FORUM UMIERA !!!

• Thread starter Thread starter Guest
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
TO FORUM UMIERA !!!!! Panie Siwy, codziennie wchodzi tu mnóstwo zolli z nadzieja na zalążek jakieś nadziei, zmian na lepsze - A TU NIC wciąż to samo, ciągle wypowiedź typu ale źle, zróbmy coś itd ... ale żadnych konkretów szczególnie ze strony ZZ.
Mam pytanie czemu przeniósł Pan temat " ZZ robia nas w jajo" do zakładki Komunikaty ZZ ??? - tam nikt nie zagląda bo ma ZZ w d........ - a może chodziło oto by temat umarł śmiercią naturalną - TAK JAK TO FORUM !!!
Nie umiera trollu.

Nietrafna uwaga. Bez rejestracji są identyczne możliwości zidentyfikowania piszącego, jeżeli jest tylko taka potrzeba. Naprawdę nie ma żadnej różnicy.

Odpowiadając na pytanie wyjaśnić należy, że posty są przenoszone często. W tym przypadku gdy temat stał się de facto tematem lokalnym postanowiłem go przenieść, albo do Katowic albo do zakładki ZZ, padło na zakładkę ZZ.

Aby przeciąć wszelkie bezpodstawne podejrzenia, napiszę dzisiaj do admina aby zdjął rejestrację w dziale "Informacje i Komunikaty ZZ"

Nie pluję na żadne koleżanki, a jedynie piszę prawdę i przedstawiam fakty o niegodnych związkowca poczynaniach przewodniczącej Federacji
to trolle realizujące czyjąś zaplanowaną strategię.

To forum naprawdę umiera, gdyż 90% zaczętych wątków dotyczy jednego- naboru do służby i procedury z tym związanej / np. nabór , testy , rozmowa kwalifikacyjna , rekrutacja , matryce ravena itp , itd /. Czy nie można by stworzyć jednego wątku dotyczącego wszelkiej rekrutacji i całej procedury z tym związanej? Administrator mógłby stworzyć jeden wątek i przenosić tam wszystkie nowo zaczęte wątki związane z rekrutacją!!!
Poza tym uważam że większość wpisów i odpowiedzi dotyczących rekrutacji forumowicze powinni sobie przesyłać na priv , a nie zaśmiecać forum!!!
Jest wiele wątków, ale trzeba do nich zaglądać i zamieszczać info.

Forum, tak myślę, odzwierciedla stan służby. Wszyscy widzimy, że KAS nie działa prawidłowo. ZZ Celnicy PL pierwszy to nagłaśnia i uświadamia decydentów. Jak dotąd w odpowiedzi słyszymy, że nie po to powstał KAS, by teraz np. tworzyć Komendę Glowną.
Sciezka kariery to nasz kolejny, jeden z ważniejszych, postulatów. Coś tu drgnęło w kierunku naprawy, ale na ile poważnie, to zależy od MF. Jeszcze nie oceniam.
W sprawie nowoprzyjmowanych poszła KOLEJNA interwencja do MF, ale jeszcze nie była publikowana. To już chyba czwarta, ponadto mówię o tym w Sejmie na Komisjach. Pretensje @AplikantPL są nietrafione. Zachęcam przede wszystkim do brania spraw we własne ręce, do zaangażowania. Także o tej kwestii nie ja decyduję, ZZ tylko stara się naprawiać, zgłasza, sygnalizuje, postuluje.
Ps. Jeżeli w MF nie nastąpi poważna refleksja, to niedługo nie będzie już co naprawiać, nie będzie jak.

Forum, tak myślę, odzwierciedla stan służby. Wszyscy widzimy, że KAS nie działa prawidłowo. ZZ Celnicy PL pierwszy to nagłaśnia i uświadamia decydentów. Jak dotąd w odpowiedzi słyszymy, że nie po to powstał KAS, by teraz np. tworzyć Komendę Glowną.
Sciezka kariery to nasz kolejny, jeden z ważniejszych, postulatów. Coś tu drgnęło w kierunku naprawy, ale na ile poważnie, to zależy od MF. Jeszcze nie oceniam.
W sprawie nowoprzyjmowanych poszła KOLEJNA interwencja do MF, ale jeszcze nie była publikowana. To już chyba czwarta, ponadto mówię o tym w Sejmie na Komisjach. Pretensje @AplikantPL są nietrafione. Zachęcam przede wszystkim do brania spraw we własne ręce, do zaangażowania. Także o tej kwestii nie ja decyduję, ZZ tylko stara się naprawiać, zgłasza, sygnalizuje, postuluje.
Ps. Jeżeli w MF nie nastąpi poważna refleksja, to niedługo nie będzie już co naprawiać, nie będzie jak.
W kwestii młodych b.korzystne by było przejście na system stopni służbowych taki jak w Policji -blacha krecha i piątka od razu,skrócenie ścieżki awansu o dziesięć lat od razu.Po emerytach zostanie masa stopni stanowisk tak że jest co dawać.

Tu tylko chyba konkretna akcja protestacyjna i to szybko może coś zdziała w innym wypadku już po ptakach. Pisma były ale żadnej reakcji, przynajmniej takiej która by świadczyła o działaniach na korzyść środowiska. Może wypada powiedzieć dość?

...Po emerytach zostanie masa stopni stanowisk tak że jest co dawać.
O właśnie, i tu nie koniecznie tak jest. Odchodzą młodsi eksperci więc starsi specjaliści przejmują ich zadania ale nie stanowiska. Rodzi to frustrację i kolejne fale odejść na emerytury.
Do dzisiaj nie przeczytałem nic na temat dodatków które miały być "lepszym rozwiązaniem" od dodatków stażowych 1500 i 2500. Za chwilę przyjdą młodzi ludzie i kto ich będzie uczył fachu i za co?

I chyba ostatnia kwestia co do tytułu tego wątku. Jeżeli to forum umiera to co się dzieje u skarbowców. Tam już mało kto chce się wypowiadać.

Tu tylko chyba konkretna akcja protestacyjna i to szybko może coś zdziała w innym wypadku już po ptakach. Pisma były ale żadnej reakcji, przynajmniej takiej która by świadczyła o działaniach na korzyść środowiska. Może wypada powiedzieć dość?
Zasadnicze pytanie, kto podejmie tą rękawice i będzie chciał walczyć - skoro tyle obecnie postów młodych o tym co się im powinno należeć, co należy zmienić i poprawić to może teraz po czynach ich poznamy a nie tylko po słowach - i proszę nie zarzucać mi jakiejkolwiek złośliwości - chętnie wezmę udział w działaniach i zobaczę ten aktywny udział młodzieży w walce o ICH lepsze jutro - mnie już tylko łączy z tą firmą fundusz socjalny dla emerytów :) i sprawy w Sądzie pracy :).

Nowe pokolenie nie jest pro-związkowe. Słucham ludzi, którzy wstępują do służby i nawet nie myślą o zapisaniu się do związków - nie ważne jakiego.
Teraz jest inna mentalność, tj. "Co da mi związek?".
Nie liczcie na: "Co ja mogę dać związkowi?".

Więc będzie problem i pewnie decydenci na tym skorzystają.
A Ci młodzi ludzie jak będzie im źle, to na pewno w tej służbie nie zostaną. W tej chwili nic ich nie jest w stanie tu zatrzymać.
Ani pensja, ani socjal, ani pseudo kariera z awansami co 5 lat.

Zmienią korporację i tyle. Sam mam 30 lat i już zauważam przepaść w podejściu.

Zasadnicze pytanie, kto podejmie tą rękawice i będzie chciał walczyć - skoro tyle obecnie postów młodych o tym co się im powinno należeć, co należy zmienić i poprawić to może teraz po czynach ich poznamy a nie tylko po słowach - i proszę nie zarzucać mi jakiejkolwiek złośliwości - chętnie wezmę udział w działaniach i zobaczę ten aktywny udział młodzieży w walce o ICH lepsze jutro - mnie już tylko łączy z tą firmą fundusz socjalny dla emerytów :) i sprawy w Sądzie pracy :)
Dopóki zostało trochę starych jeszcze można próbować. Potem chyba już będzie całkowicie po SC. I chyba do tego to zmierza jak wynika z działań ministerstwa fajansu.

Nowe pokolenie nie jest pro-związkowe. Słucham ludzi, którzy wstępują do służby i nawet nie myślą o zapisaniu się do związków - nie ważne jakiego.
Teraz jest inna mentalność, tj. "Co da mi związek?".
Nie liczcie na: "Co ja mogę dać związkowi?".

Więc będzie problem i pewnie decydenci na tym skorzystają.
A Ci młodzi ludzie jak będzie im źle, to na pewno w tej służbie nie zostaną. W tej chwili nic ich nie jest w stanie tu zatrzymać.
Ani pensja, ani socjal, ani pseudo kariera z awansami co 5 lat.

Zmienią korporację i tyle. Sam mam 30 lat i już zauważam przepaść w podejściu.
Niestety ale muszę się zgodzić z Twoją opinią, jest ona rozsądna i nie jest oderwana od rzeczywistości. Fakt że wymagania które stawia służba celno-skarbowa są wysokie i nie przekłada się to na odpowiedni zarobek, jest największym czynnikiem zniechęcającym ludzi do tej pracy. Oprócz tego dochodzą jeszcze te czynniki które Ty wymieniłeś.
Związek Celnicy.pl już od lat domagał się zmiany w polityce kadrowej. Wiadome było wszystkim że stan osobowy w większości to było 50+ oraz, że przyjdzie czas w którym będą kłopoty spowodowane odejściem dobrych, wartościowych i doświadczonych funkcjonariuszy. Niestety ale nic nie zrobiono w tym kierunku, wręcz przeciwnie MF swoimi działaniami cały czas działa na niekorzyść służby, (przykład: choćby w obecnej sytuacji, dzieją się ważne sprawy które będą decydować o naszej przyszłości jak np. art. 15aa, a ja jeszcze nie widziałem żadnej informacji ze strony MF-u czy od Szefa kas, żadnego stanowiska po prostu NIC!!!! Musimy bawić się w dziennikarzy śledczych aby dowiedzieć się czegokolwiek, dlaczego rzecznik nie informuje naszego środowiska o tak ważnych dla nas sprawach) . Nie rozumiem dlaczego w MF-ie dopominanie się o logiczne i merytoryczne zmiany o informację publiczną, jest traktowane jako hejt przeciwko SKAS, (spot stop hejtowi). :unsure:

Pani Magdaleno, czy naprawdę jest to takie trudne żeby wydać polecenie rzecznikowi o informowaniu związków zawodowych w istotnych dla nas sprawach, które przekażą to środowisku celniczemu ???????? Po co jest ten rzecznik, żeby poinformował tylko o przemycie fajek???

Mam bardzo wielką prośbę o zmianę nazwy tego postu .
Zatytułujemy go : Pomagamy KAS .
Forum -umiera jest idiotyczne .
Strona internetowa ZZ Celnicy.pl jest nieśmiertelna !!!!!!!

Nic nie umiera. Faktem jest, że część z nas osiągnęła cel np. w postaci emerytury, inni są trochę zmęczeni tłumaczeniem od 30 lat potrzebą istnienia profesjonalnej, umundurowanej służby celnej a teraz celno - skarbowej.
Ale buduje, jak młody funkcjonariusz przyjęty z początkiem marca 2021 opowiada o związkach zawodowych Celnicy.pl na czele z Panem Siwym..
Nie marnujcie tego dorobku ....bzdurnymi wpisami.
Młodzi naprawdę tu zaglądają ...

Back
Do góry