Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Humor, krytyka i satyra są najzdrowszą reakcją na zastaną rzeczywistość, od nas niezależną. Sprawdzone przez 45 lat Polski Ludowej. W naszej sytuacji ważniejsze jest, żeby ograniczyć to do rzeczywistości, a nie ludzi, z zachowaniem apolityczności i unikaniem chamstwa. I uważałbym z czasownikiem "posuwać" w naszym nieciekawym położeniu.
Urodziłem i wychowałem się w kraju który jest moją Ojczyzną, wychowuję dzieci które staram się przekonać że warto tu żyć, nie wiem czy skutecznie czas pokaże - a najprawdopodobniej zdechnę na obczyźnie ( Panie Trump działaj ) bo coraz trudniej tu istnieć.
Urodziłem i wychowałem się w kraju który jest moją Ojczyzną, wychowuję dzieci które staram się przekonać że warto tu żyć, nie wiem czy skutecznie czas pokaże - a najprawdopodobniej zdechnę na obczyźnie ( Panie Trump działaj ) bo coraz trudniej tu istnieć.
na pohybel wszystkim ...
Już dwa tygodnie pracy w nowej rzeczywistości pod rządami "świetnie przygotowanej reformy aparatu celno-skarbowego" a burdel jest większy niż na początku. Do opisywanych wcześniej sytuacji ( minus założony w końcu program kancelaryjny ) doszły problemy lokalowe. Pechowcom/nieszczęśnikom ( niepotrzebne skreślić ) z byłych UKS i UC to biurka chyba wstawią piętrowo.
Jeszcze trochę i będziemy mogli wykorzystać "casus Breivika" - naruszenie art.3 Europejskiej Konwencji Praw Człowieka, poprzez nieludzkie traktowanie i przetrzymywanie w bezczynności. On też skarżył się na jedzenie z mikrofali i wolny internet. Tylko u nas zamiast izolacji, samotności i telewizora, będzie filipińskie więzienie.
Już dwa tygodnie pracy w nowej rzeczywistości pod rządami "świetnie przygotowanej reformy aparatu celno-skarbowego" a burdel jest większy niż na początku. Do opisywanych wcześniej sytuacji ( minus założony w końcu program kancelaryjny ) doszły problemy lokalowe. Pechowcom/nieszczęśnikom ( niepotrzebne skreślić ) z byłych UKS i UC to biurka chyba wstawią piętrowo.
odpowiedziec musza, raczej nie napisza nieprawdy, a co do konkretow to pewnie tak jak mowisz...ale bedzie material do ksiazki Bolo...A czy przypadkiem w tym NIKu nie jest kreowana taka sama fikcja, jak u nas? Oni zawsze piszą raporty na miarę pracy profesorskiej, ale nie idą za tym ŻADNE sankcje i ŻADNE konkretne zmiany. Ot, takiefajne elaboraty profesorów.
witam,pamiętajcie o złożeniu oświadczeń lustracyjnych
przegapienie terminu 31 marca 2017 oznacza kres służby i zatrudnienia