Akcja "Pagon"

ruszajmy wreszcie, czas leci .....

jako pomysłodawca tej akcji apeluję o powagę.
Celnikom dzięki za wsparcie.
jaki jest finalny pomysł na przebieg akcji ? pagon plus pismo ?

upierałbym się przy wysyłaniu przez jedyne środowisko zawodowe godne zaufania.
osobiście tak właśnie zrobię dołączając do przesyłki dodatkową kopertę i znaczek nawet na przesyłkę za granicę.
jesteśmy funkcjonariuszami "polskiego cła" i wystarczy tej beztroski szumowin na newralgicznych stanowiskach służbowych.

adres ?
Celnicy PL
adresat ?
wysyłałbym do wszystkich możliwych instytucji w Polsce i UE.
mam nadzieję, że tak właśnie się stanie !

Aquirre.
Pagony muszą być wysyłane bezpośrednio przez funkcjonariuszy do adresatów, gdyż inaczej akcja nie zyska rozgłosu medialnego.
Akcja, jak sądzę, ma przede wszystkim na celu konsolidację środowiska i ustalenie czy jesteśmy zdeterminowani do dalszych działań. Dlatego jaknajbardziej poprosimy środowisko pracownicze o to, aby informację o tym, że pagon został wysłany do danego adresata przekazać do nas na specjalny mail, który podamy wraz z uruchomieniem tej oddolnej akcji w przyszłym tygodniu.

pepe77
Sądzę, że każdy ma wiele pagonów, jak również każdy jest zawiedziony przeprowadzoną modernizacją sensu largo, a nie tylko przez pryzmat wartościowania i każdy jest gotów wysłać wiele kopert z pagonami. Ja naliczyłem u siebie w domu 10 starych PAGONÓW i tyle też wyślę przesyłek, po jednym pagonie w każdej

slawku ! ok kazdy pagon ode mnie w kopercie tylko adres!!! czekamy nie tylko ja z oc bedzie tego troche!! kumamy po w kazdej kopercie- celnicy ale tylko prawdziwi tj.specjalisci - inspektorzy = dziseciejszy SC

slawku ! ok kazdy pagon ode mnie w kopercie tylko adres!!! czekamy nie tylko ja z oc bedzie tego troche!! kumamy po w kazdej kopercie- celnicy ale tylko prawdziwi tj.specjalisci - inspektorzy = dziseciejszy SC

Gratuluje poczucia humoru- jedyny prawdziwy:):) CELNIKU:)

Ostatnia edycja:
Aquirre.
Pagony muszą być wysyłane bezpośrednio przez funkcjonariuszy do adresatów, gdyż inaczej akcja nie zyska rozgłosu medialnego.
Akcja, jak sądzę, ma przede wszystkim na celu konsolidację środowiska i ustalenie czy jesteśmy zdeterminowani do dalszych działań. Dlatego jaknajbardziej poprosimy środowisko pracownicze o to, aby informację o tym, że pagon został wysłany do danego adresata przekazać do nas na specjalny mail, który podamy wraz z uruchomieniem tej oddolnej akcji w przyszłym tygodniu.

- w pomyśle Akcja Pagon jest idea aby za pośrednictwem budzącego zaufanie środowiska, które Pan reprezentuje dać sygnał o sytuacji w naszym zawodzie.
- rozgłos medialny jest sprawą drugorzędną, a nie celem. niemniej jednak ważne aby taki efekt również uzyskać.
- pomysł z petycją jest b. dobry.
ale
- kto będzie wiedział gdzie należy wysłać przesyłkę ? wg uznania - będzie chaos. niekontrolowane rozproszenie przekazu.
- kiedy i w jakim okresie wysłać ?

koordynacja i wasze pośrednictwo daje możliwość przekierowania przesyłek do większej ilości odbiorców, w odpowiednim czasie i z ewentualnym nagłośnieniem do mediów

reasumując - brak koordynacji bezpośredniej oznacza realnie klapę na całej linii.

akcja może się udać jedynie pod warunkiem, że będzie gwarantowała anonimowość, w zakresie maila również ! smutne ale prawdziwe.

zdziwienie budzi fakt, że Pan tego nie dostrzega. konsolidacja środowiska jest możliwa jak się policzymy i zobaczymy.
optymizm i wiara w ludzi to piękne cechy, stan faktyczny sugeruje realizm w ocenie.

pozdrawiam

Może dokancelarii Premiera Tuska, ostatecznie on jest szefem SSC. Może zrozumie, że coś jest nie tak.

według mnie powinniśmy wysłać pagony do konkretnego departamentu MF...wysyłanie do Donaldu Tusku zakończy się tak jak wysłanie petycji w sprawie wartościowania do Prezydenta... :cool: - określą się jako "organ niewłaściwy w sprawie" i odeślą nam koperty z pagonami na adres zwrotny

Nie przeczę, ale może okazać się, że SSC podzieli ilość listów przez np. 10 i powie że to tylko margines fc protestuje. A tak na marginesie, jak stwierdzimy ile pagonów wysłano i kto z zewnątrz będzie akcję monitorował?

realny problem

napisałem 2 godziny temu kilka uwag i już jest potwierdzenie moich watpliwości.
dwa wpisy - helena i daff i dwa różne pomysły. teoretycznym dysputom nie będzie końca, a jak włączą się mąciciele to wynik jest znany na starcie.
wiecie na czym polega siła SSC i ośrodków kierowniczych ?
nic nie muszą robić bo środowisko jest takie właśnie, że specjalizuje się w dzieleniu włosa na czworo.
wyjątek Celników jedynie potwierdza regułę, chociaż czasami uda się coś uzyskać determinacją.
otwórzmy nie tylko oczy ale i głowy.

pomysł z mediami nie jest zły, rząd ma nas głęboko w (_!_)...tylko ja bym jednak proponował wybrać inną telewizję niż tvnPO24...
Aquirre ma rację- to musi być akcja uzgodniona i kierowana
ps. jakieś media ogólnopolskie i szeroko dostępne

Ostatnia edycja:
ok daff

częściowo zrozumiałeś o co mi chodzi, jednak media to późniejsza sprawa.
będzie szersza akcja, będzie i zainteresowanie mediów.
warunkiem jest skoordynowana akcja i zaangażowanie nas wszystkich.
niewiele potrzeba- pagon, koperta, znaczek i wola aby to zanieść do skrzynki pocztowej.
Panie Sławku, jaka jest właściwie odpowiedź związku ?

ps.
daff jaki sens może mieć informacja do mediów bez zaistnienia zdarzenia.
nie chodzi o szum informacyjny ale o zorganizowaną akcję o charakterze ogólnopolskim, której celem ma być zwrócenie uwagi na stare i nowe patologie w SC.

ps.
daff jaki sens może mieć informacja do mediów bez zaistnienia zdarzenia.
nie chodzi o szum informacyjny ale o zorganizowaną akcję o charakterze ogólnopolskim, której celem ma być zwrócenie uwagi na stare i nowe patologie w SC.

Aquirre, chyba się nie zrozumieliśmy - mi chodziło o to żeby akcję pagon skierować do mediów a nie o to żeby te media informować o trwającej lub mającej nastąpić akcji. Lepszy skutek przyniesie przesłanie naszych patek do jednego lub dwóch znanych i posiadających autorskie programy dziennikarzy, niż do Sejmu, Senatu i Prezydenta razem wziętych

żołnierze wysyłali śruby, policjanci łyżki i widelce

Proponuję zebrać pagony, stare czy nowe wszystko jedno i przekazać Sławkowi. Niech związki wyślą każdemu parlamentarzyście na adres sejmowy po jednym z pismem wyjaśniającym o co w tym wszystkim chodzi. Do wiadomości - prasa.

A Kapicy np. od 1 do 14 lutego niech każdy wyśle po BURAKU. Koszt żaden, a przesłanie jasne.

ja wam mogę powiedzieć od razu jaki będzie efekt akcji pagon--żaden,ale bawcie się to jest jak z totolotkiem kup se kupon i do losowania masz szanse na milion,

aaaaaaaaaaaaaaaaaa kwinto to jeszcze nie koniec

Back
Do góry