Przepraszam Cię Falcon, trochę mnie poniosło(zwłaszcza z rozumem) ale swoim "zachowawczym" wpisem (z pewną panią w tle) lekko podniosłeś mi ciśnienie, raz jeszcze sorki
Spoko Rysio-rozumiem. Mam tak samo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Przepraszam Cię Falcon, trochę mnie poniosło(zwłaszcza z rozumem) ale swoim "zachowawczym" wpisem (z pewną panią w tle) lekko podniosłeś mi ciśnienie, raz jeszcze sorki
Nie wolno nikogo obrażać. MF też to forum czyta i następnie tak z Nami rozmawiają jak my piszemy. Albo piszemy konstruktywine i podejście jest rzeczowe albo wrogość tworzy wrogość. Moim zdaniem MF oczekuje partnera silnego jakim jest zz Crlnicy.pl a nie bandy krzykaczy którzy na forum obrażają i wyzywają. Dlatego nie zgadzam się na inwektywy. Pozdrawiam.
W życiu pewne zachowania ludzi należy nazywać po imieniu, bo osoby tak się zachowujące myślą, że nic złego nie robią, ale bez inwektyw, bez używania słów powszechnie uważanych za obelżywe.
...
co do lżenia - ok
ale obrażanie się - to przesada
kto sieje wiatr zbiera burzę
a już "MF oczekuje partnera silnego jakim jest zz Crlnicy.pl" - to pojechałeś
dla mb zz który zrzeszał ponad 30% funków to "marginalna grupa roszczeniowców"
jak ktoś używa takiego języka, to ja nie będę twierdził, że to tylko deszcz pada
i ci i poprzednicy nie rozumieli co to kompromis, konsensus
chyba że na ich warunkach
oni rozumieją tylko język siły
i tylko z silnymi się liczą - vide ostatni protest w sejmie
(...) Wobec powyższego, uprzejmie wyjaśniam, że funkcjonariusz Policji, który przed przyjęciem do tej służby pełnił służbę w Służbie Celnej, do której został mianowany po dniu 14 września 1999 r. lub którego stosunek pracy został przekształcony w stosunek służbowy na podstawie art. 22b ustawy z dnia 24 lipca 1999 r. o Służbie Celnej lub art. 99 ustawy z dnia 27 sierpnia 2009 r. o Służbie Celnej, będzie miał zaliczony do wysługi emerytalnej okres służby w Służbie Celnej od dnia mianowania, a tym samym okres ten zostanie zaliczony do wymaganego okresu służby, od którego zależy nabycie uprawnień do emerytury z zaopatrzenia emerytalnego (po przedstawieniu aktu mianowania).
...
...
Lata służby w takim razie mamy od 01.07.2000 r do dnia w którym banas zlikwidował Służbę Celną tj. 28.02.2017 r ( 16 lat i 8 miesięcy ).
A może ktoś już dostał mianowanie do tej nowej służby celno syfiastej.
Jakubek40. Jest na ten temat szeroko na stronie ZER MSWiA . Zobacz tutaj, nie czytałem ale po samym tytule wydaje się, że coś znajdziesz http://zer.mswia.gov.pl/zer/informa...ncistow-osiagajacych-dodatkowe-przychody.html
Ps. A co z latami przed 1999? Złożyłeś odwołanie? Jeżeli nie, to proszę o kontakt. Chciałbym przeprowadzić kilka pilotażowych procesów o te lata wcześniejsze. Na razie jest jedno takie odwołanie do Sądu, które wspomagamy.
Dolicz do tego jeszcze MON, mi na razie wychodzi jakieś 2 tyś. No chyba że policjanci wywalczą likwidacje art. 15a.
Dlaczego od 2019? Jest jakieś nowe rozporzadzenie?Do emerytury mundurowej od 2019 zaliczają wojsko. Ktoś wie jaki przelicznik ? Czy liczy się do zadań policyjnych. Osoby które załatwiały emki muszą przedstawić zaświadczenie z WKU ( jeżeli służba to jest kolejne 5,2%).