3 % - tak, czy nie?

piesszarik1323 - chyba niedokładnie czytałeś ten artykuł, zobacz na jego datę, to nie jest odgrzewanie starego kotleta przeze mnie, to media mają jakiś cel przypominając o tym.
mają. zamknąć nam pyski na jakiekolwiek roszczenia o emerytury, kase i uprawnienia. tak się programuje szczucie celników/policjantów społeczeństwem.
nadal nei qmasz o co chodzi? o kaskę! postawili zarzuty 64. ok, ale dlaczego w artykule ani słowa nei podano ze zwinieto ich ciut wczesniej? :D i dlaczego z takim "jazgotem" nie zajmują sie media np. wszystkimi łapownikami w słuzbie zdrowia? zapewniam cie ze wiecej lekarzy ma wskali kraju zarzuty niz 64 :D

jeszcze jedna sprawa : ta "szokująca" wysokośc łapówek. szkoda ze nie podliczyli calego roku - jeszcze bardziej by to nakrecilo odbiorców. poza tym usredniajac wartosc lapowek dziennei (od 20do 100) jedna zmiana to 60zl pomnoz to razy 14-15 sluzb to w zyciu nei osiagniesz 2500 !!! no chyba ze te 20-100 dostawali co godzine :D

Ostatnia edycja:
ale Badboy - ja pretensje kieruje do ciebie i Hudego o bezsensowne kłapanie dzionbem o 3%. co do artykułu to kwestia autorów i administartorów strony/serwisu.

naparwdę jesli przeczytasz moje watki wczesniejsze zobaczysz ze czesto w nich mówie o "czyszczeniu szeregów" i " biciu sie w piers" i własnie tak to powinno wyglądałeś. wziałęś, sa dowody na ciebie - nie masz prawa powrotu, plus odsiadka. dla przykładu bez zawiasów. ale jak jest kij, musi być marchewka. ci uczciwi mają zarabiać normalnie i godnie. a nie jest taka chora sytuacja ze moja żona w sklepie (razem z płatnymi nadgodzinami, o ktorych my możemy sobie pomarzyć) dostaje chyba 100 albo 120 zeta mniej ode mnie :D

nie widzis z w tym lekkeij paranoi? z jednej strony husteczkowa kasa, brak możliwości dodatkowych źródeł zarobku i jeszcze "łatka" łapownik. z drugiej jesli ktos "złamie sie" i weźmie to odazu na całe 15 tysiecy ludzi media wieszają tą samą łatkę.

to poprostu niesprawiedliwe i nie fair. a my mamy być fair...? zaiste pogmatwane myślenie...

Hudemu i innym chodzi po prostu o to, że to jest normalna praca i zawsze można z niej odejść. To nie zawsze niestety jest prawda. Po 5-u latach pracy można może jeszcze gdzieś znależć pracę. Po 10-ciu latach w cle, wpisanych do CV może być ciężko. Były urzędas jest na przegranej w porównaniu z innymi pozycji, choćby nie wiem jak skomplikowane prace wykonywał. A co do afer łapówkarskiej. Dla słabo umotywowanej kadry bez perspektyw 2 tys. to duża pokusa jak widać, jeżeli to prawda oczywiście :)

wy naprawde jestescie z innej bajki:)

chyba sie nie zrozumiemy , gdyz wy upieracie sie że wam sie "należy":, a ja uwazam że czasy kiedy cos komus sie należało dawno mineły:D

jeśli tak wadza ci niskie zarobki i wielka odpowiedzialnośc w zestawieniu z robotnikiem budowlanym, a jednoczesnie nie zamierzasz nic zrobic aby ci sie polepszyło ( szukać innej pracy) tylko krzyczysz jak masz żle w cle , to jestes typowym malkontentem z epoki PRL-u, kolego obudź sie bo teraz daja wedke a nie rybkę :D

pozdr.

To nie na tym polega aby sobie wszyscy inną pracę znaleźli ,bo zapewniam Cię przyjacielu ,iż w innej pracy tez sobie świetnie większość z nas da radę. Wielu świetnych fachowców już odeszło , a zastąpienie ich nowymi musi potrwać. Mechanizm jest prosty im mniejsze płace , tym mniej młodych , nowych pracowników będzie chciało pracować w cle a istnieje niebezpieczeństwo ,iż tak niskie zarobki przyciągną jedynie ludzi o złych skłonnościach. SC stoi na straży wolności gospodarczej i jej praca ma także wpływ na życie np. robotnika budowlanego
Obrona własnego miejsca pracy nikogo nie czyni "malkontentem z PRL" , mamy prawo do krytycznych wypowiedzi , bo jesteśmy urzędnikami mianowanymi na podstawie ustawy , nas pan Kapica nie zatrudniał , przeciwnie jest mianowany na takich samych zasadach jak i my. Primus inter pares a nie Pan i Władca.
W przeciwieństwie do Ciebie ja jestem gotów umrzeć abyś Ty mógł mówić co ci się podoba , pomimo iż w ogóle się z Tobą nie zgadzam więc nie zamykaj nam ust.

"To nie na tym polega aby sobie wszyscy inną pracę znaleźli ,bo zapewniam Cię przyjacielu ,iż w innej pracy tez sobie świetnie większość z nas da radę. Wielu świetnych fachowców już odeszło , a zastąpienie ich nowymi musi potrwać. Mechanizm jest prosty im mniejsze płace , tym mniej młodych , nowych pracowników będzie chciało pracować w cle a istnieje niebezpieczeństwo ,iż tak niskie zarobki przyciągną jedynie ludzi o złych skłonnościach. SC stoi na straży wolności gospodarczej i jej praca ma także wpływ na życie np. robotnika budowlanego
Obrona własnego miejsca pracy nikogo nie czyni "malkontentem z PRL" , mamy prawo do krytycznych wypowiedzi , bo jesteśmy urzędnikami mianowanymi na podstawie ustawy , nas pan Kapica nie zatrudniał , przeciwnie jest mianowany na takich samych zasadach jak i my. Primus inter pares a nie Pan i Władca.
W przeciwieństwie do Ciebie ja jestem gotów umrzeć abyś Ty mógł mówić co ci się podoba , pomimo iż w ogóle się z Tobą nie zgadzam więc nie zamykaj nam ust."

W pełni się z Tobą zgadzam i też jestem gotów umrzeć za Naszą godność i prawdę.Jednak nie mogę się zgodzić z porównaniem, że J Kapica był tak samo mianowany jeak My. Bo niewiem jak kto ale Ja sobie sasłużyłem na swoje mianowanie. Moze na jednym, z najnizszych szczebli ale sprawiedliwie, nie z powołania z potrzeby chwili

ok wycofuję się z tego zdania.
Człowiek , który odmówił służby wojskowej i został szefem Służby Celnej faktycznie nie mógł być mianowany na podstawie tych samych przepisów co my.

Back
Do góry