Mario97. Dlatego trzeba podejmować zdecydowane działania.
Do Sądu o ustalenie prawa do emerytury trzeba będzie wnieść opłaty w razie przegranej. Opłaty w wysokości rocznej emerytury, którą wpiszemy w pozew, więc nie spodziewam się tysiąca śmiałków.
Możemy przeprowadzić kilka takich spraw w skali Kraju, żeby zobaczyć jak orzekają Sądy i gdy będzie już pewne, dopiero możemy liczyć na masówkę. Podobnie ze sprawą zaniechania legislacyjnego.
Dlatego ja pisząc powyższe mam na myśli inne działania niż Sądy. Sądy oczywiście także, ale myślę i mam nadzieję i wierzę w to, że środowisko jest w stanie upomnieć się jeszcze zdecydowanie o tę kwestię, bo to jest najlepsza i najskuteczniejsza droga. Nie twierdzę, że już, bo wszyscy teraz czekają na propozycje, ale po przedstawieniu propozycji powinniśmy podjąć ostrzejsze działania.
Wysyłanie pism do Marszałka czy inne działania wcześniejsze, są działaniami bardzo pożądanymi, gdyż konsolidują Nas do działań bardziej zdecydowanych.
Liczba wniosków do ZER świadczy o tym, że gotowość środowiska do walki jest i na tym fundamencie budujmy.