Poseł PiS Jarosław Zieliński powiedział na Konferencji, że ten wyrok TK należy uznać za historyczne wydarzenie.
Ja też tak uważam.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!
Ja też tak uważam.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dzięki za info o konferencji. Tego właśnie chciałem się dowiedzieć. Wyrok TK jest dla ustawodawcy prawnie obowiązujący. Ustawodawca powinien niekonstytucyjny przepis uregulować niezwłocznie. Pięknie
to im pomóż walczyćTo co? Teraz czas na Straże Miejskie i Gminne, Nadleśnictwo i Inspektorat Transportu Drogowego!!! Przecież to jawna dyskryminacja i niesprawiedliwość społeczna że też nie mają ŻADNYCH przywilejów!!!!
nieprawda, tk uznał, że pominięci nie mogą dostać emek, uznał że pominięcie fc wyk zadania art. 2 ust. 1 pkt 4-6 ustawy o Służbie Celnej jest niezgodne, a to nie oznacza, że fc nie wyk tych zadań emek dostać nie mogą - to różnicaZ treści wyroku wynika że: wydziały informatyki, organizacyjno-prawny, kadr i szkolenia, finansowy, rozliczeń, akcyzy, egzekucji, obsługi przedsiębiorców, przeznaczeń celnych, być może dozoru idzie do odstawki/ucywilnienia. FC z tych komórek nie wykonują zadań określonych w art. 2 ust. 1 pkt 4-6 ustawy o Służbie Celnej. Uważam że ta radość jest zdecydowanie przedwczesna.
Czy znane jest może stanowisko mf'u i miłościwie nam panującego, po wyroku trybunału??
Bo nigdzie nie mogę znaleźć. Pewnie nabrali wody w usta i pochowali głowy w piasek. Tudzież kminią jeszcze jak się znowu wywinąć.
Dokładnie. Już rozmawiałem w Parlamencie i Posłem J.Zielińskim przede wszystkim - i tak też to widzą, a TK wyraźnie też stwierdził, że od woli ustawodawcy zależy jak to ureguluje. Nie będzie zgody w Parlamencie i w poszczególnych pragmatykach służb mundurowych, na dzielenie funkcjonariuszy. Proces ten mogą próbować realizować, choć przyznam, że sobie tego nie wyobrażam, ale tylko dla nowoprzyjmowanych, czyli od dnia wejścia w życie nowej ustawy.nieprawda, tk uznał, że pominięci nie mogą dostać emek, uznał że pominięcie fc wyk zadania art. 2 ust. 1 pkt 4-6 ustawy o Służbie Celnej jest niezgodne, a to nie oznacza, że fc nie wyk tych zadań emek dostać nie mogą - to różnica
Zamiast malkontenctwa i czarnowidztwa, czyli podporządkowywania się PR Ministerstwa, które obserwuję tutaj u co niektórych(bez urazy), potrzebne jest wspólne działanie, ale przede wszystkim wsparcie ruchu związkowego, które teraz będzie bardzo potrzebne.
Nigdy nie byłem tak mocno przekonany o możliwości osiągnięcia celu, jak po tym wyroku.
Wierzę w Was i liczę bardzo na Waszą pomoc.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!