szału nie ma, pojechało się na policji i brudzińskimTrwało to długo ale doczekaliśmy się , to element który spowoduje znormalnienie służby.Podziękowania dla Przewodniczącego-żelazna konsekwencja dała wyniki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
szału nie ma, pojechało się na policji i brudzińskimTrwało to długo ale doczekaliśmy się , to element który spowoduje znormalnienie służby.Podziękowania dla Przewodniczącego-żelazna konsekwencja dała wyniki
Dokładnie tak. Nie uzyskaliśmy niczego więcej niż chciała policja i pozwolił MB. Gdyby nie oni niczego by nie było. Dalej mamy 5 lat i szykany gdzie tylko można.szału nie ma, pojechało się na policji i brudzińskim
Czy byłeś funkcjonariuszem czy cywilnum pracownikiem i umowę o pracę?Byłem cywilem jak pozostali z UKS. Pracowałem w s.n.p zwanym póżniej Dozorem. Lata policyjne to mam chyba 9, ale nie zaliczają nam lat przed mianowaniem.
Bez względu na wszystko nie mamy 55 i to wielki silces. Ale to że jesteśmy w systemie zaopatrzeniowym mundurowym to zasługa Sławka i postawy środowiska.Dokładnie tak. Nie uzyskaliśmy niczego więcej niż chciała policja i pozwolił MB. Gdyby nie oni niczego by nie było. Dalej mamy 5 lat i szykany gdzie tylko można.
Ale powolutku, myślę że dojdziemy do normalności.
Wyjaśnień od człowieka który ma "łaciński" bełkot w stopce - naprawde nie potrzebuje. Łaciny uczyłem się od liceum i nie potrzebuję tłumacza google.
Tak właśnie brzmi dosłowny przekład! Skoro zaś masz wątpliwości, to Ci wyjaśnię, iż większości dawnych
"złotych myśli", przysłów i powiedzeń - zwłaszcza łacińskich - nadano historycznie kontekst, którego
tłumacz google nie jest w stanie "ogarnąć" ...
Skoro znasz łacinę, to twoje pytanie było czystą prowokacją wobec Kolegi @Grim'a ...Wyjaśnień od człowieka który ma "łaciński" bełkot w stopce - naprawde nie potrzebuje. Łaciny uczyłem się od liceum i nie potrzebuję tłumacza google.
Byłem cywilem jak pozostali z UKS. Pracowałem w s.n.p zwanym póżniej Dozorem. Lata policyjne to mam chyba 9, ale nie zaliczają nam lat przed mianowaniem.
Chyba z niewieloma kolegami rozmawiałeś. Duża część chce wrócić do munduru. Na przykład ja .W rozmowie z kolegami "ucywilnionymi" nikt nie chce wracać do munduru. Po porostu wolą brać emeryturę i dalej pracować. tego MF chyba nie przewidział. Kochana Motywacja wiem że Cię obdarto z munduru, i masz żal ( rozumiem ) ale masz już EMERYTURĘ i dalej pracujesz , prawda ? Przy wsparciu związków i Sławka wywalczymy należne nam lata wcześniejsze i dla Ciebie i dla pozostałych w mundurze . Twoje posty są dla mnie demotywujące.
W rozmowie z kolegami "ucywilnionymi" nikt nie chce wracać do munduru. Po porostu wolą brać emeryturę i dalej pracować. tego MF chyba nie przewidział. Kochana Motywacja wiem że Cię obdarto z munduru, i masz żal ( rozumiem ) ale masz już EMERYTURĘ i dalej pracujesz , prawda ? Przy wsparciu związków i Sławka wywalczymy należne nam lata wcześniejsze i dla Ciebie i dla pozostałych w mundurze . Twoje posty są dla mnie demotywujące.
Oczywiście przykre. A co mają powiedzieć funkcjonariusze celni, którzy najgorsze lata spędzili na granicy, i którym (o ironio) brakuje niespełna kilkadziesiąt dni do nieszczęsnych 5 lat tzw. zadań policyjnych?
to nie czytaj a do munduru mam zamiar wrócićTwoje posty są dla mnie demotywujące.
15a nie może poczekać ponieważ Policja teraz walczy o 15a, jeśli się nie przyłączymy i nie poprzemy to będzie poważny błąd. O resztę oczywiście też należy walczyć.Dla mnie są teraz dwie najważniejsze sprawy do załatwienia - powrót do pracy wszystkich zwolnionych oraz zniesienie 5 lat. 15a może poczekać. Cat ma rację trzeba zadbać o tych co nie mają nic.
Standby2po części masz rację,Powiem tak..................będzie to zła wiadomość jak mniemam no ale..............UKS zostały wcielone niewątpliwie wbrew jej woli. W wartościowaniu gros z Nich załapało się na młodszych ekspertów gdzie celnik nie miał najmniejszych szans... Większość z Nich nie była na zasadniczym kursie celnym. Są celnikami. Ja pracowałem na granicy /lotnisko/......musiałem odbyć zasadniczy kurs celny, byłem "czeladnikiem"- miałem doświadczonego opiekuna, musiałem zdać egzamin........a Oni? Nic! Dzisiaj ci dyletanci są moimi przełożonymi i Waszymi także.......Nie mają bladego pojęcia co z czym, po co i na co? Organizują idiotyczne akcje niczemu nie służące................Dramat! Ważne, że są w ich mniemaniu potrzebni. Ale tylko w ich mniemaniu. Gros z Nas za chwilę odejdzie.....to normalne. Stworzyli dziwoląga w postaci emerytury z dwóch emerytur. Ja na tym zyskam niebotycznie...........i nie tylko ja. czy to jest normalne?! Nie będę musiał dorabiać - jak większość emerytów. Tutaj tkwi problem. Kto qrwa to wymyślił?! Powiedz mądralo jeden z drugim i podaj nazwisko tego, który za tym stoi.
Ten dziwoląg był już wcześniej w ustawie o FUS, nim jeszce byliśmy w systemie zaopatrzeniowym. Rząd chyba zorientował się, że jest to bardzo korzystne dla funkcjonariuszy i wielu zechce z tej opcji skorzystać(u nas już są osoby, które w to weszły), dlatego zapowiada zmianę - art.15a, pod którą oczywiście musimy być włączeni i będziemy w tym kierunku działać, bo gro osób, nie chce czekać na drugą emkę, tylko woli mieć maxa lub większą mundurową i już odejść.Stworzyli dziwoląga w postaci emerytury z dwóch emerytur. Ja na tym zyskam niebotycznie...........i nie tylko ja. czy to jest normalne?! Nie będę musiał dorabiać - jak większość emerytów. Tutaj tkwi problem. Kto qrwa to wymyślił?! Powiedz mądralo jeden z drugim i podaj nazwisko tego, który za tym stoi.