Bieżące relacje z działań SG

Anonymous napisał:
RACJA !!!NIe kłóćmy się chociaż z mundurowymi !!! Policja za nami, SG też. Czy można chcieć więcej ???
To już jest solidarność służb!!! Czy to mundurowych czy też umundurowanych(póki co ), jak my.
Trzymajmy się razem, kurczę.

Moi zaprzyjaźnieni policjanci naprawdę są pod wrażeniem, ile udało nam sie osiągnąć. Komentarz - "ile mysmy walczyli o te nasze 500 zł. a wyście to załatwili w 3 dni :lol: ". Chociaż ich zdaniem niezbyt dobry jest przekaz medialny przez ZZ :( I wg mnie mają rację

Anonymous napisał:
jestem zollem z 20 letnim stażem, ale niedobrze mi się robi jak czytam poprzednie wpisy.
poczytajmy sobie, co napisano...
cnaprawdę musimy pokazywać, że nie szanujemy innych zawodów, że tylko my cokolwiek potrafimy...???
SG ma swoje zadania, a nasze obowiązki są im obce, to oczywiste, tak samo jak obce są nam ich obowiązki.
chcemy być w rodzinie "służb mundurowych", a pokazujemy coś innego...
to przykre....

a ja z 18 letnim stazem w 100% granicznym i nie zenie wody z ogniem czyli celnika ze strazakiem kazdy ma swoje miejsce w sytemie i niech nikt nikomu nie wchodzi w parade , a straz jednakowoz zawsze ciagnie do tego ze byc zawsze na topie nawet jesli ma to byc po trupie kolegi-celnika.takie jest zycie i my robimy podobniez na odwrot ,

Szacunek dla SG!!! Trzymajmy się wszyscy (mundurowi i umundurowani :D ) RAZEM. Jedziemy na jednym wóżku, Komendant SG - dobre słowa, mądre i przemyślane... Szacunek!!!!

Jak patrzę na nasz reakcje na info o nowych uprawnieniach SG to wydaje mi się że jesteśmy bandą zawistnych skubańców jeszcze nic nie zrobili a my już na nich najeżdżamy. Nie wiem czemu ma to służyć. Niech ruszają do boju zobaczymy co z tego wyjdzie.

:roll: No w tym celu był temat założony - czy w ogóle, gdzie i jak SG wykorzystuje swoje nowe uprawnienia. No i oczywiście efekty ich działalności w tym zakresie :)

dziubdzius napisał:
:roll: No w tym celu był temat założony - czy w ogóle, gdzie i jak SG wykorzystuje swoje nowe uprawnienia. No i oczywiście efekty ich działalności w tym zakresie :)
a przerodziło się w wielkie używanie na SG jak zawsze gdy o nich rozmawiamy. Nie żebym ich kochał specjalnie ale to jest już nudne

dziubdzius napisał:
To po co te zapisy w rozporządzeniu "przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towar do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego" :shock: :shock: :shock:

BY NAS WYSTRASZYĆ>>>>>

dziubdzius napisał:
Mam pomysł - z uwagi na fakt opublikowania rozporządzenia dotyczącego udzielania nam pomocy przez SG zbierać w tym temacie bieżące info, na których oddziałach SG się pojawiła i co robi :lol:
Także efekty ich działań - to może być niezłe :evil:
a Ordynacje Podatkową zmienili, zgodnie z Prawem Celnym SAD jest wnioskiem, a Ordynacja Podatkowa wskazuje organy do roapatrywania wniosku. Nie ma SG takich kompetencji i ich nigdy nie uzyska Pozdrawiam brać Celników

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
colnik napisał:
Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

a Ordynacje Podatkową zmienili, zgodnie z Prawem Celnym SAD jest wnioskiem, a Ordynacja Podatkowa wskazuje organy do roapatrywania wniosku. Nie ma SG takich kompetencji i ich nigdy nie uzyska Pozdrawiam brać Celników

No tak zaraz zmienią Op

nie maja do tego uprawnień -nie rozporzadzenie

Back
Do góry