.... 3 % .....

W IC Olsztyn przynajmniej starali się wyrównac Straty tym ktorzy po 20 latach nic nie dostali,jesli chodzi o podwyzki. Warszawa niestety nie, kolega 1 rok i 5 misiecy pracy 17 tys wyrównania i nagroda 3000. Ja dostanę 3100 nagrody i mam się cieszyć. załosne, czy ktos mi wyjasni czemu to ma sluzyc?

Nikt Ci tego uczciwie nie wyjaśni. Pracujemy w tak UCZCIWEJ firmie. " Nie matura lecz chęć szczera zrobi z Ciebie oficera." Tak było w latach 45-55 i jest teraz. Juz ABBA śpiewała ,że historia lubi sie powtarzać :(

W IC Olsztyn przynajmniej starali się wyrównac Straty tym ktorzy po 20 latach nic nie dostali,jesli chodzi o podwyzki. Warszawa niestety nie, kolega 1 rok i 5 misiecy pracy 17 tys wyrównania i nagroda 3000. Ja dostanę 3100 nagrody i mam się cieszyć. załosne, czy ktos mi wyjasni czemu to ma sluzyc?

A wyjaśnisz jak to możliwe dostać 17 tys wyrównania? z MKC został starszym ekspertem? Mission impossible raczej.

A wyjaśnisz jak to możliwe dostać 17 tys wyrównania? z MKC został starszym ekspertem? Mission impossible raczej.
Przykładowo funkcjonariusz z 5 letnim stażem pracy zarabiający obecnie ok. 2800 dostaje eksperta tzn. wyrównanie do 3950,10 tj. 1150,10 różnicy. Przemnóż to przez 12 miesięcy to otrzymasz kwotę 13801,20.

ku przestrodze

tzn. kasa już policzona teraz można świętować, ale nie zapominajcie że Święta się skończą i kasa też i trzeba będzie wrócić do rzeczywistości bo największym grzechem nowobogackich jest krótkowzroczność

Dokladnie 16.200 brutto wyrównania z 2600 na 3950 zmiana pensji z mlodszego kontrolera na eksperta, niemozliwe? No właśnie możliwe, dlatego tek bulwersujace, z uwagi na fakt, że kolega z 20 letnim stażem rowne 0.

Dokladnie 16.200 brutto wyrównania z 2600 na 3950 zmiana pensji z mlodszego kontrolera na eksperta, niemozliwe? No właśnie możliwe, dlatego tek bulwersujace, z uwagi na fakt, że kolega z 20 letnim stażem rowne 0.
Mówimy tu o pensji zasadniczej, nie dodatkach za długoletnią służbę i posiadany stopień. Skoro tak a obaj wykonywali tę samą pracę i jakość tej pracy była taka sma, to kolega z 20 letnim stażem już otrzymał kwotę 16200 brutto w ratach od 01.01.2010 przy comiesięcznej pensji. Jakość pracy i zdobyte doświadczenie powinno być różnicowane na tym samym stanowisku przy wykorzystaniu widełek. Młodszy na dole, starszy (o ile zasługuje) na górze. Inną kwestią jest czy młody rzeczywiście posiada takie umiejętności i wiedzę, że powinien dostać eksperta.:confused:

Back
Do góry