Dzisiaj przyszły do mnie dwie paczki. Pierwsza to koszulka koloru szarozielonego z krótkim rękawem. Jakość dosyć dobra, bawełniana wygodna ale bez napisów, czyli wniosek - można stać pod budką z piwem po służbie i jest ok
Druga paczka to spodnie polowe zimowe. Dostałem dwie sztuki tak jak na zamówieniu, ale zamówienie ze stanem realnym niewiele ma wspólnego. Na druku zamówienia jest rozmiar taki jak zamawiałem, a na matkach zgoła inny, mało tego, są naklejki z CMM zgodny z zamówieniem, ale metki producenta mówią co innego. Druga sprawa to jedne są dłuższe od drugich, a na metkach rozmiar ten sam. Ideą drugorzędną powstania tego wymysłu jakim jest CMM, oprócz tego że IC Rzepin
musi zostać na mapie polskiego cła, jest taka żeby wszystkie mundury w cle, w całym kraju miały taki sam fason, taki sam kolor i żeby tak samo zachowywały się po pierwszym praniu - czyt. rozjaśniały się. Każdy ma prawo do oczekiwania że jak coś zamawia to takie jest dostarczane, czasy PRL już minęły, że brało się co jest a później na oddziałach fc się wymieniają. I to nie jest żadne tłumaczenie że sa na oddelegowaniu, nie sa zwartościowani etc. Ja jestem oddelegowany, ale mojego kierownika zupełnie to nie interesuje, że jestem z innej komórki, że mam inny zakres obowiązków na które zostałem zwartościowany. Mam robić to za co mi płacą i ma robić to dobrze, a nawet jeszcze lepiej i szybciej
Panie i Panowie magazynierzy
[video=youtube;_QrL6drpwGc]http://www.youtube.com/watch?v=_QrL6drpwGc[/video]
od 20 s