Nic mnie nie boli, no chyba że po treningu tylko ręce mi opadają (nie w wyniku obecności kwasu mlekowego). Idź sobie do jakiegoś f-sza z WRD KWP albo SRD w KMP i pogadaj, bo kolega jeśli się śmieje to albo cię nie zrozumiał, albo dobrze to o nim nie świadczy. Czepiłeś się tych tablic "z komendami" jak by był to warunek do bezpiecznego zatrzymania pojazdu na drodze i twierdzisz, że nie używanie wyświetlaczy LED zagraża bezpieczeństwu ruchu (podaj paragraf KW). Jest to bzdurą bo napis na tablicy LED/ ewentualny komunikat głosowy może być tylko komunikatem "określonego zachowania się" np "jedź za mną" "włącz światła" czy też informacyjnie "uwaga kontrola" , "uwaga wypadek" nie może on być sygnałem do zatrzymania pojazdu np "zatrzymaj się do kontroli" do tego służy lizak/latarka. Kontroluję ruch drogowy trochę dłużej niż twój kolega i zapewniam cie, że wszelkie wątpliwości na początku mojej przygody z "nowymi tematami dla SC" dawno temu wyjaśniałem w właściwym miejscowo WRD KWP/SRD KMP na stanowiskach kierowniczych. Poza tym jak napisał Doraj w Policji tylko jakieś 5% pojazdów (nieoznakowane Ople Insignia) posiada wyświetlacze LED za tylna szybą, reszta funkcjonariuszy Policji i innych służb doskonale radzi sobie bez wyświetlaczy zarówno z użyciem pojazdów oznakowanych i nieoznakowanych. Wyposażenie pojazdu służbowego w tablicę informacyjną jest ułatwieniem w pracy na drogach o dwóch pasach ruchu, drogach ekspresowych i autostradach a nie wymogiem do bezpiecznego zatrzymania pojazdu.
Widać po twoich postach jedno, kontrola ruchu drogowego oraz wyszkolenie strzeleckie w SC (wcześniejsze twoje posty) to nie twoja "branża"
PS. czytam to forum co jakiś czas i się w zasadzie do tego ograniczam ale twoje "przemyślenia" z zakresu kontroli ruchu drogowego poruszyły mnie na tyle, że postanowiłem coś napisać. Nie mam tu tak jak ty 2000 postów, ale nie lubię jak ktoś wypowiada się o pracy innych, nie mając o tym pojęcia - nie myśl, że moim celem jest przekonanie ciebie i twojego kolegi z "10 letnim stażem na drodze" do mojej interpretacji przepisów - nie mam tyle czasu w życiu co ty żeby tu dzień w dzień pisać.
Ale powiem ci jak ja czytam kumplom w ZP twoja argumentację zawartą w tych postach to wiesz jaka jest reakcja??????????
BO