Emerytury !!!

Większość posłów PIS oraz opozycji z którymi rozmawiano są przeciwni KAS ale decydujący głos ma prezes Jarosław Kaczyński i od jego zdania będzie zależała przyszłość cła i skarbówki.

A czy Prezes zareagowal na pismo naszego zwiazku i checi spotkania? A pani Premier zareagowala na list Zz Celnicy?

PREZESA? Czy ktoś w ogóle słyszał wypowiedź jakiegokolwiek Posła PiS poza Panem Zbigniewem Kuźmiukiem popierającą KAS?

Jeśli posłowie PIS są tak przeciwni kas to skąd się bierze taka pewność siebie panów Banasia i Szałamachy, parcie na ten kas wbrew rozsądkowi i wymyślanie przez nich coraz to bardziej cudacznych rozwiązań?

Gdyby oni byli tacy pewni wprowadzenia swoich chorych pomysłów, to nie musieliby się reklamować nimi w każdym czasopiśmie.... Kłamstwo stale powtarzane staje się z czasem prawdą.

ważne jest stanowisko rządu;

jeżeli MinFin tak chce, to to się stanie, argumentując, że z tego będzie kasa na 500+ i obniżenie wieku emerytalnego

Większość posłów PIS oraz opozycji z którymi rozmawiano są przeciwni KAS ale decydujący głos ma prezes Jarosław Kaczyński i od jego zdania będzie zależała przyszłość cła i skarbówki.

Jak pisałem wcześniej, nie słyszałem o żadnej wypowiedzi Prezesa na temat KAS. Ani dobrej, ani złej. A wiadomo, że jak PiS-owi na czymś zależy, to jedna upojna noc sejmowa wystarczy.

Jeśli posłowie PIS są tak przeciwni kas to skąd się bierze taka pewność siebie panów Banasia i Szałamachy, parcie na ten kas wbrew rozsądkowi i wymyślanie przez nich coraz to bardziej cudacznych rozwiązań?

Panowie nie mają żadnego pomysłu na zarządzanie finansami państwa, wiec czepili się KAS jak pijani płotu!
A preziowi wcisnęli kit, że z KAS będzie 500+
Ha, ha, ha...

Panie Sławku,
Jak można wysłać wiadomość na Pański priv, bo dostaję info, że skrzynka jest zapchana.
Swoją drogą, nie dziwię się.

Oficjalnie w rozmowie z funkcjonariuszami przełożeni twierdzą " nie jak pisałem wcześniej, nieoficjalnie", że emerytur nie będzie chyba, że w KAS". Pytam co to k..wa znaczy w kas bo w kas już nie będzie mowy o emeryturach i nie będzie funkcjonariuszy SC .Co związki zamierzają zrobić w związku z tym? Ile jeszcze podpisów mamy zebrać i pism wysłać i do kogo, ile musi być czytań " cyrków w sejmie "aby realizacja wyroku Trybunału Konstytucyjnego stała się faktem?
Wysyłanie pism jest śmieszne chyba po to aby uspokoić środowisko, myślę że w mf zatrudnili pracownika zajmującego się wpinaniem do segregatorów pism od związków. To dobrze może chociaż ta osoba skorzysta na "dobrej zmianie".

Oficjalnie w rozmowie z funkcjonariuszami przełożeni twierdzą " nie jak pisałem wcześniej, nieoficjalnie", że emerytur nie będzie chyba, że w KAS". Pytam co to k..wa znaczy w kas bo w kas już nie będzie mowy o emeryturach i nie będzie funkcjonariuszy SC .Co związki zamierzają zrobić w związku z tym? Ile jeszcze podpisów mamy zebrać i pism wysłać i do kogo, ile musi być czytań " cyrków w sejmie "aby realizacja wyroku Trybunału Konstytucyjnego stała się faktem?
Wysyłanie pism jest śmieszne chyba po to aby uspokoić środowisko, myślę że w mf zatrudnili pracownika zajmującego się wpinaniem do segregatorów pism od związków. To dobrze może chociaż ta osoba skorzysta na "dobrej zmianie".

dociera do ciebie że po kolei? że trwają rozmowy? że czekamy na projekt kas i podkomisję? że nie ty jesteś liderem? na forum dopiero 2 miechy i już wszyscy mają robić tak jak ty chcesz? wszystko ci tłumaczyć? uspokajać?

Właśnie oblałeś egzamin z prawa konstytucyjnego i zasad legislacji. Bardzo mi przykro, ale drugiego terminu może już nie być....

dociera do ciebie że po kolei? że trwają rozmowy? że czekamy na projekt kas i podkomisję? że nie ty jesteś liderem? na forum dopiero 2 miechy i już wszyscy mają robić tak jak ty chcesz? wszystko ci tłumaczyć? uspokajać?
Witam... krótko i trafnie... Dla pozostałych... również pzdr:cool:

Panika, paniką .... w poniedziałek miał być projekt KAS ...!!!
Pytanie skoro jeszcze go nie ma to dlaczego?!?!?
Może wycofali się z KAS, a może wydłużyli czas jego powstania ... ?

NIE NIE NIC z TEGO !!!

Projekt jest gotowy, KAS będzie !!!

Chyba jutro go przekażą aby ludziska rozeszli się do domów tam emocje opadną , co ma ogromne znaczenie, aby nie eskalowano problemów ..... !!!!!!!!!!!

Panika, paniką .... w poniedziałek miał być projekt KAS ...!!!
Pytanie skoro jeszcze go nie ma to dlaczego?!?!?
Może wycofali się z KAS, a może wydłużyli czas jego powstania ... ?

NIE NIE NIC z TEGO !!!

Projekt jest gotowy, KAS będzie !!!

Chyba jutro go przekażą aby ludziska rozeszli się do domów tam emocje opadną , co ma ogromne znaczenie, aby nie eskalowano problemów ..... !!!!!!!!!!!

Znając praktykę, projekt pojawi się w piątek o 14.30 a ew. uwagi do niego będzie można zgłaszać do poniedziałku do 9.00.

dalej siejcie panikę..............

Tu nie chodzi o sianie paniki ale o wyciąganie wniosków z tego co robi Banaś i to całe porąbane minfin. Zobacz jak przeciągają w czasie ustawę emerytalną, myslę że to jest celowe działanie. Takie są fakty, do tego jeszcze szum informacyjny żeby nas bardziej załamać. A ten syf kas wejdzie szybciej niż nam sie wydaje. Będzie płacz i zgrzytanie zębów. A co Prezes, zamurowało go po przeczytaniu pisma od Sławka?

Back
Do góry