Nie znam uzasadnienia. A jaki przepis mówi o tym rzekomym 1 mies terminie od wyroku TK? Prawnicy mnie o tym nie informowali
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czyżby "niezależne" SO już otrzymały wytyczne, co do 'jedynej słusznej" linii orzeczniczej ???Pytanie zasadnicze Sławku:
czy powód wystąpił z pismem do pozwanego w terminie 1 miesiąca od wyroku TK ? ?
jeśli nie uczynił tego, to nastąpiło przedawnienie.
Prawdopodobnie chodzi o art. 148 kpa w zw. z art. 145a kpa:Nie znam uzasadnienia. A jaki przepis mówi o tym rzekomym 1 mies terminie od wyroku TK? Prawnicy mnie o tym nie informowali
Czytałem. Sąd uwzględnił apelację bo doszło - zdaniem Sądu - do przedawnienia ze względu na upływ trzech lat.Racja niechcejuzbyccelnikiem, poczekajmy na uzasadnienie wyroku. Sprawę znam tylko z rozmowy tel. z dwoma osobami. Niebawem przeczytam uzasadnienie i wówczas podzielę się z Wami co Sąd napisał. Może rzeczywiście nie chodzi o przedawnienie, może to tylko stan faktyczny. Za szybko chciałem wywołać dyskusję na temat odmiennego wyroku od licznej już, korzystnej dla funkcjonariuszy w sprawie gruszy 2010, linii orzeczniczej Sądów Okręgowych
Kazik. Nie wydaje mi się aby ten przepis miał tutaj zastosowanie, dot. bowiem decyzji administracyjnych i wznowienia postępowania w trybie administracyjnym, a przy gruszy nikt nie wydawał decyzji.