Bieżące relacje z działań SG

dziubdzius napisał:
To po co te zapisy w rozporządzeniu "przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towar do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego" :shock: :shock: :shock:

AAAAAAA to , .......to straszak dla nas :P

gościu20 napisał:
już widzę jak robi ostateczną albo otwiera karnet, te kropelki potu za uchem, a rano zamiast budzika prokurator go zbudzi
Nie przesadzaj, co to za sztuka prawidłowo zataryfikować towar, sprawdzić wartość celną czy pochodzenie towaru?
Nie strasz prokuratorem bo zwolnią go bo nie wiedział co czyni biedaczek!

dziubdzius napisał:
To po co te zapisy w rozporządzeniu "przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towar do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego" :shock: :shock: :shock:

Wynika z kompletnej niekompetencji i nieznajomości naszej pracy. Obliczone jest na uzyskanie efektu medialnego oraz jako forma nacisku na celnych. Przestraszyć i skłonić do powrotu do pracy. Oceńcie sami.

Anonymous napisał:
gościu20 napisał:
już widzę jak robi ostateczną albo otwiera karnet, te kropelki potu za uchem, a rano zamiast budzika prokurator go zbudzi
Nie przesadzaj, co to za sztuka prawidłowo zataryfikować towar, sprawdzić wartość celną czy pochodzenie towaru?
Nie strasz prokuratorem bo zwolnią go bo nie wiedział co czyni biedaczek!

Mądrala. Przypomnij sobie jak przez pierwsze miesiące w służbie taryfikowałeś i sprawdzałeś wartość celną geniuszu.

jestem zollem z 20 letnim stażem, ale niedobrze mi się robi jak czytam poprzednie wpisy.
poczytajmy sobie, co napisano...
cnaprawdę musimy pokazywać, że nie szanujemy innych zawodów, że tylko my cokolwiek potrafimy...???
SG ma swoje zadania, a nasze obowiązki są im obce, to oczywiste, tak samo jak obce są nam ich obowiązki.
chcemy być w rodzinie "służb mundurowych", a pokazujemy coś innego...
to przykre....

ODCZEPCIE SIĘ OD SG!
Oni rozumieją nasze postulaty i nie zamierzają robić za nas roboty, co wyraźnie powiedzał szef SG w TVP info.
Prawdziwe zagrożenie dla protestu właśnie jedzie na wschód z wewnętrznych...

Skupmy się na naszych sprawach teraz na poczynania sg patrzmy ale nie utrudniajmy im wkońcu to też służba. Jestem celnikiem :wink:

Anonymous napisał:
jestem zollem z 20 letnim stażem, ale niedobrze mi się robi jak czytam poprzednie wpisy.
cnaprawdę musimy pokazywać, że nie szanujemy innych zawodów, że tylko my cokolwiek potrafimy...???
SG ma swoje zadania, a nasze obowiązki są im obce, to oczywiste, tak samo jak obce są nam ich obowiązki.
to przykre....

ma rację!!!
SG wyznaczono takie zadania, co niekoniecznie znaczy, że będą(potrafili) wykonać. Nie zauważyłem, aby się prosili o to.
To samo mogło by nas spotkać w odwrotnej sytuacji. I co wtedy ?
Łykamy wszystkie inwektywy ???

No toż temat jest poważny - czy gdzieś się SG pojawiła i czy (i jak)wykorzystuje swoje nowe uprawnienia :?
Trudno odpowiadać za treść wszystkich postów jak ktoś coś nie tak zrozumiał
:(

Anonymous napisał:
to przykre....
Dokadnie widac golym okiem ze tuskowi napuszczają jedna sluzbe na druga w mysl starej maxymy dziel i radz, "zieloni" tez nie maja lekko, my nie włazimy im w kompetencje oni nam ( potwierdził gosc z SG na TV INFO ) i jest ok, nie dajmy sie rolowac wladzy, bo tym sq.......om tylko o to chodzi zebysmy sobie do gardel skoczyli.

Ale może z braku chwilowych alokantów sie gdzieś pojawią i słuszne byłoby chyba mieć w tym temacie informacje, co sie dzieje :?
Tu nie chodzi o to żeby ktoś na kogoś najeżdżał :)

Anonymous napisał:
W TVP info szef SG i ktoś od transportowców. Długa rozmowa - oglądajcie (szef SG mówi, że nasze protesty mają swoje podstawy).
PANIE I PANOWIE -celnicza Rodzino, po wypowiedziach KOMENDANTA GŁÓWNEGO SG chylmy czoła i czapki z głów,bo bronił naszej postawy i złego słowa na nasz temat nie powiedział!!!!!!!!!!!!!!!!

z dorohuska napisał:
Anonymous napisał:
W TVP info szef SG i ktoś od transportowców. Długa rozmowa - oglądajcie (szef SG mówi, że nasze protesty mają swoje podstawy).
PANIE I PANOWIE -celnicza Rodzino, po wypowiedziach KOMENDANTA GŁÓWNEGO SG chylmy czoła i czapki z głów,bo bronił naszej postawy i złego słowa na nasz temat nie powiedział!!!!!!!!!!!!!!!!

RACJA !!!
NIe kłóćmy się chociaż z mundurowymi !!!
Policja za nami, SG też. Czy można chcieć więcej ???
To już jest solidarność służb!!! Czy to mundurowych czy też umundurowanych(póki co ), jak my.
Trzymajmy się razem, kurczę.

Różne typy są w SG, ale trzeba przyznać, że Komendant Główny SG zachował się super, bo swoją wypowiedzią obnażył żałosne pozorowanie działań przez rząd oraz bezcelewość specrozporządzenia o przekazaniu naszych uprawnień funkcjonariuszom SG. Oni mają swoje zadania, my swoje i niech tak zostanie. A ponadto wyrażnie wykazał jak ważna jest ochrona prawna funkcjonariusza państowego i jaką rażącą niesprawiedliwością jest to, iż my jesteśmy jej pozbawieni.

Jestem pod wielkim wrażeniem jak czytam ostatnie posty. Ludzie jesteście MĄDRZY i WIELCY. Macie racje: Nie daj się zwycięrzyć złu ale zło dobrem zwyciężaj"!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odniesiemy wilki sukces!!!!!!!! Trzymajmy sie razem !!!!!!! To nasza szansa!!!!

Wiele razy rozmawiałem z ludźmi z SG i tymi z pasa i wyżej oni za nic nie chcą alcyzy i podatku i bronią się rencami i nogami ale co oni mogą przecież są służbą mundurową boją się żeby im tego nie zabrali .
A czy my umielibyśmy zrobi radmisję.
Też byśmy się posrali jakbyśmy mieli wydalic człowieka.Za dawnych czasów razem po służbie się ........ i było dobrze .
Pamiętajcie jak miesza się w wiadrze ze szczurami to gryzą się między sobą a nie kij który nimi miesza
SZACUNECZEK DLA STRAŻY

Back
Do góry