rybko - pogłębione "wiwisekcje" mnie nie interesują bo to zwykłe marnowanie czasu.
intelektualne dreptanie w miejscu i konkurs kto lepiej napisze mnie nie rajcuje.
co do wątku emerytur trzeba było mnie wesprzeć - tylko tyle.
temat wciąż otwarty, może coś konstruktywnego zaproponujesz.
cytat jak rozumiem nie miał być autoironią, pozdrawiam.
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !
Ostro (choć grzecznie) wyszydziłeś moje słowa tyle, że merytorycznie "pognałeś w las".
Zarzucasz mi brak wsparcia, a czym innym było pytanie zawarte w tamtym poście?!
Proszę bardzo - wesprę - ale zainicjuj sprawę czymś nowym, jakimś rzeczywistym pomysłem.
Nie wystarczy "wykopać" temat i chcieć, by ktoś się nim zajął, bo jak na razie przypomniałeś jedynie to, o czym wszyscy wiemy, że jest to temat ważny. Rzuć chociaż byle czym, także szalonym pomysłem, jakimś "haczykiem", a nawet absolutnym przeciwieństwem, które pozwolą na twórcze skojarzenia i rozwinięcie tematu.
Jeżeli będziesz twierdził, że coś takiego zrobiłeś, to Ci odpowiem: ja tego "nie czuję". Nie poczuli tego także inni, dlatego temat się nie rozwija w pożądanym przez ciebie kierunku. Przecież Ty nawet nie sprecyzowałeś
o jakim kierunku myślisz!
Rzuciłeś w jakimś poście "... proponuję pospolite ruszenie", tylko ku czemu, w jaki sposób, z czym mamy się ruszyć ?? Nie pisz tylko, że z akcją "CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !", bo to od lat jest dla mnie oczywiste i angażuję się w tym nieustannie, rozszerzając nawet zakres tego o "SKARBOWCU, ZADEKLARUJ SIĘ !!"
Wprawdzie nie może to być, z oczywistych przyczyn, odnośnikiem do emerytur, ale też nic innego, a ważnego nie proponujesz.
Jak na razie, ja żadnego nowego pomysłu w temacie emerytur nie mam, chociaż jestem żywo zainteresowany. Zobowiązuję się jednak do wsparcia Ciebie, daj mi tylko jakąś nową "pożywkę", od której będę mógł zacząć. Nie mogą to być (jak dotąd) trywialne hasła, ogólniki i pobożne życzenia, bo każdy wie jak być powinno, a problem mamy w tym, JAK do tego doprowadzić.
ps: Twój post w odpowiedzi jak najbardziej dowodzi, że identyfikujesz się z rzeczonym cytatem.