auta sprowadzne ze szwajacarii w Białej Podlaskiej

przepowiednia

Odwet zapowiada się okrutny. Krew poleje się gęsto.
Będzie płacz i zgrzytanie zębów.
Ciemne chmury i bóg klęski dopadną tych, którzy wykryli chorobę szwajcarską.
Dzień podsumowania nadchodzi...
Kara będzie nieuchronna.
Bóg wybacza, Terespol nigdy

Terespol nigdy nie ...zapomina !?

Bóg wybacza, Terespol nigdy[/QUOTE]

Grupa tzw. "terespolska" jest już na wymarciu.Ludzie byłego dyr. M. oczywiście są dalej na topie,...bo przecież jego "stara gwardia" dalej rządzi.I nikogo nie interesuje,że Stary jest z Siedlec !?.
Ja do niego(Starego) nie mam zastrzeżeń-jest moim zdaniem lepszy od tzw.
"spadochroniarzy" z Katowic i Gdyni.Swój to jednak ...swój...i zna to srodowisko prawie ćwierć wieku.Oprócz tego zachowuje sie normalnie...wokół nie widać "sobiepaństwa i bizancjum".Nie bronię nikogo...bo jesteśmy tylko ludzmi ,...i jeżeli ktoś jest bez grzechu!? ...to niech pierwszy rzuci kamieniem...
Mógłbym również kupić brykę od kogoś z Białej...czy z Garwolina !? -i na pewno nie miałbym obiekcji co do auta(gdzie było odprawione,przez kogo itp.)-jest wolny rynek i ...co kogo obchodzi !?.Jest oclone i resztę mam ...gdzieś !.
PS...kiedyś ...dawno temu na Zachodzie była sprawa z autami...m-ki RENAULT..jednak żadnemu z bossów ...nie spadł włos z głowy!?.Szkoda,że tą sprawą nie zajął się żaden z prokuratorów !?.

Terespol nigdy nie ...zapomina !?

Bóg wybacza, Terespol nigdy[/QUOTE]

Grupa tzw. "terespolska" jest już na wymarciu.Ludzie byłego dyr. M. oczywiście są dalej na topie,...bo przecież jego "stara gwardia" dalej rządzi.I nikogo nie interesuje,że Stary jest z Siedlec !?.
Ja do niego(Starego) nie mam zastrzeżeń-jest moim zdaniem lepszy od tzw.
"spadochroniarzy" z Katowic i Gdyni.Swój to jednak ...swój...i zna to srodowisko prawie ćwierć wieku.Oprócz tego zachowuje sie normalnie...wokół nie widać "sobiepaństwa i bizancjum".Nie bronię nikogo...bo jesteśmy tylko ludzmi ,...i jeżeli ktoś jest bez grzechu!? ...to niech pierwszy rzuci kamieniem...
Mógłbym również kupić brykę od kogoś z Białej...czy z Garwolina !? -i na pewno nie miałbym obiekcji co do auta(gdzie było odprawione,przez kogo itp.)-jest wolny rynek i ...co kogo obchodzi !?.Jest oclone i resztę mam ...gdzieś !.
PS...kiedyś ...dawno temu na Zachodzie była sprawa z autami...m-ki RENAULT..jednak żadnemu z bossów ...nie spadł włos z głowy!?.Szkoda,że tą sprawą nie zajął się żaden z prokuratorów !?.

terespol semper fidelis

A wiecie gdzie zaczynał swe szlify obecny p. Dyr. też w T... . Sytuację tej IC najlepiej przedstawić alegorycznie za pomocą słynnego ronda przy dworcu PKP, pełnego błota wyboi (szwajcarom to nie wadzi), gdzie obok jest pitaczok - spokojnie można kupić co chcesz od innostranców przecież mamy wolny rynek. Wszyscy się znają lub są uwikłani układami towarzysko rodzinnymi. A każdy kto przyjedzie z zewnątrz i nie chce wrosnąć w tą idylliczną atmosferę, wpuszczając trochę normalności do tej twierdzy postrzegany jest jako agresor i burzyciel odwiecznego porządku. Ale kiedyś może przyjedzie wielki budowniczy ze sprzętem (najwazniejszy jest tu koparka i walec) zerwie asfalt wybierze stare kruszywo i położy nowy chodnik. Albo przeniosą IC wreszcie do L. Tam też jest nacz. Ciekawe z jakimi nr rej samochodu

hmm

Jestem pewien że nostradamus to pan h. -który czekał na taki obrót sprawy.
a jeżeli zdejmą Pana S.to długo takiego dyrektora nie będzie. Mam nadzieje że do tego nie dojdzie.

układziki

wydaje mi się, że don jorge ma niestety dużo racji.
Dlatego dyrektorzy z zewnątrz np. Katowic czy Gdynii mogli spojrzeć obiektywnie na to co się dzieje w BP.
I w tym SSC ma rację, by co jakiś czas rotować dyrektorów pomiędzy różnymi izbami.

A dla mnie jest

jak zostały ocenione okresowo ww osoby przez swojego bezpośredniego przełożonego. Czy też w ich przypadku zotosowano wyjście od ocen średnich:eek:

pamiętajcie

Prawda was wyzwoli. Nie można służyć Panu i mamonie. Nie można być miernym ale wiernym (niekórzy używają eufemizmu "lojalnym"). Skończmy z nie wychylaniem się. Przypomnijcie sobie słowa przysięgi f.c. Wielu znas dopowiadało "tak mi dopomóż BÓG".

po cichu po wielkiemu cichu ...

Ciekawe jak to będzie, dyrektor długo wytrzyma na tym lekarskim. Były car wschodniej granicy wytrzymał parę lat.

a co tam w WZP IC BP?

Jak czuje się ten co zastepuje najważniejszego z czarnych po tym jak 1,5 m-ca temu wiadomo kto usłyszała zarzuty? czy dobrze sprawuje mu się obowiązki polegające na zwalczaniu przestępczości? i czy dyrekcja znowu nie widzi żadnego problemu?:cool:

pytanie

Czy Dyrektorowi S... uda się śliznąć za sprzedanie kilkuset podległych celnych lubelskiej prokuraturze? Nadzieja w Tym co na Górze. Choć nie rychliwy to jednak sprawiedliwy. Dyr. niewinych wywalał a przestępców chronił. To są fakty, czas na sprawiedliwość! Blew prokuratury? Ironia losu? To tylko ludzka głupota!

sprawiedliwość!

Jeśli masz jakieś racjonalne przesłanki na poparcie tych faktów to może warto jej przekazać do prokuratury generalnej ?

Na wszystko przyjdzie czas. Dzisiaj obowiązuje zasada - "prawo jest nie ma sprawiedliwości". Kiedyś to się zmieni! Dla Waszej działalności Panowie wielki szacunek ale to głos wołającego na pustyni. Mnie prokuratura odmówiła włacznia do postępowania dokumentów stwierdzając, że skoro nimi dysponyję to jest to przestępstwo, mimo że sam je sporządziłem, podpisałem a jestem w posiadaniu kserokopii. Pewne sytuacje przewidziałem 7-8 lat temu!

Back
Do góry