Stan na dzień dzisiejszy jest 23 tys zł
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mając na uwadze okres działania funduszu czyli od 9 czerwca br. słabo to wygląda. Wygląda na to że przez 2 i pół miesiąca średnio członek związku wpłacił ok 4,55. Hmm... to ta solidarność ??? to daje 1,8 zł/mies.
Stan na dzień dzisiejszy jest 23 tys zł
Bardzo słabo. Ludzie, czy los zwolnionych działaczy związkowych jest Wam/Nam obojętny ??? Apeluję gorąco o wsparcie dla naszych niezłomnych sprawiedliwych.
Ludzie , jaki fundusz , po co ...?Od czerwca mam przelew cykliczny 10zł. Jest nas wg licznika 5091 - łatwo policzyć ile już powinno być dla pokrzywdzonych - ludzie na co wy czekacie???????????
Publikujemy kolejny Komunikat dot. wpłat na Fundusz Solidarnościowy z uprzejmą prośbą o rozpowszechnienie informacji, także w codziennych rozmowach z Koleżankami i Kolegami w służbie i pracy.
Musimy jako środowisko pokazać niezależność od działania, presji i nacisków władzy.
To co władza próbuje zrobić to jest próba wywarcia wpływu na sposób prowadzenia działalności związkowej.
W dniu 31 maja w gabinecie Ministra M.Banasia usłyszałem warunki zawierające propozycję mojego powrotu do służby. Nie mogłem ich przyjąć, bo to oznaczało podporządkowanie się woli MF i oznaczało de facto sprzeniewierzenie się przepisom ustawy o Związkach zawodowych i Statutu, oznaczało de facto zdradę zasad demokratycznego państwa prawa, zdradę funkcjonariuszy i pracowników KAS.
Apeluję, bądźmy solidarni!
https://celnicy.pl/content.php/4159-FUNDUSZ-SOLIDARNOWSIOWY-DRUGI-APEL
Spokojnie CAT. Wszystko ma swój czas. Nie ujawniam przebiegu tego spotkania, bo to podpowiada mi moje doświadczenie, które mam dość spore po licznych powiadomieniach, jak to ująłeś, "właściwych organów".
Ps. Czy zauważyłeś może jakieś poruszenie mediów w RP, poza jedynie Gazetą Polską, za co naprawdę wielki szacunek dla dziennikarzy? A przecież to co zrobiła władza to największy po 89r. zamach na ZZ. Nie przypominam sobie większego ataku władzy na ruch związkowy po 89r.
Taka jest rzeczywistość i my sami jako środowisko musimy sobie z tym poradzić.
I poradzimy sobie, jestem co do tego przekonany.
Dziękuję wszystkim tym, którzy już dołożyli swoją cegiełkę do Funduszu
Szemrana plotka głosi, że bez rozgłosu są rozdzielane pomiędzy kilku funkcyjnych związkowych kolesi. Zwykły pokrzywdzony czy też zwolniony były celnik nie ma z tego nic....