CMM, CMM.... Czy Magazyn Myśli???, po co nam CMM...???

bosmannn

Użytkownik
Punkty reakcji
0
CMM - Czy Można Myśleć.... w Magazynie?
Przed przyjściem do Cła pracowałem jako magazynier, a potem kierownik magazynu w firmie X, wysoki skład, wartość towarów na magazynie przy pełnym obsadzeniu miejsc paletowych 5-6 mln zł., najmniejsza jednostka sprzedaży – karton 20-40zł, więc powiedzmy w życiu magazynu trochę liznąłem.
A tu w piątek wieczorem w domu otwieram paczuszkę z CMM, a tu...
Przy wzroście 172cm otrzymałem 3 koszulki: 1) na 188cm, 2) na 182cm i 3) nie wiem na ile bo niema tego na metce, ale nie sięga mi nawet do pasa.
Co do kompletu całorocznego – wszak ponoć metka mówi że jest on na 176cm, ale metka mówi mi że było przeznaczone dla kogoś innego w innej IC.
Więc co z moimi koszulkami, mogę odesłać????? chyba mogę ale na swój koszt!!!
Ja, a koledzy – niby zamówili to samo, ale ich koszulki i komplety a nawet pasy są inne... gdzie jednolitość w kroju itp.??????
A i jeszcze jedno, SłuŻba, czy SłuZba(zet z minusikiem), bo część sortów ma tak, a część tak????
Nie powiem że zrealizowano po 1/3 zamówienia, paczki dochodzą do tych samych referatów 3 dni z rzędu (zamiast zaoszczędzić i wysłać raz).....
Ale sedno, zamawianie i podawanie wymiarów 3 razy, potem sprawdzający krawiec... (jak nie potrafił bym się sam zmierzyć) a finalnie i tak dostaję coś co na mnie nie pasuje, gdzie logika???
Kogo mam opier... za siebie i kolegów i zapytac o właściwe rozmiary? I na czyj koszt?

to jest miś na miarę naszych możliwości.
wiesz co robi ten miś.
on otwiera oczy niedowiarkom .....

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Kiedyś to już było,
Wielkie objawienie,
Centralny Komitet,
Partii dopełnienie.

Ostatnia edycja:
a moze lepiej wybrać sie tam samemu? I zapytać czy to jest SC czy może Miś?

Ostatnia edycja:
CMM - Czy Można Myśleć.... w Magazynie?
Przed przyjściem do Cła pracowałem jako magazynier, a potem kierownik magazynu w firmie X, wysoki skład, wartość towarów na magazynie przy pełnym obsadzeniu miejsc paletowych 5-6 mln zł., najmniejsza jednostka sprzedaży – karton 20-40zł, więc powiedzmy w życiu magazynu trochę liznąłem.
A tu w piątek wieczorem w domu otwieram paczuszkę z CMM, a tu...
Przy wzroście 172cm otrzymałem 3 koszulki: 1) na 188cm, 2) na 182cm i 3) nie wiem na ile bo niema tego na metce, ale nie sięga mi nawet do pasa.
Co do kompletu całorocznego – wszak ponoć metka mówi że jest on na 176cm, ale metka mówi mi że było przeznaczone dla kogoś innego w innej IC.
Więc co z moimi koszulkami, mogę odesłać????? chyba mogę ale na swój koszt!!!
Ja, a koledzy – niby zamówili to samo, ale ich koszulki i komplety a nawet pasy są inne... gdzie jednolitość w kroju itp.??????
A i jeszcze jedno, SłuŻba, czy SłuZba(zet z minusikiem), bo część sortów ma tak, a część tak????
Nie powiem że zrealizowano po 1/3 zamówienia, paczki dochodzą do tych samych referatów 3 dni z rzędu (zamiast zaoszczędzić i wysłać raz).....
Ale sedno, zamawianie i podawanie wymiarów 3 razy, potem sprawdzający krawiec... (jak nie potrafił bym się sam zmierzyć) a finalnie i tak dostaję coś co na mnie nie pasuje, gdzie logika???
Kogo mam opier... za siebie i kolegów i zapytac o właściwe rozmiary? I na czyj koszt?

Bossman dostałeś swoje sorty, to co pijesz , co ci się nie zgadza . Rozmiar koszul Jakie podałeś takie dostałeś . Lepiej za duże niż za małe. Poczytaj o zasadach zamawianych sortów . Co ci się nie podoba w komplecie całorocznym. Prawda że jest nowy, a nie używany. Nie szukaj dziury w całym i nie rób zadymy . Żyły tu wypruwają , aby wszystkim dogodzic . Lepiej podziękuj kolegom z CMM za szybką obsługę i za to że na zimę masz w czym ganiać, bo kolejka spora.

Bossman dostałeś swoje sorty, to co pijesz , co ci się nie zgadza . Rozmiar koszul Jakie podałeś takie dostałeś . Lepiej za duże niż za małe. Poczytaj o zasadach zamawianych sortów . Co ci się nie podoba w komplecie całorocznym. Prawda że jest nowy, a nie używany. Nie szukaj dziury w całym i nie rób zadymy . Żyły tu wypruwają , aby wszystkim dogodzic . Lepiej podziękuj kolegom z CMM za szybką obsługę i za to że na zimę masz w czym ganiać, bo kolejka spora.

Hm... no raczej jak ktoś ma 172cm i dostaje coś na 188cm i może na 165cm... no to coś nie tak, to co ja się pomyliłem w podawaniu rozmiarów? i rozumiem że wszyscy w Referacie też się pomylili?
Dziękujemy za szybką obsługę.

Zamówiłem podkoszulek koloru szarozielonego. Dostałem. Wszystko się zgadza, oprócz małego szczegółu. Żadnych napisów "Służba celna". Zwykły podkoszulek. Jak mam go ubrać i chodzić w tym w pracy? Niby jest to składnik munduru tylko kto uwierzy ze nie pracuję w straży rybackiej??? Mając mundur nie muszę się legitymować.

Nie rozumiem całej zadymy... Ja z całego zamówienia (a lista była dłuuuuuga) mam dostać czapkę z galonem i pas parciany. I tak, po trzech latach noszenia zestawu polowego, pozostałem w tych samych. lekutko zużytych ciuchach, pełniąc służbę na granicy morskiej RP. A Ty narzekasz na zbyt małe lub zbyt duże ciuchy... Farciarz! Dostał tyle dobra i cierpi!

PS. Od dawna uważam, że powinniśmy rozstać się z mundurami. Ani my służba, ani mundurowa. Po cholerę nam mundury? Możemy robić swoje nawet w jeansach i T-shirtach z nadrukiem "Cło pobieram", w kolorze yellow bahama.

Chcesz,że by Słońce SC dostało zawału albo wylewu ?!!!! On bez munduru generalskiego ???? Prędzej nas wszystkich wywali niż pozbędzie się ukochanego kordzika.....

bolo1999 to dopiero SZTUKA...

Nasz komandos bolek nie potrzebuje munduru, on ma własny kraciasty kocyk zaje...y z pomocy dla powodzian ..I..

Zamowilem koszule spodnie buty krawat i cos tam jeszcze.
Dostałem tylko trzy koszule z zamowienia.
Rozmiar się zgadza.
Tyle, że dwie to damskie.
Brawo dla CMM.

Dlaczego się dziwicie potknięciom w CMM?

Jak w tytule. Tam wyrobnikami są tacy sami ludzie jak Wy.
Do roli pakowaczy, poza garstką załogi z CMM wyznaczono funkcjonariuszy najczęściej z przypadku (przepraszam, z komórek wewnętrznych) i Oni nie mają innego wyjścia jak odpękać tą pańszczyznę - zwaną „delegacją” wyznaczoną w grafiku... Preferencją są zaplanowane normy „wypchnięcia” paczek w teren. Jeśli nawet, gdyby chcieli być idealni, to bez doświadczenia, przy dyktowanym tempie nie mają czasu dobrze załadować taczek. Postawcie się na ich miejscu! Ich - „roboli”, a czasem nie pomylcie z kadrą. Kadrą, która po raz kolejny odtrąbiłaby sukces i wyciągnęła rękę po kilkutysięczną kasę za szczególne osiągnięcia !
Teufel

ps „a niekarmiony pies potrafi dotkliwie pogryźć również swego gospodarza”. To tak ekstra, na czas świątecznych refleksji do obecnych administratorów tej izby...

Ja zamówiłem cały komplet, oprócz butów. Otrzymałem sznur galowy, szalik, rękawiczki i dwie koszule. Jaki jest sens przysyłania takiej paczki? Żeby nie było tak prosto to, jedna koszula pomimo prawidłowego rozmiaru na metce jest ewidentnie przeznaczona dla kulturysty a druga jest po prostu damska. Proszę o przyjęcie do klubu im. Monty Pythona.

Nikt nie ma przecież pretensji do szeregowych pracowników. Z pewnością robią co mogą. Zastanawiam się tylko nad kompetencjami ludzi, którzy rodzili tego potwora pod nazwą Centralny Magazyn Mundurowy i jak widać sądzili, że wystarczy zrobić stronę internetową do wprowadzania wymiarów i składania zamówień a reszta jakoś się sama dobrze ułoży.
A czy dyktowane tempo zwalnia od dokładności i sumienności - zrób wolniej a dokładnie - wszyscy na tym lepiej wyjdziemy.

A czy dyktowane tempo zwalnia od dokładności i sumienności - zrób wolniej a dokładnie - wszyscy na tym lepiej wyjdziemy.
Oczywiście, że nie zwalnia ale... usprawiedliwia!
Sam po przepracowaniu tylu lat w firmie. Tym bardziej w WZP dobrze wiesz, że to co jest robione na szybko, dynamicznie narażone jest na błędy i tych nigdy nie unikniesz. Pomimo tego, że chcą z nas zrobić bezbłędne, podporządkowane maszyny funkcjonariusz też jest człowiekiem i nikt, żeby nie wiadomo jak chciał, to tego nie zmieni.
pozdrawiam załogę z Katowic

Back
Do góry