walka" nie rodzi się na forach, w artykułach w opowieściach... kolegów. Ona jest w...nas tylko trzeba ją... odnaleźć... pzdr "
wystarczy spojrzeć w lustro ....

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Witam... w oddziałach... urzędach robi się jakby trochę... "goręcej". To w sumie pozytywne zjawisko. Znaczy,że część f-szy otrząsa się z... letargu... część zauważa, że zmiana może mieć również dla nich niekorzystny... obrót, część zastanawia się nad sobą i swoim zaangażowaniem, którego często... nie było. Tak obserwuję forum... Eskalacja emocji może być... To jak wypicie...mocnej kawy... Ale wydaje mi się, że częstokroć bicie piany jako mało... konstruktywne ... powiększa jedynie... ilość postów :rolleyes: To jedyny... efekt. Wyjaśnianie wątpliwości (merytoryczne), wspieranie się... przekazywanie istotnych informacji... to jest chyba sens istnienia... forum. A teksty w stylu... "bazarowych przekupek"... Hmmm... odpowiedzcie sobie sami. Aby jakiekolwiek działanie miało sens powinno być... pokierowane. Bądźmy szczerzy... jedyną (według przynajmniej mojej opinii) osobą, do której można mieć zaufanie jest... Sławek. Przeszedł już swoje... to wiemy... mógł się... zaprzedać... nie zrobił tego... Z historii wiemy, co to było i jakie było skuteczne... "pospolite ruszenie"... Chciałem podkreślić ponownie i zwrócić się do machających teraz szabelką, że może przyjść czas... próby. Czy wtedy też będzie taki... zapał i... zaangażowanie? Życzyłbym tego... nam wszystkim. A pewnie łatwo nie będzie... Z resztą poprzednio też nie była... sielanka Może bardziej wspierajmy się nawzajem i obserwujmy co się dzieje... wsłuchujmy się w docierające ze sprawdzonych źródeł... informacje. Wysyłajmy na razie te pisma i zapisujmy się do ZZCelnicy PL... Powód znacie... To jest teraz wsparcie dla osób nas... reprezentujących... to też jest dla nich argument. Jest to też sygnał... dla rządzących. Dodatkowo, gdyby się udało faktycznie ustalić wspólny front ze związkami "skarbowców"... to też byłby argument (siły?) pzdr :cool:

Jak sam zauważyłeś hunter nikt jakoś nie chce z tobą rozmawiać. Bo nie wiadomo o co ci chodzi. Albo mów jaśniej, prościej i krócej. Najlepiej zdaniami nie złożonymi. Albo ten post dalej będzie „niedomówionym monologiem”. O co Ci lata?

Jak sam zauważyłeś hunter nikt jakoś nie chce z tobą rozmawiać. Bo nie wiadomo o co ci chodzi. Albo mów jaśniej, prościej i krócej. Najlepiej zdaniami nie złożonymi. Albo ten post dalej będzie „niedomówionym monologiem”. O co Ci lata?
Hmmm... jakby to powiedzieć... ważne, że czytają to zainteresowani... Nikt nie chce ze mną... rozmawiać... A TY? Mnie to nie... przeszkadza... Dziwne... że Tobie tak... Moje teksty... cóż... dobrym zwyczajem jest czytanie z ... rozumieniem tekstu Jakby coś to polecam ... inne tematy. Każdy ma swój styl... pisania pzdr:cool:

Daj spokój to wcale nie jest tak, że nikt nie chce z tobą rozmawiać... Zobacz co się dzisiaj dzieje na forum.... Troche się tu rozkręciło towarzystwo.... Wietrzę powolne przygotowania do powstania Spartakusa....

Miło z Twojej strony... ;) Jednak ktoś... ze mną rozmawia... hehehe ...Spartakus... atmosfera doprawdy... gęstnieje szybciej niż... myślałem... Czyżby kierowcy musieli zacząć gromadzić... jedzenie i... paliwo? pzdr :cool:

No i widziszi hunter jak to niektórzy nic nie rozumią i nic nie rozumią. Z wszystkimi Twoimi wrzutami w pełni się zgadzam i jak najbardziej popieram, a co niektórzy powinni trochę zwolnić

Miło z Twojej strony... ;) Jednak ktoś... ze mną rozmawia... hehehe ...Spartakus... atmosfera doprawdy... gęstnieje szybciej niż... myślałem... Czyżby kierowcy musieli zacząć gromadzić... jedzenie i... paliwo? pzdr :cool:

mądremu słowo...wystarczy...;) zgadzamy się chyba? pozdrawiam

Sławomir Siwy powiedział: "...Jak MF opublikuje ostatnią wersję przepisów wprowadzających i nie będzie w nich gwarancji pozostania w mundurze na stanowiskach cywilnych w KAS, to będzie bardzo nieprzyjemnie..." Czyżby coś było na...rzeczy? :rolleyes: Wsłuchujmy się dokładnie w docierające do nas... wieści... Wieści z pewnych źródeł... Bądźmy gotowi... Mam nadzieję,że oprócz f-szy czyta to również "świta z MF"... Niech do niej dotrze, że f-sze już teraz ... nie odpuszczą... Cokolwiek to... znaczy :cool:

Sławomir Siwy powiedział: "...Jak MF opublikuje ostatnią wersję przepisów wprowadzających i nie będzie w nich gwarancji pozostania w mundurze na stanowiskach cywilnych w KAS, to będzie bardzo nieprzyjemnie..." Czyżby było coś... narzeczy? Wsłuchujmy się uważnie w docierające do nas z pewnych źródeł... informacje... Bądźmy przygotowani... Cokolwiek to oznacza... Mam nadzieję, że oprócz f-szy czyta posty "świta z MF"... Niech do niej dotrze, że f-sze naprawdę są coraz bardziej... zdesperowani i nie... odpuszczą... I wierzę, że nie zostaną... sprzedani... Zainteresowani, wiedzą o co chodzi... pzdr:cool:

Hmmm... wiosna to szczególna pora roku... To często okres mnożących się... infekcji. Specyfiką infekcji jest to, że szybko się rozprzestrzeniają... Nieraz trudno nad nimi... zapanować.:cool:

Witam... Ta sytuacja z emkami i KAS(ą?) - grycaną? hehehe ... coraz bardziej upodabnia f-szy (przypominam- również tych co przeszli z UKS i też noszą mundury!) do biegaczy na starcie... Musimy być rozgrzani, lecz czekajmy na sygnał... "startera". Abyśmy nie popełnili... falstartu. Poczekajmy chwilkę... Do 9-tego marca niedaleko... Sławek milczy, pewnie tak trzeba. Dziewiąty marca - takie jest moje zdanie - będzie papierkiem lakmusowym... Przekonamy się dokąd zmierza MF i jakie ma ...wizje. Czy z nami...rozmawia, czy też... pogrywa. Dotyczyło to będzie pośrednio również... KAS(y) W przypadku opcji pierwszej- ok, natomiast jeżeli będzie to opcja druga, wydaje mi się, że chyba nie będziemy już mieli zbyt wiele czasu na... czekanie... I jeszcze jedno... O tym już... napisano. Do f-szy z: WZP... granicy... Jeżeli łudzicie się, podkreślę ŁUDZICIE SIĘ, że ewentualne zawirowania Was ominą, to gratuluję mistrzowskiego poziomu... NAIWNOŚCI! Są tam przecież f-sze, którzy pamiętają rok 2008 i lata następne... Niech sobie to przypomną... Te struktury zostaną wykorzystane jako... NARZĘDZIE... Co robi się z narzędziami, które są... zbędne? Pozbywa się ich...
p.s. Najskuteczniejszą "bronią" od zawsze jest... jednomyślność, tego obawiają się... przeciwnicy... pzdr:cool:

obawiam się, że bez wyjścia na ulicę się nie obędzie. biorąc pod uwagę fakty. których przypominanie jest zbędne.

No dobrze, Ja wyjdę na ulicę. Ty też. A ilu jeszcze? A ilu zostanie? A jak to się przełoży na "propozycje" jeśli kas wejdzie?
Ilu tak pomyśli i się zawaha? Tele, jest u nas w służbie wielu którzy lubią pracować cudzymi rękami.

Ale jeśli Sławek da sygnał. Nie będę stał z boku. Wyjdę, Bez szalika na twarzy. Nie będę chował się za plecami innych.
Ale pod warunkiem że nie będzie to walka o przywileje dla nielicznych.

Sławomir Siwy powiedział: "...Jak MF opublikuje ostatnią wersję przepisów wprowadzających i nie będzie w nich gwarancji pozostania w mundurze na stanowiskach cywilnych w KAS, to będzie bardzo nieprzyjemnie..." Czyżby było coś... narzeczy? Wsłuchujmy się uważnie w docierające do nas z pewnych źródeł... informacje... Bądźmy przygotowani... Cokolwiek to oznacza... Mam nadzieję, że oprócz f-szy czyta posty "świta z MF"... Niech do niej dotrze, że f-sze naprawdę są coraz bardziej... zdesperowani i nie... odpuszczą... I wierzę, że nie zostaną... sprzedani... Zainteresowani, wiedzą o co chodzi... pzdr:cool:

Smutne dla ,,młodych" jest to, że Pan Sławek komentuje, że będzie to nieprzyjemne... Nie chcemy podziałów a sami nas dzielicie bo ten kto sie może załapie na emki (jak obywatelski wejdzie przed KAS) ma w .... tych z niewystarczającym stażem. A określenie, że będzie nieprzyjemnie dla młodych mówi wszystko jak ZZ będzie o nich się upominał. Pozwole sobie na hmmm dygresje nieprzyjemnie to może być jak np ktoś nie poda Ci ręki na przywitanie albo nocą w deszczu pieszo wracasz do domu a nie jak np po nawet 14 latach służby idziesz do cywila po dajmy na to 10 latach na pasie a pani Gienia z kadr dostaje emke mundurowa po 15 latach i 1 dniu pracy. Dziekuje tyle w temacie.

Mam za sobą kilka lat w Dozorze. Jaką mam mieć teraz motywacje do szukania nielegalnych wyrobów akcyzowych? Jaką mam mieć motywację do zwykłego narażania się czasami sąsiadom, czy znajomym którzy też czasami mogą trudnić się kontrabandą? Widziałem, już w jaki sposób otrzymuje się awanse. U nas też zatrudnione są rodziny politykierów, znaczących. Jaką mam mieć teraz motywację, skoro za 3 dni ma się okazać, że nie jestem funkcjonariuszem, a wręcz pajacem, któremu się wydaje, że jego aktywność jest do czegokolwiek potrzebna? Jak mają czuć się f.c. dozoru, którzy naprawdę czasami ujawniają bardzo wiele, a nie dostaną w zamian, absolutnie nic i trochę inaczej dotychczas czytali wyrok TK?

Ostatnia edycja:
No dobrze, Ja wyjdę na ulicę. Ty też. A ilu jeszcze? A ilu zostanie? A jak to się przełoży na "propozycje" jeśli kas wejdzie?
Ilu tak pomyśli i się zawaha? Tele, jest u nas w służbie wielu którzy lubią pracować cudzymi rękami.

Ale jeśli Sławek da sygnał. Nie będę stał z boku. Wyjdę, Bez szalika na twarzy. Nie będę chował się za plecami innych.
Ale pod warunkiem że nie będzie to walka o przywileje dla nielicznych.

Czekalem,az na forum padnie tego typu wypowiedz. Pozwolę posłużyć sie cytatem: "Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor".
A... W nawiązaniu do wypowiedzi kolegi Nowy2 w połączeniu z postem w/s dodatków za hazard...
Zespoly dozorowe ujawniają hm... No cos kolo 100tys wartosci zajetego towaru (faje) mialem w lutym i pada pytanie o dodatki kontrolne.... Automatowcy maja, a inni... Inni... Maja ujawnienia w zakresie obowiazkow.
Emerytury dla WZP... No to przyjeto 14os. z ulicy na stanowiska specjalisty...
Wszystko w tematach.
Także na ulice wyjsc mogę.
Pozdrawiam.

Czekalem,az na forum padnie tego typu wypowiedz. Pozwolę posłużyć sie cytatem: "Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor".
A... W nawiązaniu do wypowiedzi kolegi Nowy2 w połączeniu z postem w/s dodatków za hazard...
Zespoly dozorowe ujawniają hm... No cos kolo 100tys wartosci zajetego towaru (faje) mialem w lutym i pada pytanie o dodatki kontrolne.... Automatowcy maja, a inni... Inni... Maja ujawnienia w zakresie obowiazkow.
Emerytury dla WZP... No to przyjeto 14os. z ulicy na stanowiska specjalisty...
Wszystko w tematach.
Także na ulice wyjsc mogę.
Pozdrawiam.

Z ulicy odrazu na specjalistę. To tak jak niektórzy na OC po 15 latach pracy !!!!!!!!!!!!!!!

Back
Do góry