Emerytury !!!

Ciekawa odpowiedź min J. Zielińskiego na interpelację w sprawie zrównania uprawnień i przywilejów przedstawicieli służb ochrony przeciwpożarowej - Lotniskowych Służb Ratowniczo-Gaśniczych (Interpelacja nr 1347) z funkcjonariuszami PSP. (http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/interpelacja.xsp?documentId=F7E54E3D1F01FD79C1257F64004E24D7&view=6) Argumentacja zawarta w odpowiedzi może być wykorzystana w naszej sprawie w trakcie prac w sejmie.

I jeszcze Odpowiedź na interpelację nr 865 w sprawie płatności za nadgodziny pracy w jednostkach Państwowej Straży Pożarnej (http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=544910FC&view=6)

Ostatnia edycja:
jak tosobie wyobrażasz? emka dla kogoś, kto 20 lat siedział w logistyce a od roku jest w ds, i brak emki dla kogoś, kto 20 lat zasuwał na granicy czy w wzp a od roku jest w kp?

A co Ty na to że w jednej z izb na wschodzie TERAZ przenoszą f-szy z komorki izbowej na granice? Nie byloby w tym nic niezwyklego gdyby nie to że dotyczy to tylko TEJ jednej komorki. Oficjalna wersja to "poznanie pracy na granicy":)
A podobno wszyscy pracowali po kilka lat na granicy.
Noż się w kieszeni otwiera...

Wysłane z kalkulatora za pomocą Tapatalk.

to okrutne, mogli przecież w godzinach służby wycieczkę z przewodnikiem zorganizować :D.
śmiechu byłoby mniej i poziom stresu w Izbie ... constans.
dożyliśmy ciekawych czasów i już czas na naszą reakcję.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Musimy się zjednoczyć przed "izbowymi cwaniactwami" i tyle.
Zjednoczyć trzeba się w ZZ Celnicy.pl nie może być podziału w naszej służbie tak jak nie ma w innych koniec i kropka nie ma innej opcji. Troli olewamy i nie ulegamy prowokacjom. Tylko informacje od Sławka są warte uwagi. A izbowe towarzystwo niech się przenosi jest to żałosne i budzące współczucie oraz świadczy dobitnie o tych ludziach ile są warci i gdzie mają nas szeregowych. Razem damy radę.

Wizja przenosin między ref teraz nie ucieszy nikogo, kto mógłby na tym stracić. Trudno nie tylko mnie uznać, że to fair szczególnie jeśli dzieje się tak w Izbie granicznej.

Piszę od jakiegoś czasu , że najważniejszą kwestią jest włączenie funkcjonariuszy SC do zaopatrzeniowego systemu emerytalnego służb mundurowych. Bo nie chodzi w tym tylko o emerytury ale o zaopatrzenie rodzin wynikające z ustawy. Wszystkie pieprzenie o podwyżkach nawet najwyższych nie ma sensu bo zgodnie z tym co twierdzi MF od 1.01.2017 roku nie będzie Służby Celnej tylko jakiś syf, którego nikt nie ogarnie i pobory będą uznaniowe co komu przydzieli enigmatyczny inkwizytor.
W związku z tym nie dajmy się oszołomić.
Jeszcze w kwestii emerytur dziwię się, że osoby nie wykonujące czynności wskazanych przez trybunał mają w nosie walkę "o bać albo nie być na stare lata".

Sławek w Izbach mówi się, że Banaś oficjalnie powiedział, że do czasu wejścia KA-u nie ma mowy o jakichkolwiek zmianach w emeryturach dla celników. Czy wiesz coś na ten temat?

Sławek w Izbach mówi się, że Banaś oficjalnie powiedział, że do czasu wejścia KA-u nie ma mowy o jakichkolwiek zmianach w emeryturach dla celników. Czy wiesz coś na ten temat?

mówi się = plotka

A jeśli nawet, to gdy KAS padnie, to niby emek nie będzie ?!
Bzdura na resorach!

cat nie pisz o kas, który padnie bo co dziennie w poczytnej prasie ukazują się artykuły o tym , że jest bardzo duże parcie. Ale mam nadzieję ze masz rację.

Zaplanowano komisję 28 kwietnia dotycząca projektu obywatelskiego,a pan Szałamacha i Banaś w "Rzeczpospolitej" zapowiadają do 2 tygodni konkrety rozwiązań łączenia SC i US. Co jest grane?

cat nie pisz o kas, który padnie bo co dziennie w poczytnej prasie ukazują się artykuły o tym , że jest bardzo duże parcie. Ale mam nadzieję ze masz rację.

KAS nie padnie! A to z tej prostej przyczyny, że nigdy nie powstanie.
I. Pomysł KAS to odgrzewany kotlet z bodajże 2008 roku, już wtedy był nie świeży. Pomysł wówczas padł równie szybko jak powstał.
II. Brak wsparcia politycznego Prezesa. Czy ktoś z Was choć raz słyszał wypowiedź Prezesa nt. KAS? I to pozytywną? Można uchwalić nową ustawę o TK w nocy, to czemu nie o KAS? Bo nie ma poparcia.
III. Ile osób na wysokich stanowiskach kierowniczych w obecnej S.C. straci ciepłe posadki po powstaniu KAS. Dużo. Bardzo dużo. Wszyscy? Nie wiem, ale bez zapewnienia sobie ucieczki do przodu (czytaj: emerytury) opór w sprawie powstania KAS może nie jest spektakularny, ale jest zaskakująco mocny.

...eh... obym miał rację

Ja obawiam się tylko jednej sytuacji:
- wchodzi KAS (jestem temu oczywiście przeciwny), likwiduje się Służbę Celną, więc zmiana Ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym nie musi być dokonywana, bo SC nie ma!!!! Nawet jak zmienią, aby wykonać Wyrok TK ,to f-szy SC nie ma. Koszty ZERO.
Chcę się mylić....

kas nie padnie! A to z tej prostej przyczyny, że nigdy nie powstanie.
I. Pomysł kas to odgrzewany kotlet z bodajże 2008 roku, już wtedy był nie świeży. Pomysł wówczas padł równie szybko jak powstał.
Ii. Brak wsparcia politycznego prezesa. Czy ktoś z was choć raz słyszał wypowiedź prezesa nt. Kas? I to pozytywną? Można uchwalić nową ustawę o tk w nocy, to czemu nie o kas? Bo nie ma poparcia.
Iii. Ile osób na wysokich stanowiskach kierowniczych w obecnej s.c. Straci ciepłe posadki po powstaniu kas. Dużo. Bardzo dużo. Wszyscy? Nie wiem, ale bez zapewnienia sobie ucieczki do przodu (czytaj: Emerytury) opór w sprawie powstania kas może nie jest spektakularny, ale jest zaskakująco mocny.

...eh... Obym miał rację
PREZESA? Czy ktoś w ogóle słyszał wypowiedź jakiegokolwiek Posła PiS poza Panem Zbigniewem Kuźmiukiem popierającą KAS?

Ja obawiam się tylko jednej sytuacji:
- wchodzi KAS (jestem temu oczywiście przeciwny), likwiduje się Służbę Celną,...

Wariant raczej niemożliwy. Nawet jak powstanie KAS (a nie powstanie, patrz mój nieco wcześniejszy wpis) to S.C. pozostanie w strukturach KAS, znacznie mniej liczebna.
Nie sądzę, by Unia pozwoliła na brak służby celnej na "swoich" wschodnich granicach. Pamiętać trzeba, że to granica z Rosją, Białorusią i Ukrainą.
Znowu bylibyśmy na językach Europy i świata, a PiS-u chyba na to już nie stać.

Oby...

Robozoll, to co napisałeś to pewnie jedna z prawd o której My wiemy. To co napisałem to po prostu wynik (jeden z wielu hipoptetycznych) rozmów, które prowadzimy między sobą na Służbie.

Sławek, jak zawsze krótko, ale na temat....

Back
Do góry