Agata Flis
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 862
są zarobieni pilnowaniem abyśmy wszystko dobrze w Sykap-ie wpisywali, bez zbędnej zwłoki !!!Raczej NIE SŁUŻĄ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
są zarobieni pilnowaniem abyśmy wszystko dobrze w Sykap-ie wpisywali, bez zbędnej zwłoki !!!Raczej NIE SŁUŻĄ
Żadnej pomocy ze strony Wydziału Kadr nie otrzymałem. Całą wiedzę czerpie z tego wątku tutajpowyższe pokazuje jak działy kadr służą pomoca odchodzącym na emeryturę.
Sorry, a czy możemy zrobić to samo na 15a już teraz razem za okres od 2017 r. (po ucywilnieniu) do dzisiaj ???Dziękuję za odpowiedź.
Sorry, a czy możemy zrobić to samo na 15a już teraz razem za okres od 2017 r. (po ucywilnieniu) do dzisiaj ???Tak, będziesz mógł na podstawie art. 15 AA doliczyć te lata po 1,3%. Gdybyś w tych latach był: ślusarzem, tokarzem, nauczycielem, lekarzem, itp. też byś doliczył sobie za te lata 1,3% za rok.
Ci co wnioskują co kwartał odeszli na podstawie art. 15. Praca na emce procentuje im cały czas do 75%, natomiast nie otrzymają emerytury powszechnej.Sorry, a czy możemy zrobić to samo na 15a już teraz razem za okres od 2017 r. (po ucywilnieniu) do dzisiaj ???
Dziwne, że nie oddzielnego wątku na ten temat...ponoć byli żołnierze i straż więzienna wnioskuje o przeliczanie emki co kwartał.
15aCześć, proszę o info z którego artykułu należy przejść na emkę mundurową, żeby jeszcze później skorzystać z zusowskiej?
Wszystko się może zdarzyć, nawet to że rok budżetowy trwa do 28 lutego następnego rokuSłyszałam dzisiaj od znajomego policjanta, że kierownictwo im przekazało informację, że wzrost kwoty bazowej o 7.8% ma być od kwietnia 2023, a waloryzacja jakoś podzielona miesiącami. Ma to ponoć zniechęcić od odejść na emeryturę. Ktoś z was słyszał takie nowiny i czy to w ogóle możliwe, skoro obecna kwota bazowa obowiązuje do 28 lutego 2023?
Czy potwierdzacie tę informację? Podobno ZUS wypłaca za cały miesiąc, w ZER jest inaczej?Emerytura będzie liczona od lutego, tzn. za luty proporcjonalnie do ilości dni, w trakcie których będziesz na emeryturze.
ZUS co do zasady też nie wypłaci za cały miesiąc. Wypłata emerytury z ZUS za cały miesiąc jest jednak możliwa w pewnych sytuacjach, dotyczy to np. nauczycieli:Czy potwierdzacie tę informację? Podobno ZUS wypłaca za cały miesiąc, w ZER jest inaczej?
Kwestia dosyć subiektywna - sam musisz rozważyć swoje preferencje.Koledzy i koleżanki, z upływem którego dnia miesiąca lutego 2023 r. jest najkorzystniej pod względem urlopu zwolnić się ze służby? ...
Odchodząc w lutym przysługuje Ci urlop za 2 przepracowane miesiące. Czyli 5 dni wypoczynkowego (26:12 = 2,17 x 2 miesiące = 4,34 ~5 dni urlopu) i 2 dni dodatkowego (10:12 = 0,83 x 2 miesiące = 1,66~2 dni urlopu). Razem 7.Koledzy i koleżanki, z upływem którego dnia miesiąca lutego 2023 r. jest najkorzystniej pod względem urlopu zwolnić się ze służby? Jak liczony jest ten proporcjonalny urlop za cały styczeń i choćby 1 dzień lutego? Który dzień byście wybrali lub już wybraliście: 1, 7, 14 czy 21 lutego tak by jak najszybciej cieszyć się emeryturą i skorzystać max z urlopu przysługującego na 2023 r.?? Na jakie inne jeszcze kwestie należy zwrócić uwagę wybierając datę odejścia? Jeśli ktoś już pytał kiedyś o to to sorry ale nie znalazłem
Co to mogłoby oznaczać dla ludzi odchodzących na emeryturę w lutym 2023?Słyszałam dzisiaj od znajomego policjanta, że kierownictwo im przekazało informację, że wzrost kwoty bazowej o 7.8% ma być od kwietnia 2023, a waloryzacja jakoś podzielona miesiącami. Ma to ponoć zniechęcić od odejść na emeryturę. Ktoś z was słyszał takie nowiny i czy to w ogóle możliwe?
To, że emerytury będą niższe ..Co to mogłoby oznaczać dla ludzi odchodzących na emeryturę w lutym 2023?
dzięki. Twoje obliczenia pokrywają się z moimiOdchodząc w lutym przysługuje Ci urlop za 2 przepracowane miesiące. Czyli 5 dni wypoczynkowego (26:12 = 2,17 x 2 miesiące = 4,34 ~5 dni urlopu) i 2 dni dodatkowego (10:12 = 0,83 x 2 miesiące = 1,66~2 dni urlopu). Razem 7.
Zawsze taka możliwość istnieje i będą tak gadać i pisać choćby tylko po to by część ludzi odwieść od zamiaru przejścia na emkę jeszcze w lutym 2023 r. Spokojnie, waloryzacja emerytury w 2023 r. częściowo to zrekompensuje. Ja już się przyzwyczaiłem, że ten rząd dyma nas jak tylko potrafi więc wolę być dymany jako emeryt Ale to by też oznaczało, że Ci co zostaną w służbie nie bedą mieć pełnej podwyżki od stycznia 2023 r. a to może tych co zostaną permanentnie wkur*ićCo to mogłoby oznaczać dla ludzi odchodzących na emeryturę w lutym 2023?