FORUM UMIERA !!!

• Thread starter Thread starter Guest
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
G

Guest

Gość
TO FORUM UMIERA !!!!! Panie Siwy, codziennie wchodzi tu mnóstwo zolli z nadzieja na zalążek jakieś nadziei, zmian na lepsze - A TU NIC wciąż to samo, ciągle wypowiedź typu ale źle, zróbmy coś itd ... ale żadnych konkretów szczególnie ze strony ZZ.
Mam pytanie czemu przeniósł Pan temat " ZZ robia nas w jajo" do zakładki Komunikaty ZZ ??? - tam nikt nie zagląda bo ma ZZ w d........ - a może chodziło oto by temat umarł śmiercią naturalną - TAK JAK TO FORUM !!!

Jak to dlaczego przeniósł???? przecież tam krytyka, a żeby się wypowiedzieć trzeba się zalogować. A od tego niedaleko, żeby wiedzieć kto się wypowiedział. I Pan Panie Ssiwy ma czelność pluć na koleżanki????? A Pan co robi???? stare dobre esbeckie metody.

czytam tutaj często ocenzurze itp.
Ludzie, jaka cenzura? Przecież Wasze posty często przenoszone są albo na forum konkretnej izby, albo w inne miejsce.

Gdyby komus nie podobały się Wasze wpisy to:
1) zostałyby usunięte (jeżeli uważacie, że tak jest, to poszukajcie swoich postów poprzez wyszukiwarkę)
2) autor/komp dostałby bana i byłoby po zawodach

PS Ja nie byłbym taki cierpliwy.
IF po kilku krytycznych wpisach zlikwidowała księgę gości i od tamtej pory ma wszystkich w d....

Jak to dlaczego przeniósł???? przecież tam krytyka, a żeby się wypowiedzieć trzeba się zalogować. A od tego niedaleko, żeby wiedzieć kto się wypowiedział.
Nietrafna uwaga. Bez rejestracji są identyczne możliwości zidentyfikowania piszącego, jeżeli jest tylko taka potrzeba. Naprawdę nie ma żadnej różnicy.

Odpowiadając na pytanie wyjaśnić należy, że posty są przenoszone często. W tym przypadku gdy temat stał się de facto tematem lokalnym postanowiłem go przenieść, albo do Katowic albo do zakładki ZZ, padło na zakładkę ZZ.

Aby przeciąć wszelkie bezpodstawne podejrzenia, napiszę dzisiaj do admina aby zdjął rejestrację w dziale "Informacje i Komunikaty ZZ"

I Pan Panie Ssiwy ma czelność pluć na koleżanki?????
Nie pluję na żadne koleżanki, a jedynie piszę prawdę i przedstawiam fakty o niegodnych związkowca poczynaniach przewodniczącej Federacji

Jak to dlaczego przeniósł???? przecież tam krytyka, a żeby się wypowiedzieć trzeba się zalogować. A od tego niedaleko, żeby wiedzieć kto się wypowiedział. I Pan Panie Ssiwy ma czelność pluć na koleżanki????? A Pan co robi???? stare dobre esbeckie metody.

Jak ci niepasuje to idx na forum iwony fołyty

No dobra cenzury nie ma ale posty sa KASOWANE! Jak zwał tak zwał ale efekt ten sam. Adminowi portki drżą i EDYTUJE!

To forum naprawdę umiera, gdyż 90% zaczętych wątków dotyczy jednego- naboru do służby i procedury z tym związanej / np. nabór , testy , rozmowa kwalifikacyjna , rekrutacja , matryce ravena itp , itd /. Czy nie można by stworzyć jednego wątku dotyczącego wszelkiej rekrutacji i całej procedury z tym związanej? Administrator mógłby stworzyć jeden wątek i przenosić tam wszystkie nowo zaczęte wątki związane z rekrutacją!!!
Poza tym uważam że większość wpisów i odpowiedzi dotyczących rekrutacji forumowicze powinni sobie przesyłać na priv , a nie zaśmiecać forum!!!

Czasy się zmieniają... przez ostatnie lata pisano tu głównie o emeryturach. Teraz tylko o naborach i problemach młodych funkcjonariuszy. Jest nadzieja, że służba nie umrze śmiercią naturalna. Tylko młodzi potrzebują realnego wsparcia ZZ.

Czasy się zmieniają... przez ostatnie lata pisano tu głównie o emeryturach. Teraz tylko o naborach i problemach młodych funkcjonariuszy. Jest nadzieja, że służba nie umrze śmiercią naturalna. Tylko młodzi potrzebują realnego wsparcia ZZ.
ZZ to nie jest jakiś mityczny "ktoś" - ZZ to my wszyscy - chcesz coś zmienić lub poprawić to działaj.
Nikt za nas "emerytów" nic tutaj nie zrobił - zrobiliśmy to sami wspólnymi siłami i dzięki Bogu trafił się nam taki przywódca jak Sławek, który to wszystko poprowadził i który sam zapłacił za to najwyższą cenę - jeśli jesteś gotowy na takie działania to nie zwlekaj - mityczny ZZ potrzebuje młodych prężnych działaczy - może Ty nim będziesz (y)

ZZ to nie jest jakiś mityczny "ktoś" - ZZ to my wszyscy - chcesz coś zmienić lub poprawić to działaj.
Nikt za nas "emerytów" nic tutaj nie zrobił - zrobiliśmy to sami wspólnymi siłami i dzięki Bogu trafił się nam taki przywódca jak Sławek, który to wszystko poprowadził i który sam zapłacił za to najwyższą cenę - jeśli jesteś gotowy na takie działania to nie zwlekaj - mityczny ZZ potrzebuje młodych prężnych działaczy - może Ty nim będziesz (y)
No ale przecież obecnie jest wybrany zarząd.
Mlodzi zgłaszają problemy, proponują konkretne rozwiązania. Z tego co wiem odwołano egzaminy, które miały być w najbliższych dniach, a kończy im się służba przygotowawcza. Minął rok, sytuacja się powtarza a nikt nic z tym nie robi.

Chyba starczy tych zespołów, komisji... czas na realne działania. Skoro można przyjść osoby bez ZKZ i egzaminu języka z Urzędu Skarbowego, to można też to odpuścić funkcjonariuszom, którzy dwa lata nienagannie służą. Na dodatek można tu przeczytać, że w naborach pomijane są niektóre etapy. Jedni muszą wszystko w inni nic?

Mlodzi zgłaszają problemy, proponują konkretne rozwiązania. Z tego co wiem odwołano egzaminy, które miały być w najbliższych dniach, a kończy im się służba przygotowawcza. Minął rok, sytuacja się powtarza a nikt nic z tym nie robi.

Chyba starczy tych zespołów, komisji... czas na realne działania. Skoro można przyjść osoby bez ZKZ i egzaminu języka z Urzędu Skarbowego, to można też to odpuścić funkcjonariuszom, którzy dwa lata nienagannie służą. Na dodatek można tu przeczytać, że w naborach pomijane są niektóre etapy. Jedni muszą wszystko w inni nic?
Nawet nie trzeba odpuszczać, można to zrobić zgodnie z ustawą tyle, że zdalnie. Narzędzia są: Atena i kurs językowy zakończony egzaminem. Tylko brak jest dobrej woli decydentów. Inne konkurencyjne służby zadbały o swoich funkcjonariuszy w służbie przygotowawczej...

Jest wybrany i działa - także w wymienionych sprawach!
Nie dociera do ciebie, że całe "dziadostwo" nie jest pomysłem, a tym bardziej winą ZZ (przynajmniej tego) ?!
ZZ nie są i nigdy nie były "partnerem" dla przełożonych, nie masz więc prawa mieć pretensji o to, że coś się
nie udaje ZZ, zwłaszcza w kontekście doprowadzenia do paru sukcesów właśnie przez ten!

O emeryturach dla nas była mowa, gdy się przyjmowałem w latach 90-tych - a udało się po ćwierć wieku.
Skoro uważasz, że związek działa źle, to nie czekaj i pokaż jak ma to robić dobrze !!!
Niejeden z nas przewalczył cały okres swej służby, by inni mieli lepiej - i mają lepiej ci inni, zaś często tym
walczącym nie udało się "załapać" na nic, z czego ty korzystasz.

Czytam to i wierzyć mi się nie chce! Jak to wygodnie ,siedząc za biurkiem wnosić genialne projekty i pomysły ! Jedynie słuszne idee.Krytykować . Dokopać .Wykpić.Dzięki S.Siwemu jest Z Z Celnicy.Jest Forum,na którym można czasami pleść różne bzdury.Jednak mam pytanie- kto z nas/poza Zarządem/ odważa się ,stanąć przed Dyrektorem,Ministrem ,przed dziennikarzami i walczyć o celnych.Wszystkich celnych ,z twarzą ,nazwiskiem i imieniem?Ilu jest takich odważnych by postawić własną pracę dla dobra kolegów?Jest mi przykro ,gdy są ludzie myślący ,że im wszystko się należy.,,Młodzi zgłaszają problemy, proponują konkretne rozwiązania,,- i szukają murzyna do roboty?Dlaczego sami nie wezmą się do działania?!Proszę pokażcie co potraficie. Kończąc ,nie mogę nie przeprosić Pana Sławka Siwego ,za niektórych kolegów .Wyobrażam sobie jak gorzką zapłatą za cały wysiłek jest lektura takich wypowiedzi./Co do działań-gdy był protest w Warszawie ,Związek załatwił autokar i bus,było chętnych około 100 osób w bojowych nastrojach.Gdy doszło do wyjazdu ,nagle wiadomości jak z podstawówki-żona nie pozwala,żle się czuję,dziecko chore itp,itd Z SETKI CELNYCH ZOSTAŁO OKOŁO 40 OSÓB! Za to po powrocie wszyscy pytali : i jak było? Byli gliniarze,spisywali was?Ech.... Panie Sławku dziękuję za wszystko co Pan zrobił i co Pan robi dla młodych i emerytów-dla nas wszystkich!

Już atak...
Ja nie krytykuję Pana Sławka ani ZZ. Bardzo dobrze, że związek był wytrwały i wywalczył emerytury. Czas idzie do przodu: teraz trzeba pomóc młodym. Pisanie pism i zgłaszanie ich problemów do Szefa KAS nie przeszkodzi w niczym.
Wystarczy spojrzeć jak obecnie szkolenia prowadzone są w innych służbach czy uczelniach. Ludzie bronią dyplomy magisterskie. W SG po 2 miesiącach ludzie wychodzą jako kaprale. W Policji szkolenie trwa jeszcze krócej. U nas KSS miało rok i nic nie zrobiło.

Ścieżka kariery to teraz powinien być priorytet dla ZZ. Żeby tu wreszcie było normalnie...

To forum naprawdę umiera, gdyż 90% zaczętych wątków dotyczy jednego- naboru do służby i procedury z tym związanej / np. nabór , testy , rozmowa kwalifikacyjna , rekrutacja , matryce ravena itp , itd /. Czy nie można by stworzyć jednego wątku dotyczącego wszelkiej rekrutacji i całej procedury z tym związanej? Administrator mógłby stworzyć jeden wątek i przenosić tam wszystkie nowo zaczęte wątki związane z rekrutacją!!!
Poza tym uważam że większość wpisów i odpowiedzi dotyczących rekrutacji forumowicze powinni sobie przesyłać na priv , a nie zaśmiecać forum!!!
Zmiana pokoleniowa na forum też,nowi ludzie nowe tematy.

..Takie tam"

Osobiście próbowałem namówić młodych, którzy przyszli 5 lat temu do służby, do wstąpienia do związku oraz uczestnictwa w działalności związkowej. Chcieliśmy stworzyć właśnie taką ,, młodzieżówkę" , oczywiście z racji wieku i doświadczenia nikt nie chciał ich wypuszczać na głęboką wodę, mieli chodzić z nami na spotkania z Dyrektorem , Naczelnikiem i przysłuchiwać się , oswajać, nabierać doświadczenia i przełamać lęk przed przełożonymi.
Tak jak pisze digital411 zmiana pokoleniowa, nowi ludzie, nowe tematy i problemy, do związku owszem się zapisali lecz już nikt nie wyraził ochoty na aktywną działalność.
Próbowałem również aktywować ,,średniaków" którzy nie byli w żadnym związku, też nie było chętnych.
Wreszcie ostanie nabory i też cisza.
I teraz można sobie zadać pytanie jaka Was- młodzi czeka przyszłość w tej instytucji gdzie związki skarbowe będą rządzić i ich problemy będą najważniejsze a mundurowe nie. Jeszcze chwila i nie będzie nikogo ze starych i zostaniecie sami ze sobą i co wtedy?

..Takie tam"

Osobiście próbowałem namówić młodych, którzy przyszli 5 lat temu do służby, do wstąpienia do związku oraz uczestnictwa w działalności związkowej. Chcieliśmy stworzyć właśnie taką ,, młodzieżówkę" , oczywiście z racji wieku i doświadczenia nikt nie chciał ich wypuszczać na głęboką wodę, mieli chodzić z nami na spotkania z Dyrektorem , Naczelnikiem i przysłuchiwać się , oswajać, nabierać doświadczenia i przełamać lęk przed przełożonymi.
Tak jak pisze digital411 zmiana pokoleniowa, nowi ludzie, nowe tematy i problemy, do związku owszem się zapisali lecz już nikt nie wyraził ochoty na aktywną działalność.
Próbowałem również aktywować ,,średniaków" którzy nie byli w żadnym związku, też nie było chętnych.
Wreszcie ostanie nabory i też cisza.
I teraz można sobie zadać pytanie jaka Was- młodzi czeka przyszłość w tej instytucji gdzie związki skarbowe będą rządzić i ich problemy będą najważniejsze a mundurowe nie. Jeszcze chwila i nie będzie nikogo ze starych i zostaniecie sami ze sobą i co wtedy?
No z siłą tych związków tzw skarbowych to bym nie przesadzał.....machanie kijkiem (nawet nie szabelką):coffee:

Nie siałbym defetyzmu, ten temat rozpoczął gość w 2007 roku, dziś mamy 2021 r. - a forum, dalej istnieje tak jak istnieć będą związki zawodowe. Ludzie się rodzą i umierają a zakłady pracy , zz, itp dalej istnieją i będą istnieć, tylko ich rodzaj i forma ulegnie zmianie z duchem czasu. Czy ta zmiana będzie lepsza czy gorsza - po prostu czas pokarze. :giggle::giggle::giggle:

Już atak...
Ja nie krytykuję Pana Sławka ani ZZ. Bardzo dobrze, że związek był wytrwały i wywalczył emerytury. Czas idzie do przodu: teraz trzeba pomóc młodym. Pisanie pism i zgłaszanie ich problemów do Szefa KAS nie przeszkodzi w niczym.
Wystarczy spojrzeć jak obecnie szkolenia prowadzone są w innych służbach czy uczelniach. Ludzie bronią dyplomy magisterskie. W SG po 2 miesiącach ludzie wychodzą jako kaprale. W Policji szkolenie trwa jeszcze krócej. U nas KSS miało rok i nic nie zrobiło.

Ścieżka kariery to teraz powinien być priorytet dla ZZ. Żeby tu wreszcie było normalnie...
ATAK ?!
Weź przestań !!
Jeśli twierdzisz, że ty nie krytykujesz, to ja mam obowiązek cię poinformować o konieczności głębszego
przemyślenia przez ciebie wypowiedzi przed ich zatwierdzeniem, gdyż są one odbierane inaczej.

Niestety, wypisywane przez ciebie żale, powinności i potrzeby - skądinąd wszak słuszne i właściwe - są
aż tak bardzo oczywiste, że nawet "wrogom" nie trzeba tego tłumaczyć.
Zatem też "pisma", pisze się nie w celu uświadomienia doskonale poinformowanych decydentów, lecz
zabezpieczenia formalnego - istniejących postulatów i ewentualnego wskazania dowodów np. - osobom
niezorientowanym (społeczeństwu).

Skoro i ty i ja wiemy co być powinno i jakie istnieją problemy i priorytety, to wie o tym cała reszta ludzi
bezpośrednio związanych! Problemem nie jest tu niewiedza, lecz znalezienie sposobu na przełamanie
sprzeciwu i oporu decydentów, przed naprawą i praktycznym "zniesieniem niewolnictwa" w całej naszej
organizacji. Wiedząc to, nikt zorientowany nie będzie słuchał, wręcz do znudzenia wciąż powtarzanych
celów - "co powinno" - bo rodzi to tylko złość i frustrację i to nie tylko "odbiorców" ale w konsekwencji
też "nadawców". Natomiast dowolny pomysł "jak zadziałać" - owszem - może być boleśnie wyśmiany
przez niedojrzałych prostaków, będąc jednak najgłupszym na świecie pomysłem, ma szansę stanowić
choćby inspirację dla wciąż działających ...

ATAK ?!
Weź przestań !!
Jeśli twierdzisz, że ty nie krytykujesz, to ja mam obowiązek cię poinformować o konieczności głębszego
przemyślenia przez ciebie wypowiedzi przed ich zatwierdzeniem, gdyż są one odbierane inaczej.

Niestety, wypisywane przez ciebie żale, powinności i potrzeby - skądinąd wszak słuszne i właściwe - są
aż tak bardzo oczywiste, że nawet "wrogom" nie trzeba tego tłumaczyć.
Zatem też "pisma", pisze się nie w celu uświadomienia doskonale poinformowanych decydentów, lecz
zabezpieczenia formalnego - istniejących postulatów i ewentualnego wskazania dowodów np. - osobom
niezorientowanym (społeczeństwu).

Skoro i ty i ja wiemy co być powinno i jakie istnieją problemy i priorytety, to wie o tym cała reszta ludzi
bezpośrednio związanych! Problemem nie jest tu niewiedza, lecz znalezienie sposobu na przełamanie
sprzeciwu i oporu decydentów, przed naprawą i praktycznym "zniesieniem niewolnictwa" w całej naszej
organizacji. Wiedząc to, nikt zorientowany nie będzie słuchał, wręcz do znudzenia wciąż powtarzanych
celów - "co powinno" - bo rodzi to tylko złość i frustrację i to nie tylko "odbiorców" ale w konsekwencji
też "nadawców". Natomiast dowolny pomysł "jak zadziałać" - owszem - może być boleśnie wyśmiany
przez niedojrzałych prostaków, będąc jednak najgłupszym na świecie pomysłem, ma szansę stanowić
choćby inspirację dla wciąż działających ...
Czy ONI wiedzą, to nie byłbym taki pewny.

Back
Do góry