Do Pana Dyrektora

Na tym forum jak widać nie ma miejsca na krytykę panujących obecnie w SC stosunków :x .

tak tak panowie a Dyrektor siedzi i zawija je w te sreberka;););)

w TV, było że świstak stracił juz te robote

Nasza klasa

Może Pan Dyrektor i ty OFDSC przyjrzycie sie fotkom celników na portalu nasza-klasa. Wszyscy na wczasach w ciepłych krajach, z całymi rodzinami. I to wszystko z pensji drobnego kontrolera??? Despero ze swoją wysoka pensją dwa razy był na Jurowcach i raz w domku w Ploskach. Coś tu jest nie tak...

Primo - za krótko pracujesz;

Secundo - jak mówi sam tytuł posta poproś PANA DYREKTORA , żeby w końcu sypnął groszem tak jak obiecuje w kółko z Kapicą;

Tercio - właśnie wyliczają algorytmy- wszystkim po równo - sobie najwięcej a innym g...o

Po równo? Wiadomo przecież, że wszystkie świnie są równe a niektóre równiejsze...

Wakacje Despera

Despero, nie rozczulaj się nad sobą! Szybko złóż wniosek o przydział domku w Gołdapi: wypoczynek tanim kosztem. Ważne: domek bez dostępu do netu :arrow:

Może jakaś pani zabierze Despera ze sobą na wczasy. Despero musi wiedziec jakby co wcześniej bo urlop trzeba zabukować. Czekam na poważne oferty z podaniem kraju wypoczynku :idea:

Tak, mam zaproszenie dla Despero! Jedna panna z Miltransu chce go zabrać na niezapomnianą pielgrzymkę do Częstochowy. Dziewczyna pomimo swoich lat ma krzepę nie gorszą niż niejaki Pudzian. Także Despero będzie w siódmym niebie, o ile wytrzyma kondycyjnie.

Widzę, że dla Despero każdy, który coś ma to złodziej. Ciekawe podejście do życia. Życzę Ci Despero dużej podwyżki i sąsiadów o mentalności identycznej z Twoją:)

Kolego Altus! Od experta celnego Despero wara! Despero to wielce doświadczony celnik, wspaniały człowiek, filantrop, przyjaciel młodzieży... mógłbym tak wymieniać bez końca. Despero nigdy nikogo nie obraził, jest poważany wśród sąsiadów i kolegów z IC. Jak Despero idzie korytarzem - wszyscy w pas się kłaniają, łącznie z całym Naczelstwem UC. To chyba coś znaczy. :shock:

To bardzo dobrze, że każdy coś ma i uczciwie na to zapracował. Tylko denerwuje Despera to jęczenie, że jest tak źle, że bieda. Patrząc na te zdjęcia jedno Despero się nasuwa: Skoro jest tak źle, to dlaczego jest tak dobrze :D

Stanowczo potwierdzam słowa mecenasa1 !
- roozumiemy się Altus?

Despero daj linka na to zdjęcie o którym piszesz lub przeslij na priv - też chce zobaczyć...

Przejrzyj sobie znanych Ci funkcjonariuszy na naszej klasie. Wnioski wyciągnij sam.

Polecam przejrzeć na naszej klasie profile początkujących młodych robotników pracujących za granicą. Myślę że celnicy nie mają się tu czym pochwalić.

Despero podejrzewa, że wiele tych zdjęć to coś w stylu Kazimierza Pawlaka, co chciał pokazć bratu Dżonu w jakim to dobrobycie żyje. A ty mój włatco jeśli tak zazdościsz fizolom ich osiągnięć, to może sam osiedlisz się na Wyspach. Jako celnikowi nie będą Ci straszne gangi młodocianych morderców, wszak świetnie władasz śrubokrętem.

Co wy z tą naszą klasą. Ja na naszej klasie mam zdjęcie z Grodna, gdzie też wielu jeszcze nie było i mogą i pozazdrościć. Lepiej założyć własny portal nasza-granica.pl i będzie wiadomo kto i ile dorobił się w cle.

PS Ja znam takiego jednego co przez pracę w cle w Choroszczy wylądował, na szczęście go tam podleczyli i ponoć znowu chłopisko pracuje...

Przy okazji pozdrawiam Basię Cz.

Back
Do góry