turysta2010
Nowy użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
Witam. Przekraczam dosyć często przejścia graniczne znajdujące się we właściwości IC Biała Podlaska. Od dłuższego czasu obserwuje sytuację kiedy funkcjonariuszki dokonujące odpraw nie są w pełni umundurowane. Stąd moje pytanie czy funkcjonariusz celny kobieta zwolniony jest z noszenia nakrycia głowy podczas służby? W rozp. o umundurowaniu funkc. celnych nie mam o tym mowy, chyba jedynie w pomieszczeniach są one zwolnione z tego obowiazku. Czy wykonywanie obowiązków służbowych bez nakrycia głowy to nie łamanie przepisów i ignorancja w stosunku do osób obsługiwanych przez w/w funkcjonariuszki?Dlaczego straż graniczna nie ma z tym problemów. Jesteście reprezentantami tego kraju i wstyd mi przed obcokrajowcami z którymi bardzo często odbywam wspólne podróże kiedy widzę funkcjonariuszkę a i czasem funkcjonariusza który wygląda jakby dopiero co wyszedł z baru.Proszę nie traktować mojej wypowiedzi jako chęć obrażania celników, bo nie to jest moim celem.
Czy mam takie prawo podczas kontroli, żeby poprosić o dokonanie odprawy przez funkcjonariusza/ funkcjonariuszkę w PEŁNYM umundurowaniu? Czy czynności wykonywane przez taką osobę nie są bezprawne?
Proszę aby przełożeni celników zwrócili na to uwagę, nie chcielibyśmy aby zakończyło się to wniesieniem skargi na funkcjonariuszy.
Czy mam takie prawo podczas kontroli, żeby poprosić o dokonanie odprawy przez funkcjonariusza/ funkcjonariuszkę w PEŁNYM umundurowaniu? Czy czynności wykonywane przez taką osobę nie są bezprawne?
Proszę aby przełożeni celników zwrócili na to uwagę, nie chcielibyśmy aby zakończyło się to wniesieniem skargi na funkcjonariuszy.