.... 3 % .....

W IC Olsztyn przynajmniej starali się wyrównac Straty tym ktorzy po 20 latach nic nie dostali,jesli chodzi o podwyzki. Warszawa niestety nie, kolega 1 rok i 5 misiecy pracy 17 tys wyrównania i nagroda 3000. Ja dostanę 3100 nagrody i mam się cieszyć. załosne, czy ktos mi wyjasni czemu to ma sluzyc?

Nikt Ci tego uczciwie nie wyjaśni. Pracujemy w tak UCZCIWEJ firmie. " Nie matura lecz chęć szczera zrobi z Ciebie oficera." Tak było w latach 45-55 i jest teraz. Juz ABBA śpiewała ,że historia lubi sie powtarzać :(

W IC Olsztyn przynajmniej starali się wyrównac Straty tym ktorzy po 20 latach nic nie dostali,jesli chodzi o podwyzki. Warszawa niestety nie, kolega 1 rok i 5 misiecy pracy 17 tys wyrównania i nagroda 3000. Ja dostanę 3100 nagrody i mam się cieszyć. załosne, czy ktos mi wyjasni czemu to ma sluzyc?

A wyjaśnisz jak to możliwe dostać 17 tys wyrównania? z MKC został starszym ekspertem? Mission impossible raczej.

A wyjaśnisz jak to możliwe dostać 17 tys wyrównania? z MKC został starszym ekspertem? Mission impossible raczej.
Przykładowo funkcjonariusz z 5 letnim stażem pracy zarabiający obecnie ok. 2800 dostaje eksperta tzn. wyrównanie do 3950,10 tj. 1150,10 różnicy. Przemnóż to przez 12 miesięcy to otrzymasz kwotę 13801,20.

Przykładowo funkcjonariusz z 5 letnim stażem pracy zarabiający obecnie ok. 2800 dostaje eksperta tzn. wyrównanie do 3950,10 tj. 1150,10 różnicy. Przemnóż to przez 12 miesięcy to otrzymasz kwotę 13801,20.

ale to są kwoty brutto- 13tys brutto to trochę ponad 9tys netto tak?

ku przestrodze

tzn. kasa już policzona teraz można świętować, ale nie zapominajcie że Święta się skończą i kasa też i trzeba będzie wrócić do rzeczywistości bo największym grzechem nowobogackich jest krótkowzroczność

nie krótkowzroczność

pycha, po prostu pycha.
plus fałszywe poczucie bezkarności.

Dokladnie 16.200 brutto wyrównania z 2600 na 3950 zmiana pensji z mlodszego kontrolera na eksperta, niemozliwe? No właśnie możliwe, dlatego tek bulwersujace, z uwagi na fakt, że kolega z 20 letnim stażem rowne 0.

Szkoda,że nie został st.ekspertem to byłby rekordzistą i za darmo otrzymałby jeszcze 11.ooozł.

Dokladnie 16.200 brutto wyrównania z 2600 na 3950 zmiana pensji z mlodszego kontrolera na eksperta, niemozliwe? No właśnie możliwe, dlatego tek bulwersujace, z uwagi na fakt, że kolega z 20 letnim stażem rowne 0.
Mówimy tu o pensji zasadniczej, nie dodatkach za długoletnią służbę i posiadany stopień. Skoro tak a obaj wykonywali tę samą pracę i jakość tej pracy była taka sma, to kolega z 20 letnim stażem już otrzymał kwotę 16200 brutto w ratach od 01.01.2010 przy comiesięcznej pensji. Jakość pracy i zdobyte doświadczenie powinno być różnicowane na tym samym stanowisku przy wykorzystaniu widełek. Młodszy na dole, starszy (o ile zasługuje) na górze. Inną kwestią jest czy młody rzeczywiście posiada takie umiejętności i wiedzę, że powinien dostać eksperta.:confused:

Back
Do góry