Emerytur nie budiet!!!!

Emerytury byłyby żeby lobbowały za tym odpowiednie osoby. Póki co siłę przebicia ma SG. Prędzej przejmą oni uprawnienia SC niż SC wywalczy 15 letni okres pracy. Tak to wygląda. Albo połączą to w całość i SC nie będzie miała nic do powiedzenia.

Prawa nabyte...

Oni piszą o wcześniejszych emeryturach, prawo do którychaz, czyli pięć lat wcześniej przy odpowiedim stażu pracy ze względu na warunki pracy, a nie o emeryturach tzw.mundurowych
Przecież mamy prawa nabyte,podejmując służbę w Cle jak to kto woli w SłużbieCelnej mamy zagawarantowane prawo do emerytur wcześniejszych,a tak naprawdę zapomniano o wyroku Trybunału Konstytucyjnego,że jesteśmy służbą mundurową,jak trzeba to nią jesteśmy a jak trzeba potraktować nas poważnie to pracujcie do śmierci....Brawo Panie Liberale,Brawo PO,Brawo SSC, Pan jest marionetką tej liberalnej polityki,jest Nas tylko 15000 ,a dzięki Nam dochody z ceł i podatków stanowią pokazną kwotę dla budżetu państwa i U E, a tak się Nas lekceważy....Pana też tak potraktują....Jest Pan bardzo kie... SSC, bo Pańska rola sprowadza się do mówienia ,nie bo nie,a żal d. ściska, że doczekaliśmy takiego Generała...TO POLSKI PIEKŁO,życzę Panu innego zajęcia, nie nadaje się.... żeby zwracać się do Pana Generale SSC....Przykro mi ale to prawda,

Ostatnia edycja:
dzięki Nam dochody z ceł i podatków stanowią pokazną kwotę dla budżetu państwa i U E

Dziecko, co Ty mówisz...dzięki nam, dzięki Tobie? Czy może dzięki podatnikom, importerom itp. Powiedz mi jaki sposób wypracowujesz te pokaźne sumy dla budżetu?

Nie chcę być złośliwa,ale Drogi Forumowiczu tak piszesz jak byś nie znał zadań które są nałozone na cło,może się przejęzyczyłam,miałam na myśli odprowodzane do Skarbu Państwa,a skąd u Ciebie taki sarkazm,temat wątku był inny,pozdrawiam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wcześniejsza emerytura nie dla wszystkich?

można dostać jak się czyta taki tytuł!!! a w treści nic o nas!

http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,5179410.html

Nauczyciele, większość kolejarzy, a także m.in. artyści, dziennikarze, pracownicy NIK i funkcjonariusze celni mogą utracić prawo do wcześniejszych emerytur. Takie są zalecenia Komisji Ekspertów, stanowiące dla MPiPS podstawę do negocjacji kształtu przyszłej ustawy z partnerami społecznymi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
...nie wiem czy jest jeszcze gdzieś taki kraj, jak strefa polskojęzyczna, w którym z tak wielką determinacją likwiduje się służby celne? bez względu na opcję polityczną jaka jest u władzy likwidacja tych służb postępuje z ogromną determinacją i to widać gołym okiem!

Back
Do góry