Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Przychodzą z zusu odpowiedzi, w skrócie że zus nie jest władny ustalać wymiar emerytury na podstawie ustawy zaopatrzeniowej tylko z ustawy o emeryturach i rentach z któregoś tam i dołączony jest formularz że wyliczą podstawę ale wedle ustawy o emeryturach i rentach zusowskich.
i co dalej z tym robimy...?
Osobiście uważam że dostaniemy tak jak napisał rząd w swoim stanowisku,bo gdyby było inaczej to do końca kadencji ludzie się zorientują że definitywnie zamienili siekierkę za kijek we wszystkich dziedzinach nie tylko celnictwa i będzie to ostatnia kadencja pis ever.
W sądach nie maja większych szans indywidualne pozwy zadziała statystyka sama dodając że sędziowie mają mocno z górki na pis.
Czas oczekiwania do końca tego roku wcześniej uważam za szybko z sądami.
mysle, ze zazalenie na bezczynnosc organu, tzn ZER, macie inne pomysly?i co dalej z tym robimy...?
dostales zawiadomienie o przekazaniu wniosku do ZUS, czy odpowiedz-decyzje odmowna? To dwie rozne sprawy. Jesli nie wnioskujesz o emeryture z ZUS to po co przekazuja do ZUS? Dlaczego uwazasz, ze ZER musial przekazac? Przekazanie do ZUS jest bezprawne, nie tego dotyczyl wniosek. Moim zdaniem powinien wydac postanowienie o uznaniu sie za niewlasciwy. Lub wydac dec. odmowna.ZER zrobił to co musiał. Dostałem odpowiedź. Odmowną - przekazanie sprawy do ZUS.
dostales zawiadomienie o przekazaniu wniosku do ZUS, czy odpowiedz-decyzje odmowna? To dwie rozne sprawy. Jesli nie wnioskujesz o emeryture z ZUS to po co przekazuja do ZUS? Dlaczego uwazasz, ze ZER musial przekazac? Przekazanie do ZUS jest bezprawne, nie tego dotyczyl wniosek. Moim zdaniem powinien wydac postanowienie o uznaniu sie za niewlasciwy. Lub wydac dec. odmowna.
Dokładnie. Dzisiaj wysłałem pismo z ZUS do kancelarii, wcześniej pismo z ZER
Sławek do jakiej kancelarii?
Sławek do jakiej kancelarii?
Minął 21 dzień wprowadzenia KAS. Nadal nie wiem gdzie jest moje miejsce w szeregu i co mam robić. Nie mam przełożonego, bo ostatni zmienił krzesło i wylądował w innym referacie. Nie otrzymuję żadnej poczty. Mam dość tej szalonej "reformy".